“Conţine tot ce poţi să îţi doreşti de la un joc cu Pokemon dacă scopul tău ar fi să te relaxezi de la… un alt joc cu Pokemon cum ar fi Shield sau Sword.”

Gen: Acțiune, Aventură

Lansare: 30 mai 2020

Studio: BANDAI NAMCO Studios

Distribuitor: CD Media

Platforme: Nintendo Switch

Clasificare: 3+

Sinopsis:

Căutați și faceți fotografii in-game Pokémonilor în mediul lor nativ în noul joc New Pokémon Snap, doar pe Nintendo Switch! Veți descoperi chiar comportamente și expresii pe care nu le-ați mai văzut până când întâlniți și cercetați Pokémon sălbatici vioi. S-ar putea să-i vezi patrulând pe teritoriul lor, jucându-se sau ascunzându-se în locuri în afara drumului.

Călătorește către insulele care alcătuiesc regiunea Lental. În această regiune, unii dintre Pokémon și vegetația vor părea să aibă o strălucire specială. Cercetați acești Pokémon alături de Professor Mirror în timp ce explorați jungle dense, vaste deșerturi și multe altele! Observațiile dvs. despre Pokémon care prosperă în sălbăticie va pot ajută să descoperiți adevărul din spatele Illumina phenomenon. Pozele pe care le faceți vor fi folosite pentru a vă construi propriul Pokémon Photodex!

Fotografiați Pokémon sălbatici plini de viață în habitatele lor naturale în timp ce cercetați și explorați insule necunoscute. Urcați în podul dvs. de călătorie de încredere, NEO-ONE și călătoriți printr-o varietate de medii, cum ar fi plaje, jungle și deserturi, pentru a surprinde comportamente Pokémon nevăzute anterior. Puteți chiar aruncă Pokémonilor un delicios fluffruit pentru a le atrage atenția.

Recenzie:

Niciodată nu aş fi crezut că Nintendo şi The Pokemon Company s-ar gândii să reînvie unul din jocurile mai obscure pentru mulţi însă foarte îndrăgite de cei care l-au prins la vremea lui pe Nintendo 64, Pokemon Snap. Însă aici suntem, în faţa unei noi experienţe Pokemon Snap care pentru unii va fi complet nou iar pentru alţii vă fi ceva foarte nostalgic.

Fotograf de Pokemoni

Imaginează-ţi că te plimbi prin Africa, Safari Tour, ceva de genul şi faci poze la animale în natură. Cam asta este New Pokemon Snap. Nu e foarte multă poveste în spatele jocului decât dorinţa de a observa şi a fotografia Pokemoni în mediul lor natural. Ne-am obişnuit cu jocurile standard, RPG-uri dar asta este altceva. Aduce ceva nou lumii Pokemon cu regiune Lental, unde se întâmplă acţiunea jocului. Este un mic arhipelag cu diverse zone precum jungle sau deșerturi. Diverse personaje şi o mulţime de Pokemoni fac parte din aventura New Pokemon Snap.

Ai ce trebuie pentru a fi cel mai bun… fotograf?

Este ciudat pentru mine acest “joc”. Nu vreau să spun că nu este un joc şi m-am tot gândit pe parcurs să îl numesc o experienţă, dar ce este drept este că are elemente de gameplay. Simple dar există. Este ceva între un visual novel şi un rail shooter. Mai mult rail shooter decât visual novel dar totuşi. Sistemul cum am zis şi mai devreme este simplu, te mişti într-o sferă într-un circuit prestabilit, adică de la A la B şi faci fotografii diverşilor Pokemoni din zonă. Ei se mişcă constant, sau aproape constant, făcându-le poze şi reacţionează dacă arunci cu mere în ei putând să-i faci să reacţioneze diferit, ca de exemplu dacă arunci un măr în apă un Magikarp ar putea să sară ca să îl fotografiezi în aer.

Are, ca majoritatea rail shooterelor, un sistem de puncte de la 1 stea la 4 stele şi fiecare dintre ele au mai multe tipuri de stele, bronz, argint etc. în funcţie de punctajul obţinut la sfârşitul fiecărui traseu. Din păcate, problema apare când trebuie să repeţi de mai multe ori un traseu şi nu poţi accelera. Pe de altă parte nici nu te poţi opri aşa că totul este constant în mişcare şi aici e unde intervine ceva “skill” pe partea de gaming. Nu este doar o experienţă deşi pare, are elemente de joc şi are elemente de dificultate şi frustrare, dar are şi un sistem de recompensă destul de bun sau cel puţin satisfăcător. Fiecare zonă are mai multe circuite, pe timp de zi, pe timp de noapte şi în fiecare vei găsi ceva diferit de fiecare dată când treci. Există şi un scop mai mare în care ajungi să cauţi nişte Pokemoni mai speciali, dar asta rămâne de văzut în joc.

Pentru a avea şi mai mult conţinut jocul are un sistem de misiuni secundare care te ajută de fapt să prinzi cea mai bună poză. În interfaţa jocului, destul de simplă, undeva în colţ ai un tab cu task-uri pe care profesorul Mirror, dar şi ceilalţi prieteni din centrul de cercetare, îţi vor cere să faci sau să fi atent după. Pare un joc foarte intuitiv dar cu cât joci mai mult cu atât îţi dai seama că punctajele nu sunt atât de uşor de obţinut şi din nou, este un alt element care face distincţia între joc şi experienţă. Singurul avantaj este că după ce faci toate pozele într-un circuit are un sistem auto de selecţie a pozelor pentru verificare.

În sălbăticie

New Pokemon Snap este un joc care arată bine. Nu excelează însă pentru sistemul ăsta de rail shooter faptul că este foarte curat vizual, ajută mult. Colorat pe timp de zi şi suficient de luminat pe timp de noapte, câteva detalii de urmărit noaptea precum lumina capsulei în care te mişti clar indică interesul creatorilor acestui joc în micile detalii. Aglomeraţia grafică nu pare să oprească joc sub nicio formă şi totul pare să se menţină constant, fără glitch-uri, fără dip-uri de frame-uri, fără nimic. Cel mai bine este jucat în modul handheld în special pentru că se poate mişca camera din consolă făcând uz de motion sensor-ul Switch-ului în cel mai simplu mod posibil, efectiv ca un aparat foto.

Toată lumea să spună ‘Pikaaaachuuuu’

Pentru fanii Pokemoni, mai tineri sau mai bătrâni, New Pokemon Snap este un adevărat deliciu. Conţine tot ce poţi să îţi doreşti de la un joc cu Pokemon dacă scopul tău ar fi să te relaxezi de la un… alt joc cu Pokemon cum ar fi Shield sau Sword. Are ore bune de conţinut şi o gamă de posibilităţi, și oferă chiar şi o provocare pentru cei care caută să fie cei mai buni.

New Pokemon Snap îl găsiți din 30 aprilie în format digital și retail pentru Nintendo Switch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.