Nu, nu e nevoie de becuri smart pentru a le putea controla din aplicații sau vocal și vă spun asta pentru că Tenda a venit cu o soluție pentru a putea să controlezi astfel orice tip de bec, direct din întrerupător!

Este vorba mai exact de Tenda Smart Wi-Fi Light Switch care chiar asta face! Se montează în locul întrerupătorului clasic, se conectează la rețeaua ta wireless și poți controla luminile prin aplicație sau vocal.

Înainte de toate este de știut că există variante ale dispozitivului pentru EU și UK, noi primind în teste, bineînțeles, versiunea europeană care necesită duze de perete pătrate.

În pachetul de carton, de dimensiuni reduse, colorat în paleta preferată Tenda, negru și portocaliu, găsim, pe lângă dispozitivul în sine, două șuruburi de prindere, un ghid de instalare și o foaie cu stickere pentru marcarea firelor. Pe ambalaj avem o imagine cu întrerupătorul, mențiunea că aduce suport pentru asistenții vocali Google și Alexa, informații despre aplicație și cum se instalează și detalii tehnice.

Contează, bineînțeles, și aspectul și Switch-ul nostru are toate atuurile, având un design slim, alb, cu clapeta de switch care se apasă ușor (precum un click de mouse) iar pe ea avem, cu gri, inscripționat logo-ul Tenda. În partea de jos, pe mijloc, avem un LED de stare, multicolor, iar pe partea de conectare avem locașurile unde se conectează firele. Pe spate avem și informații utile despre conectare.

Sistemul de prindere de perete, după cum am precizat, este pentru duze pătrate și se face cu ajutorul celor două șuruburi, după ce au fost montate firele. Firele se prind cu ajutorul tot a niște șuruburi mici, deci automat pentru montare aveți nevoie de o șurubelniță (nu este inclusă în pachet).

Tehnic vorbind, Switch-ul Tenda (model SS3) acceptă 200-240v (50Hz), la maxim 10A și suportă becuri de maxim 1000W LED și 2000W incandescente. Funcționează pe frecvența 2.4G – conectarea la router (IEEE802.11b/g/n), suportă asistenți vocali Google și Alexa, acces de la distanță prin aplicația dedicată BeLi App de unde poți programa, stinge/aprinde lumina și alte funcții.

Montarea se face, teoretic, destul de simplu (dacă ai duza potrivită), dai capacul jos la cea veche, montezi firele – urmărești ghidul și pui firul cu Masa la locul lui (N) și cel de la bec la locul lui L1/L (sau în cazul lustrelor cu două becuri), prinzi Switch-ul de sistemul vechi cu cele două șuruburi din pachet și asta a fost tot. În caz că aveți duzele rotunde povestea se complică puțin, fiind nevoie să găsești duze pătrate sau un sistem de prindere adaptabil.

Odată montat, este necesar să instalezi aplicația Tenda BeLi App, pe care o descarci pe mobil gratuit de pe Google Play sau App Store (găsești codul QR pe ambalaj și în ghid) și după instalare dai să caute dispozitivul. Când se face conectarea la router-ul tău (prin 2.4G). Odată făcută conexiunea, LED-ul portocaliu (inactiv) se va face verde și din acel moment totul este pregătit. Din aplicație poți controla mai multe întrerupătoare, poți aprinde/stinge lumina de la distanță, poți programa să se închidă/deschidă la ce intervale de timp dorești (temporizator) și poți actualiza sistemul când este nevoie.

Conectarea la asistenții vocali se face, de asemenea, ușor, intrând în aplicațiile Amazon Alexa respectiv Google Assistant și adăugând dispozitivul nostru apoi configurând comenzile vocale.

Tenda Smart Wi-Fi Light Switch este într-adevăr “Un întrerupător inteligent pentru un stil de viață modern” pentru că-ți oferă posibilitatea să controlezi orice fel de lumini ai (fie ele cu becuri inteligente sau incandescente) cu ajutorul asistenților vocali sau a aplicației de mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.