La ce ne așteptăm de la Sky Rojo

"Atmosfera din Sky Rojo este mereu încărcată și nu lasă privitorilor momente de respiro, iar pe lângă un joc actoricesc bun, un scenariu interesant și muzică bună, cireașa de pe tort rămâne însă acele twist-uri care te fac și mai curios de ce are să se întâmple mai departe."

0
1515
Ascultă acest articol


Pandemia a făcut să crească mult popularitatea servicilor de streaming de filme și seriale, nu e nici un secret aici, iar Netflix – care oricum deținea monopolul în România încă de la declașarea pandemiei, a reușit să crească și mai mult, clienții primind conținut diversificat și cel mai important, original Netflix.

Printre cele mai populare seriale din portofoliul Netflix a fost și va rămâne în istoria acestui distribuitor de conținut, “Fabrica de Bani”/La Casa de Papel/Money Heist, în fruntea acestui fenomen global stând Álex Pina – creatorul acestei serii populare.

Creatorii La Casa de Papel ne-a mai pregătit o surpiză și anume un nou serial în care avem parte din plin de acțiune, umor negru și adrenalină pură – Sky Rojo/”Orizontul Roșu” unde le avem pe protagonistele “Coral, Wendy și Gina care-și își caută libertatea, fiind urmărite de Romeo, proxenetul lor și proprietarul Clubului Mireselor, și de complicii acestuia, Moisés și Christian. Împreună, femeile pornesc într-o călătorie frenetică, în cursul căreia vor avea de înfruntat nenumărate pericole. Singurul lor plan este să încerce să rămână în viață măcar pentru încă cinci minute” după cum este descris sinopsis-ul oficial.

Serialul spaniol are pregătite 8 episoade pentru primul sezon care va debuta la Netflix din 19 martie, un sezon 2 fiind deja în plan cu alte 8 episoade. Episoadele sunt relativ scurte de 20-30 de minute.

Mulțumită Netflix am putut vedea și noi primele 4 episoade din primul sezon cât să ne facem o părere despre serial și bineînțeles, înainte să-l băgați și voi la binging, vă lăsăm câteva păreri și informații despre el.

Începând cu scenariul (povestea), după cum spuneam și mai sus avem în rol trei fete și anume pe Coral, interpretată de Verónica Sánchez, Gina (Yanis Prado) și Wendy (Lali Espósito) care prestează pentru Romeo (Asier Etxeandia) la The Brides Club (Clubului Mireselor) și sunt denumite de către acesta “mirese”. Cele trei fete nu sunt singure, ele fac parte dintr-un număr mare de “angajate” care animează Clubul plasat undeva într-o zonă retrasă, deșertică. Acțiunea se va muta apoi pe șoselele deșertice, cu opriri la un fel de Bricostore, un cabinet veterinar și un hotel, unde twist-urile nu lipsesc. Pe parcurs aflăm mai multe despre personaje, despre trecutul lor și cum au ajuns să fie recrutate pentru Club (în cazul fetelor), dar și despre bodyguarzi și Romeo.

În primul episod “Red Leatherette Sofa” o vom cunoaște mai întâi pe Coral și apoi treptat intră în scenă și celelalte fete și ne sunt arătate Clubul, activitățile și-l vom cunoaște și pe “peștele” lor Romeo. Vom vedea, de asemenea și tensiunea sub care “miresele” își fac “datoria” și felul cum sunt tratate de Romeo.

O discuție mai aprinsă între Romeo și Coral scapă de sub control și cumva Coral, Gina și Wendy sunt puse pe fugă și părăsesc Club-ul, una dintre fete fiind rănită. Fetele caută în primul rând pe cineva să o trateze pe rănită și ajung la un… veterinar.

În cel de-al doilea episod, “Alternate Reality”, îi vom cunoaște și pe Moisés (Miguel Ángel Silvestre) și Christian (Enric Auquer) – bodyguarzii fetelor și oamenii de bază ai lui Romeo, care investighează situația de la Club și pleacă pe urmele fetelor.

Fetele caută un loc să înopteze și pătrund ilegal într-un fel de magazin de bricolaj unde dau peste alte probleme datorită unui paznic. În continuare aflăm mai multe despre trecutul fetelor și al lui Romeo.

