Owen (Jonah Hill) este un schizofrenic provenit dintr-o familie foarte sus-pusă, astfel familia lui îl cam ține departe de lumea reală iar acest lucru îl face pe Owen să fie presat de familie mai mult decât ar trebui. Annie (Emma Stone) pune mâna pe niște pastile care fac parte din programul terapeutic și se înscrie de bunăvoie.”

Actori

Emma Stone … Annie

Jonah Hill … Owen

Sinopsis

Într-o lume similară cu a noastră și într-o perioadă destul de apropiată de a noastră, Maniac spune povestea lui Annie Landsberg (Emma Stone) și a lui Owen Milgrim (Jonah Hill), doi străini care sunt prinși în etapele finale ale unui studiu farmaceutic misterios, la care fiecare participă din motive diferite.

Dezamăgită și fără un țel în viață, Annie este puternic ancorată în relația dăunătoare pe care o are cu mama și cu sora ei, iar Owen, cel de-al cincilea fiu al unor industriași bogați din New York, s-a luptat toată viața cu un diagnostic de schizofrenie.

Viețile lor nu s-au dovedit a fi așa cum sperau, iar promisiunea unui tratament farmaceutic nou – despre care inventatorul Dr. James K. Mantleray (interpretat de Justin Theroux) spune că rezolvă orice problemă a minții – îi aduce pe cei doi la sediul companiei Neberdine Pharmaceutical & Biotech pentru a trece printr-o testare de trei zile.

Potrivit reprezentanților companiei, testarea este fără riscuri sau efecte adverse și promite să îi scape de problemele mintale cu care aceștia se confruntă.

Totuși, lucrurile nu se desfășoară conform planului.

Recenzie

Maniac este o nouă serie limitată de pe Netflix, scrisă în mare parte de Patrick Somerville și regizată de Cary Joji Fukunaga, cu Emma Stone și Jonah Hill în roluri principale. Poate ați mai auzit de Fukunaga, el a regizat primul sezon din True Detective și un episod din al doilea și de asemenea lungmetrajul Beasts of No Nation. Din start, palmaresul acestei serii avea o grămadă de presiune pe el și nu pot spune că a dezamăgit absolut deloc.

Maniac

Fukunaga se joacă aici cu mai multe genuri, ceea ce face seria amuzantă și departe de atmosfera sumbră din True Detective. Sare din SF, în fantasy, western, filme cu gangsteri, dar o face cu sens. Este un serial ciudat, dar asta îl face dinamic și te ține țintuit de ecran prin instanțe ciudate precum un episod întreg compus ca un sitcom din anii 1980 urmat de un episod cu un cadru lung și violent filmat absolut impecabil.

Cele două personaje sunt problematice și așa au ajuns în programul terapeutic cu care debutează serialul. Owen (Jonah Hill) este un schizofrenic provenit dintr-o familie foarte sus-pusă, astfel familia lui îl cam ține departe de lumea reală iar acest lucru îl face pe Owen să fie presat de familie mai mult decât ar trebui. Annie (Emma Stone) pune mâna pe niște pastile care fac parte din programul terapeutic și se înscrie de bunăvoie.

Maniac

Pastilele despre care vorbesc sunt de trei tipuri și la fiecare experiment fiecare din cei din program iau câte una și trec prin diferite experiențe, care pe cât sunt de ușor de urmărit narativ, cum am zis și mai sus, sunt niște experiențe puțin zis excentrice. În timpul acestora, seria începe să experimenteze diferite tonuri care funcționează foarte bine pe fiecare experiment în sine.

Emma Stone face un rol impecabil în Maniac. Deși este cel mai puțin complicat personaj în lumea reală a seriei, talentul său actoricesc strălucește atunci când devine câte un personaj din fiecare experiment. E foarte convingătoare și ca elfă bețivă și cred că am spus tot cu asta în privința ei. Jonah Hill în schimb are un personaj mult mai profund în lumea reală decât în experiențele prin care trece, deși și el este de nerecunoscut în fiecare nouă instanță în care se află și nu-l mai vedem pe Owen, ci pe personajul pe care trebuie să îl interpreteze în momentul respectiv..

Maniac

Maniac nu este o miniserie fără probleme totuși. Există câteva întrebări fără răspuns, dar Somerville și Fukunaga au reușit să creeze un produs care sigur va fi premiat sau aclamat pentru calitate. Vizual este o încântare și sunt sigură că este o serie care va avea succes pe viitor și care va rămâne cu mine, pentru că mi-a plăcut enorm.

Maniac este disponibil din 21 septembrie pe Netflix.

Trailer

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.