Ascultă acest articol


Motorola este un brand și un nume încărcat de istorie când vine vorba de tehnologie și terminale mobile, pentru că ne-a oferit inovație și bineînțeles, comunicare, pornid de la device-uri mobile precum pager-ul, trecând printr-o perioadă în care ne-am bucurat de terminalele cu clapetă și ajungând până în prezent la multe modele și serii de smartphone-uri care ne ajută enorm în viața de zi cu zi și în comunicare.

Și Motorola nu se oprește aici și găsește noi căi pentru a oferi clienților săi noi modalități de conectare și funcționalități, iar una dintre acestea este Ready For, despre care am mai vorbit în mare în recenziile pentru smartphone-urile Motorola, unele dintre acestea fiind, pe lângă Motorola G(100) și Motorola Edge 20 și varianta Pro a acestuia. Ce este Ready For, la ce folosește și cum funcționează? Răspunsul în rândurile următoare!

Ce este Ready For?

Dacă ar fi să ne luăm după Motorola, Ready For “Dezlănțuie un mod cu totul nou de a lucra și a te juca. Ready For amplifică capabilitățile telefonului tău, conectându-l la orice monitor sau ecran.” Să simplificăm și mai mult, Ready For (t. Pregătit pentru) înseamnă că device-ul Motorola din posesia ta se poate conecta la mai multe device-uri externe (ex. TV, Monitor) și-ți oferă o experiență extinsă pe ecran mare de utilizare.

Care sunt device-urile Motorola compatibile Ready For?

Device-urile Motorola compatibile Ready For sunt:

  • motorola edge 20 pro
  • motorola edge 20
  • motorola edge 20 lite
  • motorola edge+
  • motorola edge+ s
  • moto g100

Cum se conectează Ready For?

Device-urile Motorola compatibile Ready For se pot conecta la TV sau monitoare fie printr-un cablu USB – USB-C, cablu USB-C la HDMI, fie Wireless în cazul device-urilor care suportă acest tip de conectare și care se află conectate în aceeași rețea wireless.

Este necesar un cablu cu capabilități video USB-C sau adaptor USB-C-to-HDMI; TV sau monitorul trebuie să aibă port HDMI sau USB-C video-in, iar conexiunea wireless se face la TV-urile care au suport pentru smartphone-urile Android via screen mirroring (Miracast).

Pentru conectarea la monitor, aceasta se face prin Ready For PC pe PC-urile cu minimum Windows 10.

De asemenea, pentru conectarea prin cablu Motorola are și un accesoriu care face totul mai ușor: Motorola Ready For Adjustable Dock!

Cum se face controlul prin Ready For?

Cel mai rapid mod de a prelua controlul via Ready For se va face tactil, transformând smartphone-ul Motorola compatibil într-un MousePad (prin conectarea prin cablul USB-C) sau Air Mouse (prin conectarea wireless), dar se pot conecta, de asemenea și un mouse și tastatură, respectiv controller (pentru jocuri) via Bluetooth.

Ce poți face prin Ready For?

Odată conectat prin Ready For vei avea de ales între Mobile desktop, TV, Game sau Video chat. La Mobile Desktop îți va transforma display-ul pe care ești conectat (TV/Monitor) într-un veritabil PC, în care te vei bucura de o experiență aproape ca pe un PC cu Windows 10, având acces la toate funcțiile suportate de smartphone-ul Motorola, dar pe un ecran mare.

În modul TV, smartphone-ul Motorola va fi transformat într-un Air Mouse și telecomandă, pentru a te bucura de conținut multimedia, iar la Video chat, camera smartphone-ului Motorola va fi transformat într-un webcam pe care-l vei folosi ca atare în aplicațiile de video/audio-comunicare.

La Game, TV/Monitorul conectat la smartphone-ul Motorola va deveni, să nu spunem o consolă ci va face mirror la ecranul telefonului putând să te bucuri de jocuri pe un display mare prin Gametime.

Pe lângă acestea, împerecherea PC-ului cu smartphone-ul Motorola va face posibilă o interacțiune strânsă între cele două, tot ce lucrezi pe smartphone putând fi mutat pe PC și invers.

Motorola “Ready For” cu Edge 20 prin Ready For Adjustable Dock

După ce am terminat cu recenzia pentru Motorola Edge 20 am trecut la testarea Ready For atât direct prin cablu USB-C cât și prin Motorola Ready For Adjustable Dock.

Motorola Ready For Adjustable Dock oferă mai multe avantaje căci ține loc și de suport de birou care-ți oferă posibilitatea de a poziționa smartphone-ul Motorola, Edge 20 în cazul nostru, atât în mod landscape cât și portret și oferă posibilitatea de ajustare a unghiului de vizualizare, dar și ține device-ul rece pentru că include un mini-cooler pentru răcire. Piciorul de susținere care se pune pe birou este metalic, greu și are un picior circular din cauciuc pentru stabilitate mai mare, iar partea unde se atașează device-ul Motorola se cuplează magnetic la acel picior de susținere. Partea unde se pune smartphone-ul are două cleme care-l ține în loc, și conexiunea la el se face printr-un port USB-C. Acolo găsim și un LED de stare, iar pe partea din spate avem portul unde intră USB-C-ul care se conectează la PC/TV/Monitor. Tot pe spate este și acel mini-cooler. Culoarea negru abundă, iar interiorul sistemului de prindere al smartphone-ului și suprafața exterioară a discului piciorului au o textură catifelată.

