Camera revoluționară Alpha 1 marchează o nouă eră în imagistica profesională

Noua cameră Alpha 1 oferă o combinație fără precedent de rezoluție, viteză și performanță video, încurajându-i pe profesioniști să se exprime liber, cu un nou senzor de imagine Full-frame de înaltă rezoluție, de 50,1 megapixeli, fotografiere în rafală de până la 30 de cadre pe secundă, filmare 8K 30p și multe altele

0
617

Sony, lider mondial în tehnologia senzorilor de imagine și în domeniul imaginilor digitale, a anunțat lansarea noii camere inovatoare mirrorless Full-frame Alpha 1, afirmându-și angajamentul de a fi lider în industrie, prin combinația uimitoare de noi caracteristici inovatoare.

Cea mai avansată din punct de vedere tehnologic și, în același timp, cea mai inovatoare cameră foto pe care Sony a lansat-o vreodată, Alpha 1 combină rezoluția înaltă și performanța de mare viteză la un nivel care nu a mai fost atins niciodată până acum în lumea camerelor digitale. Cu un nou senzor de imagine Full-frame stratificat Exmor RS™ de 50.1 megapixeli, până la 120 calcule AF/AE pe secundă, înregistrare video 8K 30p pe 10 biți 4:2:0 și multe altele, modelul Alpha 1 le va permite creatorilor să capteze imagini pe care nu le-au putut surprinde până acum.

„Ne ascultăm întotdeauna clienții, provocând industria să aducă pe piață noi inovații care depășesc cu mult așteptările lor.” a spus Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Alpha 1 depășește toate barierele existente, setând un nou standard pentru tot ceea ce creatorii pot realiza cu o singură cameră. Ceea ce ne încântă cel mai mult – mai mult decât caracteristicile extinse ale produsului – este capacitatea camerei Alpha 1 de a surprinde imagini care nu au mai fost captate până acum. Această cameră deschide o nouă lume în ceea ce privește posibilitățile creative, transformând în realitate ceea ce până acum era imposibil de realizat.”

Senzorul de imagine nou dezvoltat este construit cu memorie integrată și este asociat cu un procesor de imagine BIONZ XR îmbunătățit, ceea ce îl face capabil să ofere imagini de 50.1-megapixeli la fotografierea în rafală la un număr uimitor de 30 de cadre pe secundă și până la 120 calcule AF/AE pe secundă. Capabilitățile de fotografiere ale modelului Alpha 1 sunt îmbunătățite și mai mult de un vizor electronic OLED cu 9.44 milioane de puncte Quad-XGA, cu o rată de reîmprospătare de până la 240 de cadre pe secundă (FPS) , care asigură fotografierea fără efect de blackout. În plus, pentru prima dată pe o cameră din seria Alpha, este disponibilă înregistrarea clipurilor video 8K 30p pe 10 biți 4:2:0. De asemenea, modelul Alpha 1 este capabil de înregistrarea în format 4K 120p/60p pe 10 biți 4:2:2 și se include matricea de culoare S-Cinetone. Noua cameră Alpha 1 oferă și funcționalități care îi susțin pe profesioniștii din domeniu, asigurându-se un flux de lucru mai rapid, inclusiv viteză de transfer wireless FTP de 3.5 ori mai mare și multe altele.

Rezoluție și viteză fără precedent
Fotografiere în rafală până la 30 de cadre pe secundă

Alpha 1 captează momente care în alte circumstanțe s-ar pierde, datorită performanței sale de mare viteză, oferind oricărui fotograf viteza de care are nevoie pentru a imortaliza obiecte aflate în mișcare rapidă. Viteza mare de citire a senzorului de imagine 50.1 megapixeli și buffer-ul extins de memorie permit captarea a până la 155 de imagini Full-frame RAW în format comprimat sau a 165 de imagini Full-frame în format JPEG până la 30 de cadre pe secundă (FPS) prin obturatorul electronic, menținând în același timp performanța maximă de urmărire AF și AE .

