Ascultă acest articol


Blizzard Gear Store a sosit și în Europa și înainte să aflăm ce găsim acolo, vrem să lămurim câteva aspecte despre ce înseamnă să fii fan în domeniul jocurilor video și cât de greu este să obținem ceea ce ne dorim și ne place, de pus la colecție.

Ce înseamnă să fii fan?

– De la fan la colecționar –

Fan. Ce înseamnă să fii fan? Ei bine, în domeniul gaming-ului, fan înseamnă acel gamer căruia îi place foarte mult un joc și decide să-i dedice o parte din timpul său și a resurselor sale financiare. Cum adică “resurse financiare”? Adică pentru a-și exprima dedicarea și afecțiunea pentru jocul respectiv el investește în obiecte promoționale și absolut tot ce este legat de acel joc. Pentru el, pentru a-și impresiona prietenii, gamerul nostru fan, devine la un moment dat un colecționar, iar un colecționar are nevoie de surse pentru a-și alimenta colecția.

De unde ne alimentăm fanatismul?

– Magazine, taxe, prețuri –

În general, ca rezidenți ai României, sursele noastre de obiecte de colecționat și obiecte promoționale care să ne alimenteze fanul din noi, sunt foarte rare… dacă nu, chiar inexistente. Constrânși de acest lucru, mulți dintre noi apelăm la surse externe de prin diferite colțuri ale lumii, fie că este vorba de magazine oficiale ale jocurilor respective, fie că apelăm la “magazine universale online” în care, printre tot felul de alte categorii de produse, putem găsi și ceea ce căutăm noi, de gaming.

Lăsând la o parte timpul, deobicei mare, de la momentul când plasăm o comandă și până ajunge curierul la ușa noastră, taxele de transport și de multe ori și prețul produsului în sine, este prea mare. Regula nescrisă spune că dacă nu vrei să cheltui aiurea și să nu se simtă taxa de transport, să comanzi mai multe lucruri de bani mai mulți, sau cum des procedăm, să ne unim mai mulți gameri pentru o comandă mai mare. Se poate, e adevărat, dar dacă eu vreau pur și simplu un obiect ieftin – doar acel obiect -, iar taxele adunate depășesc costul produsului?

Avantaj ar fi că dacă există un magazin dedicat jocului respectiv, costul produsului în sine să fie mai mic decât la acele “agregatoare”, dar taxele tot “ne rup”.

Ajungem acum în Europa, unde situația se schimbă puțin pentru că taxele sunt mai mici, deci este rentabil, singura problemă rămânând cât dintre acele “agregatoare” și magazine dedicate de jocuri se află în EU. Din câte știm, extrem de puține.

Blizzard Gear Store a sosit și în Europa

– Produse Blizzard mai aproape de fani –

Am făcut această introducere, chiar dacă mulți dintre voi sunteți familiari cu conținutul, pentru a vă livra o veste, care pe noi cel puțin, ne-a bucurat enorm.

Mulți dintre noi de aici de la MovieNews.ro suntem fani al cel puțin un joc Blizzard și deobicei ne alimentam fanul din noi și ne extindem colecția apelând la metoda de mai sus, dar bucuria a venit când am aflat că magazinul de promoționale Blizzard, Blizzard Gear Store a sosit și în Europa!

Diablo, Starcraft, Warcraft, Overwatch sunt doar câteva dintre francizele cele mai cunoscute din lume care fac parte din portofoliul Blizzard și au în toată lumea sute de milioane de fani, iar Gear Store a fost făcut special pentru aceștia și e “burdușit” de obiecte promoționale care să ne extindă la infinit colecția.

Deci, ne bucurăm, da, de BGS, dar haideți să aflăm mai multe despre el.

Am aflat că disponibilitatea BGS în Europa nu e chiar recentă, acesta fiind accesibil pe teritoriul nostru, cu aproximație, din această vară, iar lansarea nu a fost făcută tocmai cu tam-tam, motiv prin care am decis să facem și noi o comandă pentru convingere.

Blizzard Gear Store

– Ce găsim acolo? –

În Blizzard Gear Store totul e arajat cu cap și pus pe “căprării”. Avem, așadar, o categorie separată pentru jocuri, eSports (ligi, cupe, campionate), chestii noi și un Digital Shop (DLC-uri, jocuri etc) și o categorie unde sunt separate genurile produselor (jucării și collectibles/statuete, Gaming Gear, Cărți șamd).

La categoria separată pentru jocuri (Shop by Game – pe site) avem ca subcategorii francizele și jocurile Blizzard: Overwatch, Warcraft, Starcraft, Diablo, Hearthstone, Heroes of the Storm, World of Warcraft plus o subcategorie Blizzard.

Browsing-ul prin magazin se face cât se poate de ușor (trebuie să fii logat), îți cauți și îți alegi produsul preferat destul de detaliat (avem acolo descriere și imagini), alegi cantitatea și adaugi în coș. Alegi metoda de plată și destinația (e prezentă și România) și asta a fost tot.

Am fost încântat și tentat de Goodie Bag-ul anual care este dedicat evenimentului anual BlizzCon și chiar așa și poartă numele BlizzCon 2018 Goody Bag care vine cu multe chestii mișto, dar oricum aveam deja un bilet virtual, deci am decis ca anul acesta să ne întreptăm către alte produse.

Trebuie să vă zic de seria de figurine Cute But Deadly – una dintre preferatele noastre – din care fac parte multe personaje din mai multe francize Blizzard din care am ales de data asta un Bastion din Overwatch, care arată super (și i se aprinde “capul”) (imagine un pic mai jos).

Nu lipsesc, bineînțeles, tricourile, cănile, plușurile, rucsacurile plus puzzle-uri, magneți de frigider, pin-urile și backpack hangers-urile șamd.

Am ales, pe lângă Bastionul Cute But Deadly, două pin-uri care vin în blind bag, un backpack hanger, o figurină Figma cu unul dintre personajele cele mai populare din Overwatch, Tracer (super articulată cu multe fețe și mâini de schimb) și pentru că tot eram în căutare de un rucsac de laptop, am optat pentru unul Blizzard foarte mișto cu interior de catifea (unde se pune laptopul) și buzunărele pentru diverse.

Pachetul nostru a ajuns întreg într-un timp destul de scurt, nedeteriorat într-o cutie foarte cool, tematică BGS, plus o surpriză mică, un sticker mișto și o felicitare. Am primit exact ce am comandat, iar calitatea fiecărei dintre produsele cumpărate, este una bună.

– Concluzia –

Ca o concluzie, cred că dacă ești fan al unor produse Blizzard, Blizzard Gear Store este un loc în care neapărat trebuie să ajungi și crede-mă pe cuvânt, că ai ce să găsești pe acolo legat de jocul tău Blizzard preferat, iar din produsele achiziționate pot să vă spun clar că sunt de calitate, transportul a fost rapid și produsele au ajuns întregi.

PS. BlizzCon 2018 se apropie cu pași repezi, iar noi vă vom ține la curent, în direct, via pagina noastră de Facebook și Twitter, tot ce se întâmplă/anunță important pe acolo. Vom reveni apoi cu un rezumat și aici pe site. Rămâneți cu noi.

*Vă rugăm să ne scrieți la comentarii dacă ați mai comandat și voi de aici sau dacă aveți de gând să o faceți și ce v-ați luat și bineînțeles, cum sunt produsele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.