BBC One și Netflix vor lansa co-producția Dracula, creată de Hartswood Films, producătorii Sherlock

0
1008
Ascultă acest articol


BBC One a comandat producția Dracula de la creatorii Sherlock, drama multi-premiată BBC. Serialul va fi produs de Hartswood Film și este o co-producție BBC One și Netflix.

Mini seria de trei episoade de 90 de minute este scrisă și creată de Steven Moffat și Mark Gatiss și inspirată de povestea clasică a lui Bram Stoker. Cele trei episoade de lung-metraj vor readuce în atenție lumea lui Dracula, vampirul care a făcut ca personajele negative să devină atrăgătoare. În Transilvania anului 1897, contele însetat de sânge concepe un plan împotriva Londrei Victoriene.

Seria va avea premiera pe BBC One în Marea Britanie și pe Netflix în regiunile în care serviciul este prezent. BBC Studios Distribution, care a intermediat înțelegerea cu Netflix pentru Hartswood Films, este distribuitorul internațional.

  • Steven Moffat și Mark Gatiss, creatorii, scenariștii și producătorii seriei, au declarat: „Au existat întotdeauna povești despre rău și forțele ale răului. Ce e special în cazul poveștii lui Dracula este că Bram Stoker i-a dat răului un erou.”
  • Charlotte Moore, Director of Content BBC: „Duo-ul genial format din Steven Moffat și Mark Gatiss și-a îndreptat atenția cătreDracula pentru o producție eveniment marca BBC One.”
  • Piers Wenger, Controller BBC Drama, a spus: „Viziunea ingenioasă pe care o au Steven și Mark asupra poveștii lui Dracula este deopotrivă isteață și înspăimântătoare. Datorită celor doi, fanii vor vedea creația lui Bram Stoker într-o lumină cu totul nouă. Suntem încântați să colaborăm cu ei și cu extraordinara echipă Hartswood pentru încă o serie britanică de succes.”
  • Larry Tanz (Vice President, Content Acquisition, Netflix) a declarat: „Suntem nerăbdători să le oferim membrilor noștri din întreaga lume posibilitatea să urmărească extraordinara creație a lui Steven Moffat și Mark Gatiss, dar și să colaborăm cu BBC pentru încă o serie de succes.”
  • Sue Vertue, Executive Producer Hartswood Films: „Suntem extrem de încântați să fim din nou la BBC și suntem bucuroși că Netflix s-a alăturat proiectului Dracula. Este o bucurie să oferim o perspectivă proaspătă asupra poveștii.”

Mini seria Dracula a fost comandată de Charlotte Moore (Director of BBC Content) și de Piers Wenger (Controller of BBC Drama). Aceasta e scrisă și creată de Steven Moffat și Mark Gatiss; producătorii executivi sunt Mark Gatiss, Steven Moffat și Sue Vertue pentru Hartswood Films și Ben Irving pentru BBC. Producția va fi gestionată de Larry Tanz pentru Netflix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.