Actorul danez Claes Bang (The Girl in the Spider’s WebThe AffairBorgen) va interpreta rolul lui Dracula în mini-seria creată de Steven Moffat și Mark Gatiss și inspirată de romanul clasic al lui Bram Stoker. Proiect inițiat de BBC One, Dracula va fi produs de Hartswood Films și este o coproducție BBC One și Netflix.

Trei episoade de lung-metraj vor aduce în atenție universul lui Dracula, vampirul care a făcut răul să pară sexy. În Transilvania anului 1897, contele însetat de sânge își pregătește planul malefic împotriva Londrei Victoriene.

Claes Bang a declarat: „Sunt încântat să joc rolul lui Dracula, mai ales cu un scenariu aflat în mâinile creatorilor talentați Steven Moffat, Mark Gatiss și echipei responsabile pentru Sherlock. Sunt foarte încântat că pot intra în pielea acestui personaj iconic și extrem de interesant. Da, este malefic, dar reprezintă mult mai mult de atât: este carismatic, inteligent și sexy. Este un rol jucat de actori extraordinari de-a lungul timpului și o provocare pentru mine, însă mă simt privilegiat să interpretez acest personaj incredibil”.

Piers Wenger, Controller BBC Drama, spune că „Iadul are un nou șef… și BBC One are un nou personaj principal remarcabil. A spune că am avut noroc atunci când l-am găsit pe Claes ar fi să subestimăm talentul lui Steven, Mark și echipei Hartswood și intuiția lor de a alege actorul potrivit pentru a redefini un rol iconic”.

Larry Tanz, Vicepreședinte Content Acquisition, Netflix, spune „Claes va aduce Dracula la viață cu farmec și o răutate elagantă. Cu talentul său și scenariul remarcabil creat de Steven și Mark, membrii Netflix din întreaga lume vor iubi să se teamă de acest anti-erou întunecat și complex”.

Hartswood Films declară: „A fost unul din acele momente – cine altcineva ar putea fi decât Claes! Are totul. Superb, carismatic, letal. Înalt, întunecat și înspăimântător. Iadul are un nou șef”.

Dracula a fost comandat de Charlotte Moore, directorul BBC Content și Piers Wenger, Controller BBC Drama. Este scris și creat de Steven Moffat și Mark Gatiss; producatorii executivi sunt Mark Gatiss, Steven Moffat și Sue Vertue pentru Hartswood Films, Ben Irving pentru BBC și de Larry Tanz pentru Netflix.

Serialul va avea premiera pe BBC One în Marea Britanie și pe Netflix (cu excepția Regatului Unit și China, unde serviciul nu este disponibil). BBC Studios Distribution, care a încheiat tranzacția cu Netflix pentru Hartswood Films, este distribuitorul internațional.

Filmările vor începe anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.