Ascultă acest articol


De Ziua Internațională a Cărții, cuprinsul sună cam așa: povești unice, personaje autentice și experiențele lor complexe, toate acestea adaptate în unele dintre cele mai cunoscute și apreciate producții originale Netflix.

Astfel, astăzi te invităm să faci cunoștință cu scriitorii și cărțile lor care ne-au ajutat să punem bazele unora dintre titlurile noastre preferate în lumea entertainmentului. De la Margaret Atwood, la Julia Quinn și până la A. J. Finn, Netflix are o bibliotecă bogată de care te poți bucura, punând la dispoziția abonaților producții de toate genurile, ce provin din toate colțurile lumii și de la voci cât se poate de distincte.

E câte ceva pentru fiecare: prin aceste povești poți călători înapoi în secolul al XIX-lea, poți porni într-o căutare a propriei identități, poți ajunge în situații limită, unde nimic nu e ceea ce pare, poți experimenta spațiul cosmic sau poți trăi aventuri supranaturale încărcate de adrenalină. Mai rămâne doar să apeși butonul de play!

TITLUL LUNII

SHADOW & BONE

Bazat pe romanele de mare succes internațional din universul Grisha, semnate de Leigh Bardugo, Shadow and Bone este povestea unei lumi sfâșiate de război, în care o simplă luptătoare orfană, pe nume Alina Starkov, dezlănțuie o putere extraordinară, care ar putea fi cheia pentru eliberarea patriei ei. Sub iminenta amenințare din partea Faliei Umbrei, Alina este smulsă din universul pe care îl cunoaște pentru a se antrena în cadrul unei armate de elită numită Grisha și compusă din soldați magici. Însă, în timp ce se străduie să învețe să-și controleze puterea, Alina descoperă că, uneori, aliații pot fi și dușmani și că nimic din această lume extraordinară nu este ceea ce pare. În joc se află tot felul de forțe periculoase, printre care un grup de criminali carismatici, iar magia nu îi va fi suficientă pentru a supraviețui.

 • Regizat de: Mairzee Almas, Lee Toland Krieger, Dan Liu, Jeremy Webb, Eric Heisserer
 • Scenariu de: Vanya Asher, Daegan Fryklind, Eric Heisserer, Shelley Meals, Christina Strain, M. Scott Veach
 • Bazat pe un roman de: Leigh Bardugo
 • Cu: Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young și Ben Barnes

DISPONIBIL ÎNCEPÂND DE AZI

ÎN CURÂND

JUPITER’S LEGACY

După aproape un secol în care au avut grijă ca omenirea să fie în siguranță, supereroii din prima generație sunt nevoiți să privească spre copiii lor care trebuie să continue tradiția. Tensiunile cresc atunci când tinerii supereroi, dornici să-și demonstreze valoarea, luptă pentru a se ridica la înălțimea legendarei reputații a părinților lor, dar și la înălțimea propriilor standarde. Bazată pe romanele grafice semnate de Mark Millar și Frank Quitely, Jupiter’s Legacy este o dramă extraordinară cu supereroi, a cărei acțiune acoperă mai multe decenii și abordează complexitatea dinamicii create de relațiile de familie, putere și loialitate.

 • Regizat de: Charlotte Brändström, Christopher J. Byrne, Marc Jobst, Steven S. DeKnight
 • Bazat pe seria de romane grafice semnate de: Mark Millar și Frank Quitely
 • Producători executivi: Mark Millar, Frank Quitely, Lorenzo Di Bonaventura, Dan McDermott, Steven S. DeKnight, James Middleton și Sang Kyu Kim
 • Cu: Josh Duhamel, Leslie Bibb, Ben Daniels, Elena Kampouris, Andrew Horton, Mike Wade, Matt Lanter și Ian Quinlan

DIN 7 MAI

THE WOMAN IN THE WINDOW

Anna Fox locuiește la New York, este psiholog de copii și suferă de agorafobie. Privind pe fereastră, începe să urmărească o familie perfectă, care locuiește peste drum. Viața ei este dată peste cap în momentul în care, fără să vrea, devine martora unei crime îngrozitoare. Filmul este bazat pe captivantul roman de succes cu același nume, adaptat de Tracy Letts și dezvăluie secrete șocante dintr-o lume în care nimeni nu este ceea ce pare.