Întrucât nu am avut un cablu HDMI-USB-C, testele le-am făcut doar prin cablul USB-C – USB direct la monitor/TV, respectiv prin Motorola Ready For Adjustable Dock și am folosit aplicația Ready For Assistant (v. 1.6.6.0) pe un Windows 11. Aplicația se descarcă de pe site-ul oficial Motorola, Ready For și se instalează rapid, iar atunci când conectezi mobilul Motorola și apeși pe butonul Ready For se creează o conexiune remote între smartphone și PC și poți utiliza smartphone-ul ca un PC adițional controlul făcându-se cu tastatura și mouse-ul PC-ului.

Poți selecta, de asemenea, să folosești camera Edge 20 ca webcam pe PC, iar conectarea unui controller, un DualShock de PS4 Pro în cazul nostru, extinde experiența de gaming pe ecran mai mare prin mirroring, tot prin această metodă urmărirea de clipuri video via YouTube sau Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video este foarte plăcut. La gaming am pus la treabă și GeForce Now, care s-a descurcat de minune prin mirroring la jocuri precum Death Stranding, Horizon Zero Dawn și Watch Dogs 2, dar și la Asphalt Legends – cel mai popular și mâncător de resurse joc din Google Play.

Ne-am fi dorit să avem la îndemână și acel cablu (sau adaptor) HDMI – USB-C pentru a testa la adevărata sa capacitate Ready For, dar ne-am convins pe cuvânt de această modalitate excelentă de a extinde absolut tot ce faci pe smartphone pe ecranele mari ale TV sau monitorului. Sunetul redat poate fi proiectat prin Bluetooth pe un sistem audio performant și ai un adevărat setup multimedia pentru filme și jocuri.

Experiența Motorola “Ready For” cu Edge 20 prin Ready For Adjustable Dock

Este foarte important, nu numai să ai acces rapid la toate datele tale pe un ecran mai mare, dar și de rapiditate și confort să faci acest lucru, iar în cazul Edge 20, Ready For Adjustable Dock vine să se ocupe de asta.

Devoratorii de filme și seriale, dar și jucătorii sigur au nevoie de un ecran mai mare pentru conținutul media preferat, iar Dock-ul acesta face totul posibil, cât ai pocni din degete. Conectezi Edge 20 la Dock, prin USB-C, te asiguri că au fost prinse bine cele două cleme, apoi Dock-ul îl conectezi la monitor/tv sau prin PC, prin capătul celălalt al cablului USB-C. Poți poziționa, după cum am spus, ori în mod portret ori în landscape Dock-ul și faci apeși pe opțiunea Ready For de pe Edge 20, în cazul conectării la PC, și va fi afișat conținutul smartphone-ului printr-un UI asemănător Windows-ului.

Filme și seriale pe display mare

Știm cu toții că cea mai bună scăpare din viața de zi cu zi, cu școală, muncă și alte activități de rutină, sunt relaxarea și bună-starea și pentru asta avem nevoie de streaming-ul video, iar Netflix, HBO GO, Amazon Prime și YouTube-ul ne sunt aproape mereu, în cazul de față pe Edge 20. Dock-ul face acest lucru posibil și la doar 1-2 click-uri distanță ajungi să-ți vezi emisiunea preferată, sau serialul, filmul sau ce ai tu de văzut în “Lista Mea”.

Experiența de utilizare a Dock-ului și Edge 20 prin Ready For este pe cât de simplă pe atât de rapidă de făcut, iar calitatea streaming-ului video redat este la rezoluție Full HD sau chiar 4K în caz că ai acel cablu HDMI – USB-C, sau dispozitive wireless bune/compatibile, dar și o conexiune stabilă și rapidă.

Jocurile pe display mare

Asphalt Legends proiectat de pe Edge 20, prin Dock, pe un display mare și conectat la un sistem audio performant este o experiență de joc absolut fenomenală, iar dacă pui și un controller la bătaie, via Bluetooth tot să uiți de zilele alea de rutină despre care vă spuneam. Calitatea vizuală redată pe display-urile mari au paleta de culori care să facă nu numai jocurile să arate bine, dar și conținutul video redat să pară viu și atrăgător coloristic.

Motorola Ready For este clar un companion perfect pentru a extinde experiența multimedia a utilizării smartphone-urilor Motorola pe ecranele mari ale TV/monitoarelor și chiar se transformă într-un mini-PC care imită în mare parte un sistem de operare asemănător Windows-ului. Prin acesta poți avea acces la conținutul smartphone-ului pe care-l vei controla fie transformându-i display-ul într-un MousePad/Air Mouse, fie utilizând o tastatură, mouse și controller pe care le conectezi prin Bluetooth la dispozitivul mobil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.