Ascultă acest articol

Am trecut printr-o perioadă complicată cea cu izolarea și carantina și atunci ne-am dat seama cel mai bine cât de mult contează comunicarea, iar aceasta o facem, bineînțeles, cu ajutorul tehnologiei. Fie că vorbim de smartphone-uri, tablete, laptop-uri sau desktop-uri, echipamentele necesa pentru comunicare au fost folosite cel mai mult.

Acest gen de echipamente se folosesc nu numai în scopul utilizării în comuncarea cu cei dragi ci și la serviciu și la școală și acestea constau într-o cameră video, căști/boxe și microfon. Acestea trei, conectate la laptop/pc și prezente deja în tablete și laptop-uri, au făcut comunicare audio/video posibilă, bineînțeles o parte din merit având și conexiunea la internet.

În cazul stațiilor de tip desktop, căștile cu microfon și camera web sunt necesare și mai mult de atât, cei de la Trust s-au gândit la o soluție să le includă într-un singur pachet alături și de o tastatură și mouse. Astfel a luat naștere pachetul 4 în 1 Qoby care include tastatură și mouse wireless, căști cu microfon și o cameră web.

Trust Qoby 4-in-1 Home Office Set este poate soluția cea mai bună atunci când îți cumperi un PC nou, sau pur și simplu vrei să aduci din prima toate echipamentele necesare pentru lucru la office sau pentru școală.

Trust Qoby 4-in-1 Home Office Set include tastatura și mouse-ul wireless Ximo, căștile cu microfon Reno și camera web Trino – toate într-un singur ambalaj 4 în 1 în culorile speciale utilizate de Trust – roșu și alb. În cutia de carton, fiecare dintre cele 3 (mouse-ul și tastatura vin într-un singur pachet) vin ambalate individual și pe toate cutiile sunt specificate informații tehnice despre conținut și imagini cu produsele. Fiecare cutie în parte, pe lângă produs conține și un ghid de utilizare, iar ca accesorii găsim bateriile de încărcare necesare pentru funcționarea tastaturii și mouse-ului și USB receiver-ul wireless.

Tastatura și mouse-ul wireless Trust Ximo se conectează rapid la PC/laptop cu ajutorul acelui mic receiver USB wireless, după ce au fost introduse bateriile în fiecare dintre ele și sunt gata de utilizare.

Tastatura are un mic LED de stare a bateriei deasupra Numpad-ului – tastatura fiind una Full QUERTY, iar butoanele se apasă ușor, au o distanță moderantă între ele și nu fac foarte mult zgomot la apăsare, excepție făcând tasta Space pe care o știm că în general e gălăgioasă. Tastatura se așază pe birou pe mai multe piciorușe cauciucare care-i oferă stabilitate, iar dacă dorești să înclini mai mult tastele spre tine, două piciorușe se ridică din partea de sus.

Mouse-ul este micuț ca dimensiuni aducând mai mult a unul pentru laptop-uri și are partea de sus cu un material ușor catifelat, lateralele fiind argintii. Scroll-ul este cu buton și are o aderență bună datorită unor zimți cauciucați și pe lângă butoanele standard Click stânga/dreapta, avem și un buton separat de schimbare a DPI-ului (800-1200-1600 DPI) .

În/pe mână cele două se asortează prin combinația de culori negru/argintiu și materiale folosite și funcționează decent pentru o utilizare fără pretenții în cazul utilizării lor în regim office, sau de către copii/elevi/studenți.

Camera Web Trino vine cu un sistem de prindere pentru monitor-ul de PC/laptop flexibil dintr-un material cauciucat, dar poate fi aranjat în așa fel încât să strea drept și pe birou. Camera se poate roti în mai multe unghiuri, dispune de Automatic White Balance și are o rezoluție de 720p. Are dimensiuni reduse, deasupra are un buton pentru captură de imagine și se conectează la PC/Laptop la portul USB. Windows 10 o recunoaște imediat și se poate utiliza cu aplicația integrată.

Căștile cu microfon Reno se conectează la PC/Laptop cu o mufă de tip jack, iar dacă este nevoie include și un adaptor care face split la jack-uri separate pentru microfon și audio. Pe fir avem o telecomandă cu rotiță de volum, iar firul intră decât la o singură cască. Microfonul se poate rabata când este folosit și se ridică dacă nu este nevoie de el. Atât banda se susținere cât și pernuțele pentru urechi sunt moi și învelite într-o imitație de piele. Culoarea predominantă este negru, cu accente argintii, iar banda de plastic este reglabilă. Sunt destul de confortabile, astupă urechea și fiind ușoare te poți bucura de o purtare mai lungă, fără discomfort. Difuzoarele se aud destul de tare și redau spectrul audio la un nivel acceptabil.

Împreună, utilizare pentru comunicare audio/video fac casă bună, Zoom, Messenger și WhatsUp fiind ușor de utilizat cu ele acestea oferind o experiență plăcută de conversație, participanții la aceasta spunând că mă aud bine și clar și că mă văd, de asemenea bine, cel puțin în cazul unei iluminări bune a spațiului de unde am inițiat convorbirea.

Utilizate, însă, în scopuri Office în aplicații, programe de editare sau chiar și divertisment, set-ul Qoby se prestează la fel de bine ca și în cazul utilizării aplicațiilor de video/audio conferință, focusul fiind mai mare, în acest caz, pe tastatură și mouse.

Trust Qoby 4-in-1 Home Office Set este un pachet perfect pentru cei de la birou (Office workers) și chiar și de acasă (elevi studenți) care-ți oferă tot ce ai nevoie într-un singur pachet: tastatură și mouse care te scapă de fire (wireless), o cameră web 720p care oferă o imagine bună și o pereche de căști cu microfon decente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.