 • Regizat de: Joe Wright
 • Scenariu de: Tracy Letts
 • Bazat pe un roman de: A.J. Finn
 • Cu: Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Jennifer Jason Leigh, Jeanine Serralles, Mariah Bozeman și Julianne Moore

DIN 14 MAI

THE LAST LETTER FROM YOUR LOVER

Două povești, una din prezent și cealaltă din trecut, se întrepătrund în filmul The Last Letter From Your Lover, care o urmărește pe Ellie Haworth, o jurnalistă ambițioasă care descoperă o serie de scrisori de dragoste secrete din 1965 și se hotărăște să dezlege misterul poveștii de dragoste interzise care le-a generat. În timp ce descoperă povestea lui Jennifer Stirling, soția unui industriaș bogat, și a lui Anthony O’Hare, jurnalistul financiar care trebuia să scrie despre acesta, Ellie trăiește începutul propriei povești de dragoste cu un arhivar foarte serios și fermecător, care o ajută să descopere și mai multe scrisori.

 • Regizat de: Augustine Frizzell
 • Scenariu de: Nick Payne, Esta Spalding
 • Bazat pe un roman de: JoJo Moyes
 • Cu: Felicity Jones, Shailene Woodley, Callum Turner, Nabhaan Rizwan, Joe Alwyn

ÎN CURÂND

DISPONIBIL ACUM

AVENTURĂ, MISTER, SCI-FI

Altered Carbon

Într-un viitor în care oamenii își pot transfera mintea dintr-un corp în altul, un rebel este reînviat pentru a elucida o crimă ciudată, dar cu miză mare.

Brave New World

Când un străin răzvrătit sosește dintr-un alt ținut, locuitorii din Noua Londră încep să pună la îndoială legile din societatea lor aparent utopică.

Enola Holmes

În căutarea mamei sale dispărute, Enola Holmes, o adolescentă îndrăzneață cu aptitudini de detectiv, îl păcălește pe fratele mai mare, Sherlock, și ajută un lord fugar.

Cursed

Cu puteri misterioase în suflet și o sabie legendată în teacă, tânăra rebelă Nimue pleacă să-și salveze poporul alături de fermecătorul mercenar Arthur.

Luna Nera

În Italia secolului al XVII-lea, o adolescentă își descoperă destinul într-o comunitate de vrăjitoare, în vreme ce tatăl iubitului ei o vânează pentru vrăjitorie.

The Letter for the King

În acest captivant serial de fantezie, soarta unui regat se află în mâinile unui băiat care își asumă misiunea de a transmite un mesaj secret.

The Midnight Sky

Vor să se întoarcă acasă, dar nimic nu mai e cum a fost. Pe Pământ, un astronom bolnav e singura lor speranță.

The Witcher

Geralt din Rivia, un vânător de monștri mutant, își urmează destinul într-o lume haotică în care, adesea, oamenii se dovedesc a fi mai răi decât bestiile.

THRILLER, HORROR & PIELE DE GĂINĂ

1922

Un fermier se confesează în scris că și-a ucis soția, dar moartea acesteia este doar începutul unei povești macabre. După o nuvelă de Stephen King.

Behind Her Eyes

O mamă singură e atrasă într-un joc psihologic parșiv atunci când începe o aventură cu șeful ei psihiatru și se apropie și de soția lui enigmatică.

Birdbox

Taci. Fii vigilent. Stai legat la ochi. O femeie și doi copii trec printr-o călătorie șocantă, urmăriți de o forță malefică.

