La ce să ne așteptăm de la sezonul 2 pentru Absentia/„Absența”

Sezonul doi din Absentia/„Absența”, serialul thriller apreciat de critici, are premiera în România, joi, 4 aprilie, de la ora 23.00, pe AXN.

0
3605
Ascultă acest articol


Serialele polițiste au fost dintotdeauna printre preferatele telespectatorilor, iar în ziua de astăzi, fiind foarte multe de unde poți alege, trebuie să aducă ceva nou; ceva diferit, iar acest lucru se întâmplă cu Absentia/„Absența”, care a debutat cu succes la AXN cu primul sezon. Acesta aduce, pe lângă o actriță bună, Stana Katic, cu multă experiență adunată într-un alt serial polițist de succes, Castle, și un dram de mister.

În primul sezon facem cunoștință cu Emily Bryne (Katic), o agentă FBI care are în desfășurare un caz important în care este implicat un ucigaș în serie. Nimic diferit până acum, numai că, fără ca nimeni să se aștepte, ea dispare fără urmă și este declarată moartă.

După 6 ani de la incident, Byrne este găsită într-o cabană din pădure, într-o stare de sănătate foarte rea și fără să-și mai amintească nimic despre ce i s-a întâmplat. Lucrurile nu stau bine nici cu soțul ei Nick Durand (Patrick Heusinger), care între timp s-a recăsătorit, iar fiul ei, Flynn, are acum o mamă vitregă.

Emily își reia activitatea și este implicată într-o nouă serie de crime, dar, în paralel încearcă să-și amintească ce i s-a întâmplat și să pună mâna pe vinovat. Într-un sfârșit reușește să-l prindă pe vinovat, dar experiența tragică își spune cuvântul și o bântuie în continuare.

În sezonul al doilea Emily luptă mai departe să redevină mamă și să clarifice lucrurile în căsnicie și decide să rezolve misterul dispariției sale și ce i s-a întâmplat în acei 6 ani. Pentru asta are nevoie de ajutor și apelează, neoficial, la Tommy Gibbs, un detectiv în cadrul poliției din Boston și pornesc investigația.

Am văzut primul episod din noul sezon care debutează întunecat cu o execuție brutală, iar Emily încă încearcă să deznoade ițe în cazul, numit de presă, “Barret House Tragedy” a cărui secrete încep să iasă la lumină.

Emily nu a scăpat de coșmaruri și deseori va avea episoade de aducere aminte din perioada deținerii sale. Mai mult sub formă de flashbacks, care apar în momentele cele mai delicate din viața ei, spre exemplu în perioada care și-o petrece cu fiul său în încercarea de a reînoda relația. Emily se află în recuperare și îl are în ajutor pe tatăl său, iar de partea cealaltă soțul și fiul ei încerc și ei să-și refacă viața.

Pentru că tot nu e deajuns, un nou ucigaș în serie își face prezența și terorizează orașul cu două atentate cu substanțe chimice letale, în locuri publice. Emily investighează, iar poliția aduce în echipă o expertă în astfel de cazuri pentru a-l prinde pe făptaș, a cărei identitate este necunoscută.

Atunci când Emily crede că a prins o pistă solidă care să o ducă la ucigaș, totul se năruie în ultima clipă, iar primul episod al acestui sezon se termină cum nu se poate mai periculos: criminalul pregătește o nouă lovitură!

Sezonul doi din Absentia/„Absența”, serialul thriller apreciat de critici, are premiera în România, joi, 4 aprilie, de la ora 23.00, pe AXN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.