Patria – un nou serial HBO Europe

0
710

Patria, un serial HBO Europe cu 8 episoade, adaptare a romanului bestseller scris de Fernardo Aramburu va avea premiera în mai pe HBO GO.

Serialul spune o poveste care se petrece pe parcursul a trei decenii, în Țara Bascilor amenințată de terorismul grupării ETA, din perspectiva a două familii dezbinate de conflictul violent. Viețile lui Bittori și ale familiei sale se schimbă în ziua în care membrii ETA îi ucid soțul, pe Txato și relația cu prietena ei apropiată Miren, al cărei fiu face parte dintr-o celulă ETA, se încheie.

Cu peste un milion de copii vândute și o multitudine de premii, „Patria”, de Fernando Aramburu, a devenit unul dintre cele mai importante romane spaniole din ultimul deceniu. Portretul a două familii basce în plin conflict politic și social timp de peste trei decenii și noua perspectivă asupra terorismului și consecințele lui în rândul populației sunt marile teme ale poveștii.

Această temă complexă este articulată de o poveste intimă: o dramă de familie care afectează oamenii obișnuiți, o abordare accesibilă pentru orice tip de public. Filmul propune o situație foarte comună în lumea întreagă: societăți polarizate și dezbinate de probleme politice sau conflicte care au efecte concrete, tragice și devastatoare pentru familii și grupuri de prieteni.

Producători executivi HBO Europe sunt Miguel Salvat, Steve Matthews și Antony Root. Serialul Patria este produs de Alea Media pentru HBO Europe, cu participarea HBO Latin America.

Noua miniserie în opt părți produsă de HBO Europe va avea premiera mondială la festivalul Series Mania din Lille (20-28 martie), unde a fost selectat în competiție. Serialul va fi difuzat simultan în cele 21 teritorii HBO Europe în mai 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.