Ascultă acest articol


Serialul original AMC „Fear the Walking Dead” a revenit cu a doua jumătate a sezonului 4 (ultimele 8 episoade) de luni, 13 august, de la ora 04:00 (ora României) și este difuzat în reluare în aceeași zi, de la ora 22:00.

Colman Domingo e Victor Strand în producția AMC, Fear the Walking Dead

Cu ocazia revenirii pe micul ecran, mulțumită AMC România, am avut oportunitatea să schimbăm două-trei vorbe și cu unul dintre actorii noștri preferați ai serialului: Colman Domingo, care-l interpretează în FTWD pe Victor Strand, în exclusivitate pentru MovieNews.ro:

Întrebare: Ce v-a interesat cel mai mult atunci când ați acceptat să faceți parte din proiectul Fear the Walking Dead?

Colman Domingo: Ceea ce m-a interesat cel mai mult au fost actorii atașați proiectului, Kim Dickens, Cliff Curtis, Ruben Blades sunt niște oameni cu care ador să fiu în aceeași încăpere și apoi am început să-i cunosc mai bine pe Frank Dillane, Alycia Deubnam-Carey și Mercedes Mason și fiind niște oameni atât de pasionați sunt fericit să muncesc și să fiu provocat profesional alături de asemenea camarazi.

Î: Cum simțiți că v-a progresat personajul din serial de la prima apariție și până acum?

CD: La început personajul meu era un tip destul de nenorocit, Victor fiind un om rece dar Madison l-a pus în fața oglinzii cât să îi arate că este un om mult mai darnic si blând decât a lăsat impresia. Făcând o deconstrucție personajului, descoperim de fapt o persoană blândă care nu se dă înapoi de la a căra arme și care știe strictul necesar supraviețuirii, și în ciuda lumii în care este nevoit să trăiască, își păstrează căldura inimii. Victor probabil se pregătea pentru o situație apocaliptică cu mult timp înaintea tuturor și acum că situație este cum e, tocmai, a progresat într-o variantă și mai darnică a sa.

Î: În afara lui Victor, care este personajul dumneavoastră favorit și de ce?

CD: Oh, acum suntem în mijlocul unei situații în care personaje cunoscute dispar și altele noi apar, așa că voi spune că personajul lui Frank Dillane este unul dintre favoriții mei. Nu știi niciodată încotro se îndreaptă și Frank îl interpretează într-un mod foarte complex. Nick este un personaj căruia vrei să-i fii alături, acesta având niște capacități sentimentale enorme. Dintre personajele noi aș alege Al, personajul lui Maggie Grace. Sunt foarte captivat de acest personaj și de ideea unei persoane care colecționează povești și are speranța că umanitatea va continua să existe, poate chiar va evolua și oamenii vor fi interesați să citească sau asculte despre trecutul lor.

Î: La ce schimbări în noul sezon se pot aștepta fanii?

CD: În sezonul 4 fanii vor observa situații în care vom fi despărțiți pentru a avea fire diferite de povești iar ăsta consider că este un mod minunat de a petrece timp făcând deconstrucția personajelor. De asemenea îi vom reuni în feluri în care nu vă puteți imagina și asta cred că va fi foarte interesant.

Î: Ați regizat un episod din Fear the Walking Dead. Intenționați să o mai faceți? Ce v-a atras la regia în mediul TV?

CD: Aș intenționa să mă întorc să regizez chiar două episoade în sezonul următor deoarece m-am simțit atât de bine! Cred că mă aflu într-o postură unică pentru că fiind prezent încă de la începutul seriei înțeleg cu adevărat toate procedurile, cum să inspir distribuția și întreaga echipă și cred că sunt genul de regizor căruia îi place să ajute pe toți ceilalți să se autodepășească. Simt că atunci când fac asta sunt în elementul meu și țelul meu este să aduc pe sticlă episoade excelente.

Î: Ce părere aveți despre universul creat de Robert Kirkman, de la The Walking Dead încoace?

CD: Cred că a creat un univers extins, precum cei de la Marvel, iar un univers extins oferă oportunități pentru cross-overuri, mai multe personaje pe care ajungem poate să le urâm sau să le iubim și avem aceste două seriale, dar ar fi interesant de văzut serii în China, America Latină, pe Lună și vreau să aflu ce s-a întâmplat cât mai detaliat. Deci mai sunt multe, multe povești de spus.

Î: Ați lucrat în proiecte de vârf precum Selma și Lincoln pentru regizori precum Steven Spielberg și Ava DuVernay. Cum au fost aceste experiențe? Credeți că filmele cu mesaje sociale puternice sunt suficient de apreciate?

CD: DA! Ar trebui apreciate chiar mai mult! De multe ori aproape că trebuie să târăști oamenii la cinema pentru a aprecia un film despre anxietăți sociale, progres sau provocări prin care trecem, dar odată ce încep să se deschidă încep să observe că filmul respectiv a acționat ca o bombă cu ceas și că era vorba de un film necesar. Iubesc să fiu parte a filmelor de genul și deși abia aștept roluri chiar mai nișate, inima îmi aparține filmelor cu impact social și cred că Fear the Walking Dead oglindește cumva unele dintre aceste teme.

Î: Acum doi ani am văzut filmul The Fits, acum redenumit First Match, un film independent foarte bun pe care nu multă lume a apucat să îl vadă până de curând. Ce preferați mai mult, filmele indie sau blockbusterele? Credeți că ne ducem spre o suprasaturare de blockbustere?

CD: Wow, OK, sunt un mare fan Black Panther care este un blockbuster dar cred că scena independentă deține voci mai oneste și subtile. Blockbusterele sunt un pic prea aglomerate de diferite mesaje și îmi place o cale mai subtilă. Nu îmi place să mi se țină predici, îmi place să descopăr lucruri noi și aici are o mare legătură economia filmelor în general. Atunci când ceva trebuie făcut pe un buget mai mic ai nevoie de mai multă creativitate și cam ăsta e modul în care am ajuns să avem filme precum Moonlight, pentru că trebuie să stai să te gândești ce ai pe șevalet. “Cum pot spune povestea în cel mai bun mod posibil cu ceea ce am?” Asta e tot, nu ai surle și trâmbițe, ci doar o idee, ceva integritate, un simț artistic și uneori a face ceva din nimic este cel mai puternic lucru pe care poți să îl faci.

Î: Aveți foarte multă activitate în teatru, ca scenarist, actor, regizor și ați fost în multe producții pe Broadway. Cu cine v-ar placea să lucrați în teatru?

CD: Mereu mă gândesc că piesa în care îmi doresc să mă implic este scrisă acum. Sunt o grămadă de scenariști noi grozavi aici în univers care scriu lucruri relevante pentru noi acum. Sunt interesat de viitorii Shakespeare-i. Nu-mi place să mă uit înapoi, mă uit doar înainte când vine vorba de asta.

Î:  Din punct de vedere social, care credeți că este viitorul în producțiile de teatru?

CD: Cred… cred că suntem într-un trend metadramatic pentru că trebuie să fim inventivi cu felul în care publicul primește informația, motiv pentru care de multe ori în ziua de azi anumite piese tradiționale nu mai funcționează la fel de bine. Poți avea ceva precum Hamilton pentru că există o nevoie profundă de a vedea noi interpretări ale istoriei. În cazul ăsta am primit informație prin hip-hop, costume, dans și o distribuție multietnică, deci trebuie să continuăm să căutăm noi metode de comunicare pe scenă pentru a afla exact care este viitorul.

După cum spuneam și la început, Fear the Walking Dead rulează acum la AMC România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.