Căștile audio sunt un accesoriu pe care-l întâlnim mereu în preajma laptop-ului/PC-ului, smartphone-urilor și al tabletelor și avem pretenții de la ele să ne ofere un sunet plăcut, tare și în funcție de utilizarea lor și de un microfon bun. Le folosim pentru a asculta muzică sau pentru filme și seriale și pentru comunicare prin diverite aplicații de conferință sau în jocuri.

Căștile sunt de mai multe tipuri, împărțite pentru categorii de utilizatori. Acestea sunt mari și acoperă urechea parțial sau complet (on-ear, over-ear) sau intrauriculare, să dăm câteva exemple. La categorii de utilizatori ne referim la segmentul de business/office care preferă mai mult căștile fără fir (Bluetooth), sau gamerii care folosesc căștile cu cupe mari, în ambele situații microfonul fiind și el prezent. Avem, de asemenea și majoritatea adoratorilor de muzică.

Astăzi vom vorbi despre Acer Earphone 300 pentru muzică și comunicare, atât pentru segmentul de business cât și pentru cei care preferă să asculte muzică la ele sau vor să vadă un film/serial pe dispozitive mobile. Acer Earphone 300 sunt pregătite pentru deplasări și promit să fie accesoriul ideal pentru acele categorii de utilizatori. Haideți să vedem dacă este cum spune producătorul.

Pachet

Acer Earphone 300 vin într-o cutie măricică având în vedere că sunt niște căști micuțe, intrauriculare, care ar trebui să ocupe spațiu puțin, dar asta pentru că vin într-o cutiuță de transport. Dar să vorbim puțin despre ambalajul în sine, care este negru cu imaginea căștilor pe latura mare de sus și informații și specificații pe cea de jos. Pa lateralele stânga-dreapta avem codurile de bare și detalii despre producător și modelul (AHW810) respectiv numărul produsului, iar pe cealaltă parte avem o imagine de aproape cu telecomanda de pe fir și căștile. Pe cutie este prezent logo-ul True Harmony și date despre conținutul pachetului.

Imediat cum deschidem capacul, avem imprimat pe capac o imagine cu componența detaliată a căștilor, iar în cutie găsim cutiuța de transport în care sunt căștile și rezervele de silicon (Ear Tips) pentru ele (3 perechi de mărimile S, M, L), certificatul de garanție, un ghid de utilizare și conținut și informații tehnice.

Aspect

Cutiuța de transport este neagră și destul de micuță, confecționată dintr-un plastic ușor maleabil cu un strat catifelat și cu sigla True Harmony inscripționată. Desfaci fermoarul și ai două compartimente unde poți pune căștile și rezervele de silicon într-un buzunăraș textil. Simplu și elegant – gata pentru călătorie.

Căștile sunt, de asemenea de culoare predominant neagră, având un jack 3.5mm placat cu Aur, fir îmbrăcat întărit cu material textil rezistent și cu telecomandă pe firul care merge la casca stângă. Locul de unde se termină firul și pornesc cele două fire către căști, este acoperit cu un colier mic de plastic tare. Telecomanda are microfon încorporat și un buton multifuncțional. Căștile au un aspect și o construcție foarte interesantă. Pe capacul din exterior e imprimată cu alb sigla True Harmony, apoi pe corpul unde intră firul, avem o carcasă de aluminiu cu o textură zimțată, apoi vine vârful care intră în ureche, acoperit de Tip-ul de silicon. Porțiunea zimțată nu este numai pentru design ci și pentru a putea umbla mai ușor cu căștile fără a-ți aluneca din mână, care oferă și o rezistență sporită datorită aluminiului folosit.

Tehnic

Am spus că Acer Earphone 300 nu sunt deloc grele (18gr) și au o lungime de 120cm, iar difuzorul este unul de 8.6mm, împachetat în mai multe straturi de oțel, cupru și magneți pentru a putea oferi un sunet HD clar. Are o impedanță de 16Ohm, frecvențe de răspuns de 10 – 20khz și un nivel de presiune al sunetului de 102dB.

Telecomanda include un microfon dinamic omnidirecțional și prin buton se pot controla funcțiile de Play/Pause respectiv Next/Prev Track, iar în cazul convorbirilor telefonice se poate prelua/refuza și opri apelul telefonic.

Teste

În primul rând admir aspectul și materialele folosite care-ți dau un sentiment de rezistență și încredere atunci când le utilizezi, chiar dacă firul este subțire și cântăresc puțin.

Și la capitolul portabilitate am cuvinte de laudă, cutiuța micuță fiind perfectă pentru căști și Tips-urile de silicon, iar căștile în sine sunt micuțe, dar în același timp și arătoase și rezistente.

Primul test l-am făcut pe convorbirile telefonice, iar telecomanda răspunde bine la comenzi, respectiv cel cu care am conversat mi-a spus că mă aude clar și tare. Eu l-am auzit bine, la rândul meu și în timpul conversației nu am întâmpinat nicio problemă.

Folosite în aplicații de comunicare sau video-conferință, Acer Earphone 300 s-au dovedit a fi exact ce trebuiau, iar în jocurile online, conversațiile cu partenerii de joc s-au auzit tare și clar, iar din partea acestora am primit numai feedback pozitiv.

Muzica și sunetul în general, fie din filme/seriale (via YouTube, Netflix, HBO GO), de pe mobile sau laptop, fie de pe Spotify, au fost la un nivel calitativ mare, cu avantajul ca pe mobile ai libertatea și tehnologiile pentru a-ți personaliza tu calitatea sunetului redat. În cazul utilizării unui egalizator, în situația în care am urcat nivelul înaltelor și joaselor la maxim, căștile nu s-au auzit cu distorsiuni și au redat un sunet clar, destul de bogat.

Acer Earphone 300 sunt atât de ușoare și comode încât după o zi de purtat la tine respectiv utilizate în urechi, uiți de ele. Urechile nu i-au foc după ore de utilizare, chiar dacă temperaturile de afară sunt neprietenoase și nici căștile nu se încălzesc după o utilizare îndelungată.

Combinația de negru cu acele nuanțe de gri, aluminiu și acel aspect al zimților de pe căști chiar au fost pe placul meu și se asortează bine dacă ai un smartphone și/sau laptop în acele nuanțe.

Concluzie

Acer este un brand cu vechime și este recunoscut internațional pentru produsele sale, în mare parte dedicate mobilității deci la categoriile laptopuri și tablete aceștia stau foarte bine. Dar uite că Acer se țin bine și când vine vorba de căști, cel puțin modelul nostru din teste, Acer Earphone 300, livrând ceea ce promite producătorul: portabilitate, eleganță și sunet de calitate.

Dedicate segmentului de business, Acer Earphone 300 pot fi foarte bine utilizate și pentru muzică, filme/seriale, dar și în jocuri online. Vin cu o cutiuță simplă și mică pentru transport și căștile în sine sunt ușoare, elegante și au un design îndrăzneț și atrăgător.

Acer Earphone 300 se găsesc și pe piața din România la un preț de aproximativ 70 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.