NOS4A2 – Păreri despre primele două episoade

Este un serial care aş presupune că misterul de la episod la episod este cel care îl mişcă înainte.

0
1825
Ascultă acest articol


Vara aceasta AMC ne pregăteşte lansarea unui serial un pic atipic, atât pentru vară cât şi pentru AMC, ca un al treilea serial de groază diferit de pe canal. Este vorba de MOS4A2, bazat pe o carte cu acelaşi titlu, scrisă de Joe Hill, cunoscut ca celălalt fiu a lui Stephen King şi ca autor al unor cărţilor precum Heart Shaped Box, cu care a debutat în lumea literară, sau Horns, care a fost adaptată într-un film de lungmetraj, care l-a avut în rolul principal pe Daniel Radcliffe (Harry Potter). De asemenea încă o laudă acestui autor este faptul că “Locke & Key” – seria de benzi desenate, este de asemenea scrisă de el şi pare să se pregătească și el pentru o adaptare pentru micile ecrane.

Am avut ocazia să vedem anticipat primele două episoade ale serialului, pe care trebuie să recunosc că îl aşteptam de ceva vreme. Am zis că este un pic diferit pentru că nici din trailer, dar nici din cele două episoade pe care le-am vizionat nu am reuşit exact să îmi dau seama despre ceva clar despre el. Nu pare previzibil şi nu arată convenţional. Este misterios şi atâta timp cât Zachary Quinto o să apară în vreun film/serial eu o să mă uit. Şi în serialul acesta este joacă absolut excelent, deşi încă nu îi cunoaştem prea bine scopurile personajului său.

Primul episod începe destul de interesant cu o răpire şi o dublă crimă şi suntem introduşi personajului lui Charlie Manx, un şofer, foarte bătrân şi vizual neplăcut al unui Rolls Royce Wraith, care îi promite copilului, cel răpit, că îl va duce în Christmasland. Sub-tematica asta “Crăciunească”, să o numesc aşa, este şi ea un pic atipică pentru o lansare de vară însă tot nu ştim nimic despre plot, despre locaţie sau despre personaje. Opus lui Charlie Manx suntem prezentaţi cu încă două personaje, unul mai mic, Maggie Leigh, o fată din Iowa cunoştinţă a copilului răpit, deţinătoare a unei pungi magice care îi spune anumite lucruri cu nişte litere de scrabble şi personajul principal al serialului, Vic McQueen, o tânără studentă și talentată artistă, din Massachusets cu probleme de familie, care într-o zi ajunge la un pod doar ca mai târziu să afle că acela nu mai există de ani de zile însă ea îl vede în continuare. Şi îl trece.

Fără să intru în prea multe detalii nici despre al doilea episod tot ce pot spune este că aflăm un pic mai multe despre personaje, chiar spre sfârşitul episodului ni se dă o explicaţie, destul de minimă despre Vic şi despre Maggie, care se întâlnesc, iar Charlie Manx şi el îşi dezvăluie, într-o anumită limită, scopul, deşi nu pare în totalitate credibil. Episodul decurge normal, cu continuitate, iar ca să vorbesc mai mult decât trebuie despre el ar fi caz de spoiler. Este un serial care aş presupune că misterul de la episod la episod este cel ce îl mişcă înainte. Însă tot ce pot să spun este că e mai “rotund” decât primul si mă face sa vreau să aflu mai mult.

Ca serial, din punct de vedere tehnic, pare de o producţie destul de bună, mult exterior, are un aer destul de ciudăţel, aşa, chiar şi culorile sunt mai reci, iar despre actori nu pot spune prea mult. Sunt integraţi în rol aşa cum trebuie, atât Quinto în rolul lui Manx, de la început în make-up-ul acela de om bătrân până când îl vedem mai târziu, schimbat, cât şi Ashleigh Cummings în rolul lui Vic, care nu duce o viaţă foarte uşoară şi a cărui viitor este incert, iar ce i se întâmplă pe parcursul episoadelor nu prea o ajută. Nu este deloc încântată de noul ei scop în viaţă. Cum ziceam, serialul este un pic atipic, are nişte cadre chiar îndrăzneţe, copii pe sub apă, filmări/cadre cu susul în jos şi câteva scene horror aşa de început, ca o mică gustare, îl fac interesant, iar tema cu Crăciunul, pentru un serial de vară, este, de asemenea, destul de îndrăzneaţă. Pe de altă parte un serial al cărui titlu este NOS4A2, adică NOSFERATU, mă aşteptam să fie în totalitate altceva, dar am fost plăcut surprins de ceea ce am primit până acum, în primele două episoade.

Tot ce pot spune este că AMC nu a dezamăgit până acum cu nici un serial cu care a venit nou sau mai ambiţios. În special pe partea de horror, vorbim aici de The Terror de anul trecut – serial antologic care a fost de considerabil succes şi care va primi şi un al doilea sezon. De asemenea Into The Badlands a fost un risc pe care şi l-au asumat şi s-a dovedit a fi unul din cele mai bune seriale de acţiune şi arte marţiale din ultima vreme care a “atins” televizorul. Rămâne de văzut primirea publicului pentru serialul NOS4A2 însă groaza şi misterul sunt ca sarea şi piperul pentru lumea filmelor şi serialelor, iar mai mult ca sigur cred că va fi un serial urmărit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.