Ascultă acest articol


Încărcarea wireless pentru smartphone-uri este posibilă, în mare parte, la produsele premium (flagship-uri) în portofoliul producătorilor de mobile, dar începe să fie din ce în ce mai populară urmând, probabil, să devină un standard.

Posibilitatea încărcării wireless ține foarte mult nu numai de capacitățile smartphone-urilor cu aceasta tehnologie ci și de alimentatoarele în sine. În mod normal, în pachetul unui astfel de smartphone nu vei găsi și un charging pad și doar alimentatorul și cablul aferent, așadar se va opta pentru acesta separat din magazine.

Un astfel de device, capabil să încarce smartphone-urile cu suport de alimentare wireless este și Qylo Fast Wireless Charging Pad produs de Trust, pe care am avut și noi posibilitatea să-l testăm cu două smartphone-uri cu astfel de suport.

Trust Qylo Fast Wireless Charging Pad este un charging pad capabil să încarce cu 7.5/10W și este certificat Qi (Qi 1.2.4) printre brandurile compatibile enumerându-se și Samsung, Sony, Xiaomi, Nokia, LG, Huawei, Google, Apple, iar noi l-am testat cu un S9+ respectiv S10+ din dotare.

În pachetul Qylo găsim charger pad-ul, un cablu USB – Micro-USB și un ghid de utilizare, iar de pe cutie aflăm informații despre performanțele acestuia, detalii și informații tehnice și de compatibilitate, dar și imagini cu dispozitivul.

Aspectul Qylo este foarte simplu și atrăgător. Are culoarea gri închis și o textură plăcută la atincere, cu un un plus închis la culoare chiar pe mijloc, pe margine având acel LED despre care v-am spus, iar pe margine se găsește portul unde se introduce cablul micro-USB. Tot pe partea de sus apare și logo-ul Trust. Pe partea de contact avem câteva informații și codul de bare, pe mijloc, iar pe margine o bandă rotundă albă de silicon/cauciuc pentru stabilitate.

Trecând și la câteva specificații de ordin tehnic, dimensiunile Qylo sunt de doar 100x100x60 mm, are o greutate de doar 56g și are culoarea gri, existând și alte variante de culori (alb, roz, verde, mov).

Conectat la un alimentator cu suport QuickCharge 2.0/3.0, Qylo dispune de fast charging și suportă alimentare de 5W, 7.5W și 10W având puterea să alimenteze smartphone-urile cu huse de protecție de o grosime de maxim 3mm.

Qylo are protecție pentru supra-alimentare, supra-încălzire, supra-solicitare și sucurt-circuit și detectează automat obiectele străine sau smartphone-urile care nu se pot încărca wireless. De asemenea, dispune de un cerc LED de jur-împrejurul dispozitivului, care clipește dacă începe corect încărcarea și se va opri în scurt timp (20 de secunde) pentru a preveni deranjul vizual pe timp de noapte. Dacă se detectează un corp străin (FOD – Foreign Object Detection) LED-ul clipește mai repede.

Instalarea se face rapid și utilizarea e imediată. Se conectează cablul cu capătul micro-USB la dispozitivul nostru, USB-ul la alimentator și suntem gata. În mână, Qylo e cât se poate de subțire și ușor și gata să-l iei cu tine oriunde te-ai duce.

Fie că am pus S9+ sau S10+ la încărcat, activarea se face instantaneu, iar în funcție de capacitatea alimentatorului la care e conectat Qylo dispunem de încărcare rapidă sau normală. Chiar și cu 3 tipuri de huse diferite, încărcarea a fost realizată cu succes, Qylo descurcându-se onorabil și după cum am mai precizat, fiind foarte subțire, ușor și cu dimensiuni reduse e perfect de ascuns în buzunar, ghiozdan sau rucsac și luat la drumeții.

Trust Qylo Fast Wireless Charging Pad este mic, ușor, elegant și capabil de Fast Charging, în funcție de alimentatorul (separat) utilizat și este o plăcere să-l ai cu tine peste tot pentru a-ți ușura încărcarea dispozitivului mobil preferat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.