La o viteză uimitoare de până la 120 de calcule AF/AE pe secundă, Alpha 1 poate menține focalizarea cu precizie ridicată chiar și pentru subiecții aflați în mișcare rapidă. Camera poate regla automat expunerea, chiar și în cazul unor modificări abrupte de luminozitate, cu o latență de răspuns AE de doar 0.033 secundeii.

Vizor electronic avansat, primul din lumeiv cu rata de reîmprospătare de 240 cadre pe secundă

Completând capacitatea camerei de a capta imagini la o viteză fără precedent, vizorul modelului Alpha 1 e primuliv din lume cu rată de reîmprospătarexiv de 240 cadre pe secundă pentru un afișaj extrem de fluid. Vizorul nu se închide (nu are efect de blackout) atunci când se face expunerea, oferind astfel o vizualizare neîntreruptă și permițând încadrarea și urmărirea continuă, chiar și în timpul fotografierii în rafală. Display-ul OLED de înaltă definiție cu 9.44 milioane de puncte (aprox.) Quad-XGA de tip 0.64 și optica rafinată oferă cea mai înaltă rezoluție din clasaiv sa. De asemenea, oferă un grosisment (mărire a vizorului) de 0.90x , un câmp de vizualizare (FOV) de 41 de grade pe diagonală și un punct ocular de 25 mm pentru vizualizare clară, cu distorsiuni reduse, până în margini.

Autofocalizare avansată

Sony continuă să depășească limitele tehnologiei de autofocalizare, odată cu introducerea camerei Alpha 1, care poate urmări cu ușurință și cu precizie ridicată subiecții aflați în mișcare rapidă, cu traiectorii complexe. Camera dispune de 759 de puncte de detecție a fazei într-un sistem AF de detecție a fazei în plan focal de înaltă densitate care acoperă aproximativ 92% din suprafața cadrului – asigurând o focalizare precisă, fără cusur, în medii în care aceasta poate fi dificilă.

Sistemul avansat Sony Real-time Eye AF îmbunătățește performanța de detectare cu 30% față de sistemuli anterior, datorită motorului puternic de procesare a imaginii, BIONZ XR. Acesta asigură o detecție precisă, fiabilă, chiar și atunci când fața subiectului nu este orientată către obiectiv. În plus față de îmbunătățirea sistemului Real-time Eye AF pentru oameni și animale, Alpha 1 utilizează tehnologia de top de recunoaștere a subiecților pentru a oferi funcționalitatea Real-time Eye AF și pentru păsărix, o premieră pentru camerele din seria Alpha. Algoritmii optimizați asigură menținerea urmăririi chiar și în cazul în care o pasăre își ia brusc zborul, sau încadrarea se schimbă brusc.

De asemenea, Alpha 1 oferă și un sistem Real-time Tracking bazat pe inteligență artificială, care menține automat o focalizare precisă. Un algoritm de recunoaștere a subiectului utilizează date de culoare, model (luminozitate) și distanță (adâncime) pentru a procesa informațiile în spațiu, în timp real la viteză mare.

Obturator electronic silențios, fără vibrații

Citirea de mare viteză realizată de noul senzor de imagine a făcut posibilă reducerea efectului de rolling shutter de până la 1.5 ori în cazul fotografierii de imagini statice, comparativ cu modelul Alpha 9 II. De asemenea, acesta asigură fotografiere în rafală silențioasă fără efect de flicker, cu obturator electronic, pentru prima oarăv în lume. Obturatorul electronic funcționează silențios, fără zgomot mecanic și nu prezintă vibrații. Fotografierea în rafală fără stres și fără griji este acum posibilă chiar și atunci când fotografiați în condiții dificile de iluminare cu iluminare artificială fluorescentă sau alte surse de lumină ce pot provoca efectul de flicker. Pentru prima dată pe o cameră Alpha, este posibilă sincronizarea blițului cu obturatorul electronic până la 1/200 secunde . Avantajele obturatorului electronic pot fi folosite acum chiar și atunci când este utilizat blițul, pentru o versatilitate mai mare a procesului de fotografiere.

