Ascultă acest articol


Tastaturile mecanice oferă jucătorilor amatori și profesioniști o lantență minimă și culori care să se asorteze cu restul setup-ului și pe cât posibil, confortabilitate și posibilități extinse de configurare.

Piața de astăzi are o ofertă mare de astfel de produse, gamerii fiind cei care își pot alege exact ceea ce li se potrivește setup-ului lor de gaming, stilului de joc și tipul de jocuri pe care le joacă. Pe această temă vom vorbi astăzi despre o tastatură mecanică de jocuri, low profile și cu jocuri interesante RGB, pe care cred că ar trebui s-o vedeți și s-o încercați. Este vorba de Genesis Thor 420 RGB.

Pachet

Genesis folosește o paletă de culori care combină roșu, alb și în cazul ambalajului de față gri și multe culori care să scoată în evidență că este vorba de o tastatură de gaming cu RGB. Încă de la prima vedere vă veți da seama că este vorba de o tastatură slim pentru că cutia are o lățime și grosime reduse, în comparație cu alte produse de acest gen.

În partea de sus avem o imagine cu tastatura, sigla Genesis și că este vorba, după cum ziceam, de o tastatură mecanică slim cu switch-uri BLUE și RGB (cu Prismo Effect), iar pe partea din spate avem, de asemenea, o imagine cu tastatura și informații despre funcțiile sale plus o comparație a switch-urilor BLUE cu altele de acest gen. Tot aici găsim și detalii despre specificașiile Thor 420 RGB, iar pe una din laturile mici ale ambalajului avem câteva informații și aflăm că tastatura are un corp de aluminiu.

În cutie avem un ghid rapid de utilizare de unde aflăm și cum putem schimba jocurile de lumini direct din combinații de taste și bineînțeles, tastatura protejată în laterale de bureței.

Ambalajul arată clar că este vorba de o tastatură deosebită prin faptul că e low profile și are o lățime destul de mică și că RGB-ul este o componentă importantă.

Aspect

Odată scoasă din pachet, Genesis Thor 420 RGB este clar o tastatură de gaming deosebită și cu dimensiuni reduse. Partea de suport este din aluminiu și pe spate are piciorușe mici de cauciuc pentru stabilitate pe birou, dar și două piciorușe de plastic, rabatabile, care înalță puțin partea de sus a tastaturii.

Este o tastatură pe fir cu conectare USB, de tip Plug and Play, cel puțin în cazul Windows 10, și nu ai nevoie de driveri sau aplicație pentru a începe să o utilizezi imediat după conectare. Tastele cu switch-uri BLUE au o cursă scurtă de apăsare și sunt destul de zgomotoase, iar numerotarea tastelor este cu un font mare.

Tastatura este QWERTY, are Numpad și tastele sunt iluminate de dedesubt, fonturile fiind și ele iluminate. Deasupra Numpad-ului avem LED-urile clasice pentru Num Lock, Caps Lock și Scroll Lock plus unul adițional pentru Win Lock – care se aprinde când se blochează tasta WIN pentru a nu fi apăsată din greșeală în timpul sesiunilor de joc.

Sigla Genesis apare deasupra tastelor de direcție (săgeți) și nu lipsește tasta FN care se poate combina cu cele F1 – F12 oferind diferite funcții (precum la laptop-uri).

Distanța dintre taste este foarte mică, iar Enter-ul nu este în formă de “L”, iar între corpul de aluminiu și suprafața biroului avem un strat subțire de plastic.

Aspectul Genesis Thor 420 RGB este foarte atrăgător și prezintă și câteva avantaje, față de alte tastaturi de gen și anume că ocupă puțin spațiu pe birou, este low profile și arată bine combinațiile de aluminiu, negru și culorile RGB.

Tehnic

Genesis Thor 420 RGB are dimensiunile de 418 x 113 x 24mm și greutatea de 573 g, are 104 de butoane cu switch-uri Content Slim Blue și un timp de răspuns de 1ms și este nevoie de o forță de apăsare de 45 g pe o lungime de 1.2 mm de la apăsare și până la preluarea comenzii.

Are suport N-Key Rollover, No Ghosting și tasta Windows se poate bloca pentru a nu apăsa pe ea din greșeală în timpul sesiunilor de gaming.

