Înainte de a începe aș dori să vă spun câte ceva despre OnePlus, care a reușit să ajungă printre cei mai mari producători în acest moment, într-un timp relativ scurt. Fondată în decembrie 2013 în China, OnePlus a făcut posibilă lansarea primului terminal OnePlus One în aprilie 2014 și a reușit să se extindă global. În vara anului 2020 am luat parte la nașterea seriei Nord, care a preluat practic titlul de “Flagship Killer” de la seria originală, iar succesul a dus la apariția modelului Nord2 și după ce l-am avut și noi în teste și ne-a convins că este ceea ce trebuie să fie în ziua de astăzi, sigur vom vedea și un la treilea model.

Ce înseamnă Flagship când vine vorba de terminale mobile? Flagship-ul e produsul premium al brand-ului respectiv. Flagship-ul trebuie să fie cel mai performant, cu tehnologiile cele mai noi și materialele de cea mai bună calitate, folosită la construcția sa.

“Never Settle”

Anual avem parte de acest gen de mobile, fiecare brand de renume încercând să iasă în evidență cu ce au mai bun din portofoliu, iar OnePlus este neobosit și trage încontinuu pentru a oferi fanilor și utilizatorilor produse pe cât se poate de calitative și actuale din punct de vedere tehnologic la un preț cât mai mic posibil. “Never Settle” e un motto bine ales de către OnePlus, iar titulatura de “Flagship Killer” face referire la această luptă pentru a oferi publicului un produs la un preț mai mic, dar la fel sau aproape la fel de performant ca Flagship-urile altor brand-uri.

Seria Nord a preluat acea tradiție – s-o numim așa, de a lupta cot la cot cu Flagship-urile anuale, dar la prețuri de terminale mid-range, deși performanțele sunt de top, iar ca să luăm în detaliu Nord2-ul lansat în iulie anul curent, care vine cu CPU-ul MediaTek Dimensity 1200-AI – printre cele mai noi la acel moment, iar GPU-ul ARM G77 MC9 este și el destul de nou cu performanțe bune, memoria RAM maximă ajungând la 12GB, iar cea de stocare la 256GB – cifre decente pe care le vedem și la Flagship-urile altor brand-uri. Tot la capitolul tehnic, Nord2 are o baterie de 4500 mAh care poate nu e top notch, dar are suport de încărcare Warp Charge 65 fiind una dintre cele mai rapide încărcări de pe piața acestei veri, cel puțin.

Experiența de utilizare Nord2 este asigurată de OxygenOS care împarte codul backend cu ColorOS 11.3 – matur, rapid, simplu, bazat pe Android 11 pe care-l găsim la baza multor Flagship-uri, dar configurat și făcut în așa fel încât să ofere fluiditate și simplitate în utilizare. La capitolul conectivitate, Nord2 încorporează 5G – cel mai rapid și performant în acest moment oferind rate de transferuri mult mai mari decât în cazul 4G.

“Flagship Killer”

Cred că Nord2 are armele necesare să poată fi numit un Flagship, deși OnePlus a decis să nu-l numească așa ci să folosească muniția printr-o denumire de “Killer”, prețul de aproximativ 2.000 lei – sub cel al pieței pentru performanțe ca ale unui Flagship, fiind asul său din mânecă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.