Sistem de declanșare cu comandă dublă pentru 1/400 Flash Sync

Alpha 1 oferă cea mai rapidă vitezăv de sincronizare a blițului din lume, de 1/400 secunde, cu un obturator mecanic, facilitând și mai mult imortalizarea acțiunii dinamice. În plus față de o perdea frontală din fibră de carbon, Alpha 1 dispune de sistemul nou dezvoltat de declanșare cu acționare dublă, care utilizează un resort și un actuator cu acționare electromagnetică, oferind durabilitate ridicată și ușurință în același timp.

Îmbunătățiri majore în ceea ce privește fotografierea de înaltă rezoluție

Chiar și cu numărul mare de pixeli ai acestui senzor, Alpha 1 oferă sensibilitate ridicată cu zgomot redus, alături de peste 15 trepte ale intervalului dinamic pentru înregistrări video și 15 trepte pentru imagini statice, oferind gradații line și naturale – de la umbre profunde la tușe luminoase – datorită sistemului său de procesare de ultimă generație, într-un interval larg de sensibilitate ISO de 100-32,000 (cu posibilitate de extindere până la 50-102,400, în cazul imortalizării imaginilor statice).

În plus, noua cameră dispune de un mod de fotografiere îmbunătățit Pixel Shift Multi Shooting, care combină până la 16 imagini la rezoluție maximă. În acest mod, camera deplasează senzorul în trepte de un pixel sau jumătate de pixel pentru a capta 16 imagini separate care conțin un total de 796.2 milioane de pixeli de date, care sunt apoi comprimați într-o imagine de 199 milioane de pixeli (17,280 x 11,520 pixeli) utilizând aplicația desktop Sony Imaging Edge™. Cu o sincronizare a blițului de până la 1/200 secunde în acest mod, acesta devine ideal pentru fotografierea arhitecturii, artei sau oricărui alt subiect static, cu un nivel de detaliu și acuratețe a culorilor care este pur și simplu uimitor.

Calitate video profesională
Înregistrare a filmelor de înaltă rezoluție la calitate 8K

Pentru prima dată pe o cameră Alpha, modelul Alpha 1 oferă posibilitatea înregistrării 8K 30p pe 10 biți 4:2:0 în format XAVC HS prin supraeșantionare 8.6K, pentru rezoluție extraordinară. În combinație cu tehnologia recunoscută de autofocalizare Sony, dar și cu performanța recunoscută în materie de gradare și reproducere a culorilor, modelul Alpha 1 va ajuta utilizatorii să își realizeze viziunea creativă până în cele mai fine detalii. Înregistrarea 8K poate fi folosită, de asemenea, pentru editare flexibilă la calitate 4K în timpul procesului de post-producție.

Formate video variate pentru profesioniști
Modelul Alpha 1 oferă înregistrare 4K în cameră cu până la 120 de cadre pe secundăviii, permițând utilizatorilor să filmeze clipuri video slow-motion de până la 5X. Pe lângă faptul că suportă înregistrare pe 10 biți 4:2:2, această funcționalitate poate fi folosită cu compresie inter-cadru Long GOP, eficientă sau compresie intra-cadru de înaltă calitate Intra (All-I).

Alpha 1 prezintă S-Cinetone, aceeași matrice de culori care produce tonurile de culoare și de piele foarte apreciate pe camerele FX9 și FX6. Oferă tonuri medii naturale, plus culori calde și lumini superbe pentru a satisface o nevoie crescândă de de exprimare creativă, în timp ce profilele de imagine S-Gamut3 și S-Gamut3.Cine fac mai ușoară asocierea filmărilor Alpha 1 cu filmări realizate de modelul VENICE, celebru în industria cinematografică, de FX9 sau de alte camere profesionale din acest domeniu.

