Gaming-ul e fie alb, fine negru și obligatoriu cu RGB. Că e vorba de accesorii sau componente, acele combinații sunt “vitale”!

De această dată vorbim de o combinație de mousepad și tastatură de gaming de la Genesis care ni s-a părut potrivită și despre care vom vorbi în rândurile care urmează. Este vorba de mousepad-ul Genesis Boron 500 M RGB respectiv mouse-ul Genesis Krypton 770 – două componente esențiale în gaming-ul mediu spre profesionist și de ce nu… eSports?! Noi vă spunem părerea noastră și vă lăsăm pe voi să trageți concluzia dacă așa este sau nu.

Pachet

Genesis folosește combinația de culori roșu și gri/negru pe cutiile sale păstrând un design specific pentru toate produsele.

Pe cutia mousepad-ului Boron avem o imagine cu produsul, logo-ul și denumirea și mențiunea că are RGB și că e vorba de mărimea M, despre care aflăm exact dimensiunile pe altă laterală a cutiei unde este și o schemă a componentelor incluse. Pe celaltă latură avem menționate avantajele modelului de față, în partea de sus e o agățătoare pentru pus la raft, iar pe cea de jos câteva informații scrise cu un font minuscul. Pe partea din spate avem o mică descriere în mai multe limbi, date tehnice și cum funcționează micuțul hub cu buton de control al RGB-ului.

Pe cutia mouse-ului Krypton avem, de asemenea o imagine cu mouse-ul, logo-ul și denumirea modelului plus două pictograme cu RGB respectiv cu senzorul Pro Graming. Pe partea din spate este o imagine în ansamblu cu mouse-ul plus o schematică cu cele  mai importante avantaje ale sale. Sub aceasta, în diferite limbi, este o descriere a produsului și specificațiile tehnice. Pe laterala de sus avem o agățătoare din plastic, pe cea de jos sunt codurile da bare, iar pe cele două laterale lungi avem o poză cu mouse-ul văzut dintr-o parte respectiv acele avantaje principale aduse de acest model.

În cutia lui Boron avem, pe lângă nelipsitul sticker cu Genesis, un mic ghid de utilizare și mouse-pad-ul înfășurat și băgat într-o punguță. Mouse-pad-ul vine cu un cablu USB-micro USB înfăjurat în material texil și include un mic hub cu buton de unde controlezi RGB-ul.

În cutia Krypton avem mouse-ul, într-o punguță, sticker-ul Genesis, ghidul de utilizare plus bonus piciorușe de teflon de schimb și un card metalic multi-tool (Wallet Ninja Card). Cablul USB este și el înfășurat în material textil.

Vă las să vedeți despachetările la fiecare mai jos:

Aspect

Mousepad-ul are culoare negru cu partea de sus din material textil dintr-o fibră fină, iar pe spate are un strat cauciucat care-i oferă o mobilitate crescută – îl poți îndoi – dar și o stabilitate bună. Pe partea de contact avem logo-ul Genesis, alb, iar toată marginea este cusută cu ață RGB. Pe latura mare de sus, în stânga avem un mic hubuleț cu un buton cu funcții multiple, port în care intră cablul de alimentare și un sistem de prindere a cablului de la mouse pentru a nu încurca funcționalitatea acestuia.

Mouse-ul este și el de culoare neagră cu cablu înfășurat în material textil și vine cu un dop de plastic la capătul de conectare USB. În partea de sus a mouse-ului avem logo-ul Genesis în zona de unde pornește palma, și încadrat între cele două butoane de click se află două butoane pentru DPI și scroll-ul cu RGB pe laterale. Delimitarea între partea de jos și cele două laterale ale mouse-ului este făcută prin benzi RGB, care se unesc în partea de jos a mouse-ului, în spatele acestuia. Ambele laterale au zone cauciucate – acolo unde ajunge degetul mic, respectiv cel mare și modelul acesta este dedicat celor care utilizează mouse-ul cu mâna dreaptă.