Gerald’s Game

Lenjerie, cătușe, toate anunțau un weekend cu „picanterii”. În schimb, ies la iveală cele mai negre temeri ale soției.

Hold the Dark

Rugămințile îndurerate ale unei mame îl duc în sălbăticie. Dar vânarea lupilor ucigași devine o urmărire de rău augur.

I’m Thinking of Ending Things

O femeie care are ezitări privind noul ei iubit îl însoțește într-o călătorie pentru a-i cunoaște părinții la ferma izolată a acestora. Dar nimic nu e ceea ce pare a fi.

In Tall Grass

Câmpul ascunde lucruri sinistre și teroarea le calcă pe urme, însă labirintul mereu mișcător nu le oferă nicio scăpare.

The Last Thing He Wanted

O jurnalistă pe muchie de cuțit. Reportajul carierei sale. Prinsă într-un război secret, adevărul îi este unicul aliat.

PERSONAJE ÎN CĂUTAREA SINELUI

Mowgli: Legend of the Jungle

Sfâșiat între două lumi, el pleacă într-o aventură înșelătoare pentru a-și descoperi identitatea și destinul de erou.

Nappily Ever After

Prieten perfect, slujbă perfectă, păr perfect… furtuna perfectă. Viața îi va arăta că perfecțiunea e un mit.

Notes for my son

Luptând cu un cancer terminal, o femeie scrie un jurnal unic despre viață, moarte și iubire, pentru ca fiul ei să-și aducă aminte de ea. Bazat pe o poveste reală.

The Gift

O pictoriță din Istanbul pornește într-o explorare personală după ce descoperă secrete universale despre un sit arheologic din Anatolia și legătura sa cu trecutul ei.

The Queen’s Gambit

În anii ’50, într-un orfelinat din Kentucky, o tânără descoperă că are un talent remarcabil la șah, dar se luptă cu dependența și cu ceea ce înseamnă să fii geniu.

Unorthodox

O evreică hasidică fuge din Brooklyn la Berlin pentru a scăpa dintr-o căsnicie nefericită. Un grup de muzicieni îi devine familie, dar trecutul o prinde din urmă. După o memorie scrisă de Deborah Feldman.

Valeria

O scriitoare aflată într-o criză maritală și de creație își găsește sprijin în trei prietene, și ele în proces de redescoperire. Bazat pe romanele lui Elisabet Benavent.

Quicksand

O suburbie luxoasă din Stockholm este zguduită de tragedia petrecută la un liceu, iar o adolescentă aparent normală ajunge să fie acuzată de crimă.

CRIME & DRAMA

A Fortunate Man

Un inginer talentat își părăsește familia săracă pentru avere și succes în rândul elitei din Copenhaga, dar mândria care-i dă avânt îl poate și distruge.

Lupin

Inspirat de aventurile lui Arsene Lupin, hoțul gentilom Assane Diop vrea să-și răzbune tatăl, victima unei nedreptăți provocate de o familie înstărită.

Mindhunter

La sfârșitul anilor ‘70, doi agenți FBI dezvoltă criminalistica prin abordarea psihologică a crimei și prin apropierea neliniștitoare de adevărații monștri.

Mudbound

Două familii din Mississippi, una de albi și una de negri, înfruntă realitatea dură dată de prejudecăți, munca la fermă și prietenie, în lumea dezbinată a războiului.

The Alienist

În 1896, Theodore Roosevelt, comisar de poliție în New York, apelează la psihologul Laslzo Kreizler pentru a prinde un ucigaș ce urmărește băieți care se prostituează.

The Devil All The Time

Personaje ciudate converg în jurul unui tânăr dornic să-și protejeze apropiații într-un oraș izolat în care corupția și violența fac ravagii după război.