Structură de disipare a căldurii

O structură unică de disipare a căldurii menține temperatura senzorilor de imagine și a motorului de procesare a imaginilor în limite normale, prevenind supraîncălzirea și menținând dimensiunea compactă a camerei. Acest lucru face posibilă înregistrarea video 8K/30p continuă pentru aproximativ 30 de minute .

Funcționalitate extinsă pentru filmarea din mână

O unitate de stabilizare de înaltă precizie, alături de senzorii giroscopici și de algoritmii optimizați de stabilizare a imaginii oferă un avantaj de până la 5.5 trepte de expunere, maximizând calitatea imaginilor de înaltă rezoluție derivate din senzorul de 50.1 megapixeli al camerei. Modelul Alpha 1 dispune, de asemenea, de Active Mode care oferă stabilitate extraordinară pentru filmările realizate ținând camera direct în mână. Folosind aplicațiile pentru desktop de la Sony, Catalyst Browse sau Catalyst Prepare pentru post-producție, utilizatorii pot beneficia de o funcționalitate de stabilizare a imaginii care se folosește de metadate generate de senzorii giroscopici încorporați în cameră.

Alte funcționalități oferite de modelul Alpha 1 sunt: ieșire RAW pe 16 biți către un dispozitiv de înregistrare extern prin intermediul HDMI pentru flexibilitate maximă post-producție, o interfață audio digitală care a fost adăugată interfeței Multi Interface Shoe (MI) pentru înregistrare audio mai clară cu ajutorul unui microfon extern Sony compatibil, citire complete a pixelilor prin supraeșantionare 5.8K fără pixel binning pentru filme de înaltă rezoluție la calitate 4K modul Super 35mm, dar și în alte situații.

Flux de lucru îmbunătățit, datorită tehnologiilor de rețea, inclusiv conectivității cu dispozitivele compatibile 5G

Modelul Alpha 1 a fost conceput și configurat pentru a susține activitatea fotojurnaliștilor, a jurnaliștilor sportivi și a celor orientați către zona video, care au nevoie să obțină imagini statice sau filme cât mai rapid posibil, folosind opțiuni de conectivitate avansate. Camera oferă o serie de funcționalități pentru transferul rapid și fiabil al fișierelor. Cel mai rapidxiii port Wireless LAN încorporat din industrie permite comunicarea atât în banda de 2.4GHz, cât și în banda de 5 GHz , datorită antenelor duale ce asigură comunicații fiabile. Banda de 5GHz oferă support 2×2 MIMO (Multiple-Input-Multiple-Output), IEEE 802.11a/b/g/n/ac, asigurând o viteză de 3,5 ori mai mare a transferului FTP wireless, comparativ cu Alpha 9 II – un avantaj considerabil pentru fotografii de știri și fotografii sportivi care au nevoie să își desfășoare activitatea într-un ritm alert.

Camera este prevăzută și cu un port USB Type-C® pentru a suporta transferul de date către PC de la distanță (tethered) la viteze mari, pentru gestionarea simplă și rapidă a fișierelor de imagine de dimensiuni mari. Alpha 1 dispune și de un conector 1000BASE-T LAN încorporat, pentru transfer de date stabil, de mare viteză, inclusiv pentru fotografierea de la distanță. Aceasta suportă formatul FTPS (File Transfer prin SSL/TLS), permițând criptare SSL sau TLS pentru o securitate crescută a datelor.

Alături de formatul RAW comprimat și necomprimat, Alpha 1 este compatibilă și cu Lossless Compressed RAW, oferind comprimare fără pierderi și fără degradarea calității imaginii. Mai mult, aceasta aduce și o nouă setare pentru calitatea imaginii – „Light” JPEG/HEIF – ce rezultă în fișiere mai mici comparativ cu setarea „Standard”, permițând o transmitere mai rapidă pentru fotografii de știri și fotografii sportivi care depind de factorul viteză. Alături de o gamă versatile de formate RAW și JPEG, Alpha 1 este compatibilă și cu formatul HEIF (High Efficiency Image File) pentru gradații fine pe 10 biți ce oferă o reproducere mai realistă a structurii cerului, dar și a subiecților portretelor, acolo unde gradațiile subtile și naturale sunt esențiale. Imaginile realizate cu Alpha 1 pot fi editate direct din cameră pentru a obține raportul de aspect, dimensiunea sau poziția favorite, perfecte pentru o utilizare versatilă.