Pe laterala din stânga avem cele două butoane de back/forward, iar pe talpa mouse-ului sunt trei piciorușe de teflon care se pot schimba cu cele adiționale din pachet, senzorul pe mijloc plus cod de bare și detalii despre mouse.

Împreună, Boron și Krypton au trăsături asemănătoare, RGB-ul se poate sincroniza între ele și pur și simplu par făcute să fie accesorii-pereche.

Tehnic

Boron are dimensiunile 250x350mm și o grosime de 4mm, materialele folosite sunt textil fin și cauciuc pentru toate tipurile de senzori respectiv anti-alunecare, iar marginea este dintr-un fel de cusătură RGB cu protecție anti-îndoire a colțurilor. Printr-un mic hub unde se conectează și cablul detașabil USB-micro USB (180 cm), înfășurat în material textil, avem un buton cu multi-funcții de control al RGB-ului capabil de 11 moduri și jocuri de iluminat. Tot acolo avem și un sistem de prindere a cablului de mouse pentru a nu încurca utilizarea acestuia.

Krypton are dimensiunile 43x69x130mm și cântărește 138 grame, un senzor optic Pixart PMW3360 și switch-uri OMRON, dispune de memorie internă și atinge 12000 DPI la o frecvență maximă de 1000 Hz. Toate cele 7 butoane prezente sunt programabile (2xDPI, scroll, 2xback/forward) și include RGB cu Prismo Effect.

Prin aplicația dedicată se poate personaliza DPI-ul în 6 trepte putând seta pentru fiecare treaptă să afișeze câte o culoare RGB, avem un macro editor pentru cele 7 butoane, 11 mod-uri/jocuri de lumini pentru RGB și viteza de funcționare a acestora, parametrii mouse-ului precum senzitivitatea, viteza de scroll, sau cea a click-ului dublu și posibilitea de a opta în 4 trepte frecvența USB (Polling Rate).

Testare

Când am primit Boron și Krypton, văzând asemănarea prin design, culori și RGB îmi doream să se potrivească și am descoperit că zici că au fost făcute să fie livrate împreună. Așa am luat decizia de la include pe amândouă în acest material, de a le testa separat dar și împreună.

Boron are dimensiunile potrivite pentru un birou normal, ocupând puțin spațiu dar și de-ajuns pentru un mouse de dimensiunile lui Krypton. Cu o setare a DPI-ul potrivită, totul ține de închieietură și nu este nevoie să tragi de mouse ca la descălțat de șosete. Spațiul oferit de Boron este suficient, chiar și pentru jocurile care necesită smucituri de mouse sau ceva agresivitate. Materialul este unul foarte fin și a răspuns perfect și pentru alte tipuri de senzori. Am avut posibilitatea de a testa și mouși normali, de office, mouși mari de gaming (cu sau fără greutăți), dar și mouși wireless de office sau de gaming. Rezultatul (după setări corecte ale DPI-urilor) a fost unul excelent cu Boron sub ele.

Inițial credeam că mă va deranja la încheietură acea cusătură RGB dar nu a fost cazul și chiar dacă unul din colțuri a atârnat peste marginea biroului, când am repoziționat mousepad-ul nu a rămas cu îndoitură, ceea ce afirmă descrierea producătorului. Odată pun Boron pe birou, acolo rămâne, fără să alunece sau să se miște, iar micuțul hub nu este deloc mare sau deranjant și să nu uităm și de avantajul că poți detașa cablul oricând dacă nu dorești RGB.

Schimbarea modurilor de iluminare se face rapid prin apăsări scurte ale butonașului RGB sau apăsări duble rapide, iar apăsarea lungă închide de tot iluminarea. Ușor de utilizat și-mi place și acel mic sistem de prindere a cablului de la mouse-ul folosit cu scop oarecum de bungee.

Ca aspect, dar ci ca RGB sync, cel mai bine s-a potrivit cu Krypton, din câți mouși am testat. Rămânea doar să văd dacă și din punct de vedere tehnic se-înțeleg, dar întâi am testat mouse-ul.