Layout-ul este US, dispune de 12 taste cu funcții secundare multimedia, iar cablul are o lungime de 165 cm. Tastatura este iluminată RGB cu 22 de jocuri de lumini și se pot personaliza printr-o aplicație dedicată compatibilă Windows 10, Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 7, Linux, Android 4.2.2.

Aplicația oferă posiblitatea de a personaliza jocul de lumini pentru fiecare tastă în parte, cu orice fel de culoare din spectrul de 16 milioane de culori și de asemenea se poate alege dintre jocurile de lumini gata pregătite.

Dacă la aspect are toate motivele de laudă, la tehnic oferă cam tot ce e nevoie să mulțumească un gamer casual prin posibilitățile de personalizare, jocul de lumini și switch-urile rapide.

Teste

În primul rând trebuie lăudată prezentarea Genesis Thor 420 RGB care, pe lângă un aspect plăcut, ocupă și puțin spațiu pe birou. Cu piciorușele rabatabile ridicate nu prea e stabilă atunci când tastezi mai apăsat, dar pe cele de cauciuc stabilitatea este mai mare. La mâinile mele, tastele par mici și înghesuite și așa se și simte atunci când încep să scriu ceva. Distanțele între taste aproape că nu există și Enterul mic e greu de nimerit.

După aproape 2 săptămâni de utilizare, tot apăs din greșeală pe mai multe taste deodată și zgomotul la tastare este mai mare decât mi-ași fi dorit. E adevărat că la jocuri, când ești pe căști sau pe boxe, nu se aud, dar dacă vrei să scrii sau să faci altceva clănțănitul e persistent, Space-ul fiind cel mai gălăgios.

În general lucrez atât pe laptop/notebook cât și pe PC cu tastatură mecanică de gaming și m-am adaptat repede la ele, dar cu Genesis Thor 420 RGB chiar și după două săptămâni sunt forțat să mă uit mai des la taste pentru a nu apăsa aiurea pe mai multe deodată. Tastele F1-12 sunt cele pe care le apăs cel mai des din greșeală și într-un browser, de exemplu, o ia razna tot dacă încerci să scrii repede.

În jocuri, în general, Genesis Thor 420 RGB merge excelent ca funcționalitate, cursa scurtă a butoanelor fiind ciudată la început, când vi de pe o tastatură mecanică normală, dar aici te obișnuiești rapid. Săgețile/WASD merg și răspund excelent și a fost o plăcere să mă joc pe această tastatură.

Iluminarea rămâne însă cea care impresionează prin jocurile variate de lumini, intensitate (care se poate modifica) și culorile vi, care se controlează rapid direct din tastatură, prin combinații de taste. Din păcate aplicația este foarte rudimentară și nu poți face mare lucru în plus de acolo, decât iluminarea per tastă și alte mici modificări. Aplicația în sine se vede că nu este dezvoltată cum trebuie și că mai are nevoie de maturizare, pe lângă lipsa de opțiuni mai variate, trebuie să activezi printr-o executare a fiecărei comenzi pe care o dai. Spre exemplu în genul cum era la Windows-urile vechi când după fiecare modificare la driveri sau ceva, trebuia să dai restart la PC să se activeze.

În general scriu rapid și fără să privesc tastele, dar în cazul Genesis Thor 420 RGB lucrurile nu au mai fost așa, chiar și după două săptămâni de utilizare, iar aplicația mai bine nu ar mai exista. Luminile sunt foarte frumoase și jocurile acestora atrag atenția, iar utilizarea tastaturii în jocuri este o plăcere.

Concluzie

Genesis Thor 420 RGB este o tastatură de gaming rapidă, excelentă în jocuri (după puțin antrenament) și are un joc de lumini atrăgător care are nevoie de o aplicație matură.

Pentru folosirea ei în mod office este mai greu de utilizat datorită tastelor mici și apropiate, dar avem combinații de taste pentru multimedia care ajută pe entuziaștii entertainment-ului, iar la polul opus stabilitatea este redusă la folosirea piciorușelor de înălțare și zgomotul tastelor poate fi deranjant când nu folosești tastatura în sesiuni de gaming.

Pe lângă aspectul slim, iluminarea rămâne, însă, cel mai atragător element al lui Genesis Thor 420 RGB și poate fi tastatura perfectă pentru gamerii casual care caută ceva mic, performant și care să se asorteze cu setup-urile lor.

Genesis Thor 420 RGB se comercializează la un preț de aproximativ 400 ron via PC-Coolers.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.