Camera Alpha 1 este compatibilă și cu o varietate de aplicații, accesorii și instrumente. Cu ajutorul aplicațiilor Imaging Edge Mobile și Imaging Edge Desktop , profesioniștii pot transfera cu ușurință fișiere RAW și fișiere care utilizează modalitatea de compresie fără pierderi și pot controla de la distanță funcțiile Touch Tracking și Touch Focus pentru o operare convenabilă a autofocalizării. Prin opțiunile suplimentare The Transfer & Tagging (versiunea 1.3 sau superioară) pot converti automat mementouri vocale sau descrieri text atașate fișierelor de imagine sau pot transfera fișierele de pe un dispozitiv mobil către un server FTP. Aplicațiile desktop Catalyst Browse/Catalyst Preparexxvi le permit profesioniștilor să navigheze prin colecția de clipuri video și să o gestioneze, direct de pe camera Sony. În plus, prin funcția Remote Camera Tool utilizatorii pot schimba de la distanță setările camerei și pot fotografia de pe un computer conectat printr-un cablu LAN, bucurându-se de o serie de optimizări speciale pentru modelul Alpha 1: transfer rapid, răspuns tactil, slot dual și support HEIF, dar și multe altele.

Operabilitate fiabilă și simplă

Utilizatorii profesionali au nevoie de mai mult decât funcționalități rafinate și performanță. Ei au nevoie și de fiabilitatea și durabilitatea pretinse de la orice echipament profesional. Alpha 1 are două sloturi media, ambele compatibile cu cardurile SDXC/SDHC UHS-I și UHS-II, dar și cu noile modele CFexpress Type A, pentru o capacitate totală extinsă și viteze de citire și de scriere mai mari. Camera dispune și de un șasiu realizat dintr-un aliaj durabil de magneziu, de o autonomie extinsă datorită bateriei de tip Z ce poate fi îmbunătățită prin folosirea grip-ului vertical opțional VG-C4EM Vertical Grip (vândut separat), o funcționalitate îmbunătățită de înlăturare a prafului, funcția de închidere a vizorului atunci când camera este oprită pentru protejarea senzorului de imagine, dar și rezistență la praf și la umiditate care maximizează fiabilitatea în medii expuse la numeroase provocări. Camera include și un port HDMI Type-A, dar și suport USB PD (Power Delivery), permițând asigurarea unei puteri mai mari dintr-o sursă externă, în așa fel încât utilizatorii să poată înregistra pentru perioade extinse, cu un consum intern minim al bateriei.

Structura revizuită a meniului asigură o navigare mai ușoară, iar operabilitatea sensibilă la atingere oferă un control mai rapid, mai intuitiv prin funcțiile Touch Focus și Touch Tracking, pe ecranul LCD 3.0 cu 1,44 milioane de puncte (aprox.). Pentru personalizare ușoară, un sub-meniu al setărilor de fotografiere poate fi acum modificat în funcție de modul de fotografiere selectat, făcând mai ușoară ca niciodată folosirea deschiderilor diferite ale diafragmei, a vitezei de fotografiere, dar și a altor setări dedicate captării de imagini statice și filme.

Preț și disponibilitate

Camera mirrorless Full-frame cu obiective interschimbabile Alpha 1 va fi disponibilă în Europa începând din martie 2021, la un preț aproximativ de 35300 RON.

Povești exclusive și conținut nou și interesant înregistrat cu noua camera, dar și cu alte produse Sony pot fi vizualizate accesând www.alphauniverse.co.uk, un site creat special pentru a educa și a inspira fanii și clienții brandului Sony α.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.