The Last Kingdom

Sănătatea lui Alfred e din ce în ce mai șubredă, iar odată cu ea, pare să se spulbere și visul său de a unifica Anglia. Uhtred trebuie să preia conducerea și să înfrunte o nouă amenințare, pe războinicul danez Sigrid.

The Woods

Dovezile găsite pe corpul unei victime readuc în inima unui procuror speranța că sora sa dispărută acum 25 de ani ar putea fi încă în viață.

POVEȘTI CLASICE ADAPTATE ÎN PRODUCȚII ORIGINALE NETFLIX MODERNE

Alias Grace

În Canada secolului XIX, un psihiatru își cântărește decizia privind grațierea unei ucigașe pe motiv de nebunie. După romanul premiat scris de Margaret Atwood.

Anne With an E

O orfană plină de pasiune ajunge în mod surprinzător să trăiască alături de o fată bătrână și blajinul frate al acesteia. Bazat pe romanul „Anne of Green Gables”.

Dracula

Noi fațete ale legendei Contelui Dracula sunt dezvăluite prin povești inedite care expun crimele sale sângeroase și îi aduc partea vulnerabilă la lumină.

Rebecca

O tânără proaspăt căsătorită se mută în conacul impozant al soțului. Acolo, ea are de-a face cu o menajeră sinistră și cu fantasma soției decedate.

Ratched

În 1947, Mildred Ratched se angajează ca asistentă la un spital psihiatric de vază. Dar aspectul ei stilat ascunde porniri întunecate.

The Haunting Of Hill House

O familie destrămată înfruntă amintirile răscolitoare despre fosta casă și incidentele teribile care au dus la abandonarea ei. Scenele alternează între trecut și prezent.

The Haunting of Bly Manor

Mort nu înseamnă dispărut. O bonă plonjează în abisul unor secrete înfiorătoare în această poveste de iubire gotică de la creatorul filmului „The Hauting Of Hill House”.

The Life Ahead

O supraviețuitoare a Holocaustului care are un centru de îngrijire leagă o prietenie neașteptată cu un băiat amărât de pe străzi, pe care îl ia în casă deși o jefuise.

INSPIRATE DIN FAPTE REALE

A Twelve-Year Night

Viitorul președinte uruguayan Jose Mujica și un alt prizonier politic luptă să supraviețuiască celor 12 ani de încarcerare solitară și tortură.

First They Killed My Father

Prinsă în haosul unei revoluții brutale, o familie trebuie să ia decizii sfâșietoare. O poveste adevărată.

Hillbilly Elegy

În urma unui apel urgent, un student la Yale revine în orașul natal din Ohio, unde va reflecta asupra istoriei familiei sale și asupra propriului viitor.

L’ascension

Spunea că ar urca cel mai înalt munte să-i arate că o iubește. E vremea să o dovedească. Și toată țara e cu ochii pe el.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C. J. Walker

O spălătoreasă afro-americană construiește de la zero un imperiu al saloanelor de coafură, devenind prima femeie milionară prin forțe proprii. După o poveste adevărată.

The Angel

Cu războiul la ușă, un spion pune în mișcare un plan care va schimba cursul istoriei. Bazat pe o poveste adevărată.

The Boy Who Harnessed The Wind

La doar 13 ani, William Kamkwamba citește o carte științifică și construiește o turbină eoliană pentru a-și scăpa satul din Malawi de foamete. Bazat pe fapte reale.

The Dig

Istoria, durerea și visurile se întretaie când o comoară străveche e dezgropată, iar viitorul unei familii e în pericol.

DE LA FIGURI LITERARE FEMININE

Bridgerton

Bazat pe romanele de succes, serialul urmărește opt membri apropiați ai familiei Bridgerton, care caută iubirea în înalta societate londoneză din timpul Regenței.

Bom Dia, Veronica

Vrând să prindă un agresor care activează pe un site de matrimoniale, o polițistă descoperă secretul terifiant al unui cuplu și rețeaua de conspirații din spatele lui.