Krypton e un mouse de dimensiuni medii, palma cuprinzând în întregime mouse-ul destul de ușor ca greutate. Dezavantajul RGB-urilor, în cazul moușilor este că acestea nu se văd deloc sau doar parțial în cazul device-urilor care sunt acoperite aproape total de palmă. Este și cazul de față, singurul RGB actic observându-se cel de la rotița de scroll. Și dacă tot am pomenit de aceasta, este învelită cu un fel de textură cauciucată pe ea, pentru o priză bună cu degetul și nu e nici zgomotoasă.

Butoanele se pot configura după plac, dar personal mi s-au părut OK să le folosesc în mod-ul din fabrică, cel puțin în aplicațiile de tip office. Odată ce ai dat iama prin aplicația rudimentară, dar foarte utilă și ai stabilit treptele DPI poți umbla și la macro special pentru jocuri. Din aplicație poți face modificări de bază legate și de frecvența USB, jocuri de luminițe sau altele și am încercat să configurez în așa fel încât să se potrivească cu Boron și nu a fost deloc complicat. RGB-ul se sincronizează ușor, DPI setezi în trepte pentru utilizare de tip office și aplicații și în jocuri și asta a fost tot. Simplu și eficient.

Hai să abordăm și subiectul pentru care au fost create cele două device-uri din test și anume jocurile! Am început cu niște strategii pe care le am mereu la îndemână, nu numai pentru teste dar și pentru a juca de relaxare, Warcraft III Reforged, Comand & Conquer Red Alert Remastered și RPG-urile de suflet și anume Diablo III și Grim Dawn. A fost necesară aceeași treaptă DPI pentru toate fără altfel de modificări. Pentru jocuri de acțiune însă, fie ele FPS-uri sau aventură/third person precum Resident Evil Village, Death Stranding, Horizon Zero Dawn, Watch Dogs 2, Outriders, DPI-ul a necesitat schimbări, dar am găsit exact setarea potrivită. Și prin GeForce Now am testat o mare parte din jocuri, doar așa, de dragul diversității. Rezultatele au fost la fel de bune.

Acel clips de prindere de pe mouse pad, pentru cablul mouse-ului, contează, cel puțin dacă cele două sunt situate pe marginea biroului și firul mouse-ului alunecă în jos, atunci când tragi de mouse (chiar dacă firul e ușor) posibil să întâmpini discomfort.

Boron și Krypton par făcute pentru a fi utilizate împreună

Boron și Krypton par făcute pentru a fi utilizate împreună și îți oferă atât din partea aspectului cât și al performanțelor rezultatele scondate. Multe dintre mod-urile RGB la ambele se sincronizează, dar și culorile statice (sau dinamice), ceea ce le face ușor de sincronizat. După o perioadă de mai mult de 2 săptămâni, utilizate zilnic, împreună, cele două se descurcă foarte bine, nu au apărut probleme, desincronizări sau mai știu eu ce alte chestii, iar suprafața mouse-pad-ului se ține cât se poate de OK. Par să fie rezistente, dar asta o va spune doar cât de mult sunt utilizare și timpul.

Nu, n-am uitat de Wallet Ninja Card – mi se pare un tool foarte compact și util, pe care scrie că poți face atât de multe chestii cu el încât merită să-l pui alături de cardurile de credit, în portmoneu, pentru că… cine știe când ai nevoie de el.

Concluzie

Eu consider că decizia de a vorbi despre Genesis Boron 500 & Krypton 770 separat dar și despre ele împreună, a fost una bună pentru că dacă optezi pentru oricare dintre ele mergi la sigur să o iei și pe cealaltă. Pur și simplu se potrivesc.

Performanțele mouse-ului Krypton 770 sunt date, bineînțeles, în primul rând de senzor și apoi de funcționalitatea în sine pe care o poți personaliza prin aplicația dedicată, cât despre mouse-pad-ul Boron 500 tind să cred că e unul de cursă lungă datorită materialelor de calitate și aduce avantaje precum RGB și sistem de prindere pentru cablul moușilor folosiți.

Mouse-pad-ul Genesis Boron 500 M RGB & mouse-ul Genesis Krypton 770 le găsești în magazinele din România la prețuri de aproximativ 80 lei fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.