Târgu Neamț intră pe harta celor #100filme/ Centenarul Filmului Românesc

0
1141
Ascultă acest articol


Centenarul Filmului Românesc ajunge la Tîrgu Neamț. Joi, pe 1 noiembrie 2018, de la ora 15.00, pe marele ecran din incinta Casei Culturii „Ion Creangă”, va rula filmul Triunghiul Morții, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Evenimentul face parte din proiectul Primăriei Tîrgu Neamț, dedicat Centenarului Marii Uniri, care precizează că este necesar să se întâmple astfel de activități în acest an. De altfel, proiectul poartă genericul Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial. 1 noiembrie este și Ziua Vânătorilor de Munte, iar manifestările încep la ora 10.00, cu Simpozionul Regalitatea Română și Marea Unire – Regele Ferdinand I – omul din spatele Marii Uniri. Programul continuă cu proiecția filmului din Caravana Centenarului Filmului Românesc, care va fi prezentat publicului de la ora 15.00. Proiecția va fi urmată de o discuție cu spectatorii și echipa proiectului.

Eveniment realizat cu sprijinul: Primăria Orașului Tîrgu Neamț, Ministerul Culturii și Identității Naționale.

DESPRE FILM

Triunghiul Morții (1999)

Regizor: Sergiu Nicolaescu
Durată: 161 minute
Gen: Război
Rating: Audiență generală
Distribuție: Ilinca Goia, Valentin Teodosiu, George Alexandru, Sergiu Nicolaescu, Maia Morgenstern, Mircea Badea, Ștefan Bănică Jr., Mihai Constantin, Emil Hossu

Pelicula a însemnat o nouă pagină a filmului românesc, având la bază mari momente din istoria României. Acest film dezvăluie evenimentele din Primul Război Mondial, când România lupta pentru a redobândi Ardealul şi identitatea naţională. În acest film sunt prezentate momentele istorice care au făcut înconjurul Europei, cele de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, din vara anului de graţie 1917.
Văzând acest film, nu poţi să nu verşi o lacrimă pentru eroii români căzuţi în luptele pentru apărarea patriei. Lipsit de patimi naţionaliste, regizorul Nicolaescu arată aceeași compasiune şi soldaţilor germani căzuţi şi ei într-un război care se desfăşura la multe sute de kilometri de pământurile lor într-o acţiune militară ucigătoare şi dominată de orgolii imperialiste.

Intrarea la proiecție este gratuită, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.