Episodul al 3-lea, “A Whore’s Love” vine cu informații despre recrutarea lui Coral ca mireasă și despre Moisés și trecutul acestuia ca bodyguard al fetelor, dar și despre o relație a sa. Băieții le confruntă pe fete, acestea ajungând să se refugieze la hotelul unui fost client de-al uneia dintre ele.

Cel de-al 4-lea episod, “Sex and Blood”, situația dintre bodyguarzi și fete i-a o întorsătură interesantă și aflăm mai multe despre Wendy. Băieții intră într-o încurcătură, Wendy se desparte de celelalte fete și situația devine și mai interesantă dar… din nefericire, de la episodul 5 încolo aflăm ce se va întâmpla mai departe.

Un vibe Tarantino se simte peste tot în Sky Rojo

Un vibe Tarantino se simte peste tot în Sky Rojo, asta pot să vă spun sigur, Álex Pina etalându-și talentul prin poziționarea camerelor, conversațiilor pline de tensiune, acțiune și multe întorsături de situație și nici muzica nu lipsește, ba chiar prea mult tind să adaug nereușind să fie redate porțiuni mai mari din piese mai mult sau mai puțin cunoscute, fie ele loco sau internaționale/clasice. La un moment dat, în primul episod fiecare cadru venea cu câteva secunde din câte o piesă, ceea ce subliniază și mai mult intensitatea care ne este oferită de serial. Iată o (mică) parte dintre piesele pe care le veți auzi pe fundal: Primal Scream “Rocks”, Dana McKeon & Max Mayers “Earthquake” și “Ready to Go”, Camarón de la Isla “La leyenda del tiempo”, KC & The Sunshine Band “I’m Your Boogie Man”, Joe Strummer “Coma Girl” sau Eeels “You Are the Shining Light”.

Este un serial interzis minorilor deci e bine de știut să vă așteptați la nuditate, limbaj licențios, sânge, arme, crime și bătaie și cam tot ce nu trebuie să vadă cei mici.

Culorile vi din The Brides Club și din vestimentațiile exotice are fetelor distrug monotonia deșertică din road trip-ul de după episodul 1, iar cadrele centrate pe fețele protagoniștilor îi forțează într-un fel pe aceștia să de-a tot ce pot ca actori și să le fure posibilitatea de a greși în fața camerelor. Caruselul de emoții forțează la maxim talentul actoricesc al protagoniștilor, iar întorsăturile de situație foarte des întâlnite ne țin cu sufletul la gură să aflăm ce se va întâmpla mai departe.

Absolut toți actorii fac un joc excelent, pornind de la fete Coral (Verónica Sánchez), Gina (Yanis Prado) și Wendy (Lali Espósito) – cu personalități și povești de viață diferite și până la Moisés (Miguel Ángel Silvestre) și Christian (Enric Auquer) care sunt doi nebuni și jumătate și ei foarte diferiți și bine jucați, iar Romeo (Asier Etxeandia) aduce tensiunea și suspansul în ochii privitorilor într-un joc fantastic. Și pe plan secund vom observa activitate plăcută actoricească și amintim aici de Alfredo (veterinarul), Charlotte (matroană), alte fete de la Club și chiar și paznicul de la magazinul de bricolaj.

Locațiile din primele 4 episoade ale serialului nefiind prea multe, dar cea principală rămâne The Brides Club care primește atenție maximă din partea creatorilor aceștia asigurându-se că înțelegem exact cum e și ce se întâmplă acolo. Cealaltă parte fiind centrată de road trip, un hotel, cabinetul veterinar și magazinul de bricolaj.

Atmosfera din Sky Rojo este mereu încărcată și nu lasă privitorilor momente de respiro, iar pe lângă un joc actoricesc bun, un scenariu interesant și muzică bună, cireașa de pe tort rămâne însă acele twist-uri care te fac și mai curios de ce are să se întâmple mai departe.

Sky Rojo/”Orizontul Roșu” va fi disponibil integral (8 episoade) din 19 martie la Netflix! Binge plăcut vă dorim!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.