De la epopeile biblice timpurii și filmele B din science-fiction-ul aniilor 1950 până la hibrizii mai recenți de acțiune / dezastru / science fiction, scenele de distrugere în masă s-au dovedit a fi o caracteristică de lungă durată și omniprezentă a cinematografului spectacol. Cu toate acestea, spre deosebire de genurile clasice, cum ar fi genurile occidentale și populare contemporane, horror și science fiction, filmele cu dezastre au rămas, în multe cazuri, preferatele spectatorilor. În cazul în care dezastrul este doar o caracteristică dintre multe dintre filmele de mai sus, răspunsul simplu la filmele „dezastru” este că acestea sunt în întregime bazate tocmai pe dezastru.

De-a lungul timpului regizorii care s-au înhămat la astfel de producții, precum Roland Emmerich, și nu numai, au vrut să atragă publicul prin numele mari agățate în aceste producții. Dacă ne aducem aminte doar de „Independence Day”, sau „Armmagedon”, afirmația stă clar în picioare.

Așa se face că gigantul Netflix vine cu o nouă producție, la care a reușit să strângă premiați cu Oscar, giganți ai marelui ecran de la Hollywood.

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Rob Morgan și Jonah Hill se confruntă cu amenințarea unei comete care lovește Pământul în filmul Netflix „Don’t Look Up”. Clipul a fost prezentat în timpul evenimentului Tudum al Netflix pentru a-și prezenta seriile și filmele TV viitoare.

Comedia SF, în regia lui Adam McKay, îi are în rolurile principale pe Lawrence și DiCaprio ca doi astronomi care încearcă să-i avertizeze pe politicieni și pe alții că Pământul este în pericol pe măsură ce se apropie un asteroid uriaș, doar pentru a fi întâmpinați cu apatie și scepticism.

Lawrence o interpretează pe Kate Dibiasky, studentă la astronomie, care, împreună cu profesorul ei, dr. Randall Mindy, nu sunt recunoscuți pe scară largă în lumea astronomiei. Dar când sunt primii care își dau seama de pericolul care ar putea fi îndreptat direct spre Pământ, se angajează într-un turneu media pentru a răspândi vestea.

Meryl Streep joacă rolul de președinte al Statelor Unite, care are o atitudine dubioasă cu privire la descoperirea celor doi.

Distribuția plină de stele îi include și Tyler Perry, Timothee Chalamet, Ariana Grande și Cate Blanchett. Este programat să aibă o desfășurare limitată în cinematografe înainte de a ateriza pe Netflix pe 24 decembrie.

McKay, directorul „Vice” și „The Big Short”, a declarat pentru New York Times în aprilie că schimbările climatice au fost scânteia inițială pentru scenariu, dar pandemia a extins ideea. „Așa a început. Dar apoi pandemia a lovit. Ceea ce a făcut a fost să scoată la iveală despre ce este filmul, care este modul în care comunicăm între noi. Nici nu mai putem vorbi. Nici măcar nu putem fi de acord. Deci, este vorba despre schimbările climatice, dar la rădăcina sa se referă la ce are internetul, ce au telefoanele mobile, ce a făcut lumea modernă modului în care comunicăm ”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.