Firefly Lane

Tully și Kate fac cunoștință în copilărie pe Aleea cu licurici și devin prietene de nedespărțit, la bine și la rău, vreme de 30 de ani.

Moxie

Inspirată de trecutul rebel al mamei ei și de o nouă prietenă încrezătoare, o adolescentă timidă publică anonim o revistă în care denunță sexismul din școala ei.

News of the World

Un veteran din Războiul Civil, care merge din oraș în oraș și citește știrile, începe o călătorie periculoasă prin Texas pentru a oferi un nou cămin unei orfane.

Sweet Magnolias

În micul oraș sudist Serenity, prietenele de-o viață Maddie, Helen și Dana Sue se ajută una pe alta în problemele lor din relații, familie și carieră.

Virgin River

Dorindu-și un nou început, o asistentă medicală se mută din Los Angeles într-un oraș izolat din nordul Californiei și este surprinsă de ce găsește acolo.

You

Un tânăr periculos de fermecător și obsesiv, merge extrem pentru a intra în viața celor de care este atras.

DUPĂ ROMANE GRAFICE & MANGA

Alice in Borderland

Un tânăr obsedat de jocuri video se trezește într-o versiune bizară a orașului Tokyo, unde el și alți vizitatori concurează în jocuri mortale pentru a supraviețui.

Chilling Adventures of Sabrina

Magia și belelele fac echipă atunci când Sabrina, pe jumătate vrăjitoare, călătorește între două lumi: cea a muritorilor și cea a Bisericii Nopții, moștenirea familiei.

Extraction

Baroni ai drogurilor rivali, un copil răpit, șanse infime. O simplă misiune se transformă într-o încercare de mântuire.

Locke & Key

După uciderea tatălui lor, trei frați se mută într-o casă plină de chei care pot transforma realitatea. O adaptare a benzilor desenate de Joe Hill și Gabriel Rodríguez.

Snowpiercer

Terra a înghețat, iar ultimii supraviețuitori trăiesc într-un tren imens care străbate globul. Ei se străduiesc să coexiste în ciuda echilibrului social precar.

The Old Guard

Războinici antici, care luptă din umbră pentru dreptate. Dar nemurirea poate deveni obositoare și nimic nu e veșnic.

The Umbrella Academy

Reuniți la moartea tatălui lor, mai mulți frați înstrăinați și dotați cu puteri extraordinare descoperă secrete șocante din familie, dar și o amenințare la adresa lumii.

Warrior Nun

O adolescentă orfană aflată la morgă se trezește la viață și descoperă că posedă superputeri, devenind membră a unui grup select de călugărițe care vânează demoni.

PENTRU COPII ȘI FAMILIE

A Series of Unfortunate Events

Extraordinarii orfani Baudelaire se confruntă cu necazuri și au de-a face cu maleficul Conte Olaf în încercarea de a descoperi secretele familiei.

Green eggs and ham

Guy și Sam, două firi opuse, care călătoresc pentru a salva un animal aflat în pericol, învață să încerce lucruri noi precum prietenia și… un fel de mâncare delicios.

The Last Kids On Earth

Atunci când zombii și monștrii îi invadează orașul, un orfan descurcăreț de 13 ani face echipă cu prietenii săi pentru a putea supraviețui împreună haosului iscat.

The Willoughbys

Patru copii cu părinți îngrozitor de egoiști concep un plan să scape de aceștia pentru totdeauna, urmând să-și formeze propria familie perfect de imperfectă.

Watership Down

O adaptare a clasicului roman scris de Richard Adams în care iepurii dintr-o colonie luptă cu numeroase pericole în aventura lor curajoasă de a găsi o casă nouă.

Yes Day

Părinții decid să renunțe la „nu”, acceptând cele mai trăznite cereri ale copiilor, cu câteva condiții de bază, într-o zi care promite distracție și aventuri nebunești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.