„Copiii nu mor niciodată. Ei devin prinți și prințese”, ne spune Copacul Dorințelor.
Regizor: Andrei Hutuleac
Scenariu: Andrei Hutuleac
Lansare: 25.03.2022
Durata: 1h 27min
Studio: Chainsaw Europe, Colorbitor, Prietenii Casei Speranței, Viva la Vidra
Clasificare: A.G.
Distribuitor: Vertical Entertainment
Actori:
Maya Noelle Prediger … Mara
Teodor Corban … Bunicul
Matei Dima … Mircea
Irina Margareta Nistor … Frizerița
Radu Enache … Copil HOSPICE
Ada Condeescu … Asistenta
Sinopsis:
Mara, o fetiță de 12 ani grav bolnavă, pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe. Fata descoperă lângă un centru de îngrijiri paliative un copac care o poate transporta în povestea ei preferată: Amintiri din copilărie, de Ion Creangă.Un film pentru întreaga familie inspirat din fapte reale care spune o poveste plină de peripeții, momente de umor, emoție și speranță. Filmul în regia lui Andrei Huțuleac după un scenariu scris de Mihai Mănescu, Andrei Huțuleac și Matei Dima este produs de Prietenii Casei Speranței, Colorbitor, Viva la Vidra și Chainsaw Europe, realizat cu susținerea Kaufland România, distribuit pe marile ecrane de către Vertical Entertainment.
Recenzie:
Am văzut Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie în avanpremieră la Cineplexx Băneasa, mulțumită invitației primite de la Vertical Entertainment.
În regia lui Andrei Huțuleac după un scenariu scris de Mihai Mănescu, Andrei Huțuleac și Matei Dima, Copacul Dorințelor se inspiră din fapte reale și ne spune povestea Marei, o fetiță de 12 ani, grav bolnavă, care luptă să supraviețuiască.
Încă de când am văzut trailer-ul acum două luni, mi-am dat seama că este vorba despre un film uman și special, care va aduce un amalgam de sentimente. Bucuria copilăriei nu ar trebui să fie umbrită de o boală incurabilă și, totuși, acest lucru se întâmplă. Sunt mulți copii care luptă zi de zi pentru a se bucura de miracolul vieții. Cred că filmul ne oferă lecții foarte importante, pe care noi, ca adulți, uneori le uităm și anume să apreciem clipa, ce avem, să fim mai buni cu noi și cu cei din jurul nostru. În ciuda subiectului foarte dureros pe care îl abordează, Copacul Dorințelor aduce speranță, având un mesaj pozitiv care te face să îți recapeți încrederea în umanitate.
Poveste și personaje
Eroina noastră este Mara, o fetiță inteligentă, cu rezultate excelente la învățătură, dar care a fost diagnosticată cu o boală incurabilă, având șanse mici să supraviețuiască. Crescută de bunicul ei, ea își găsește refugiu în poveștile lui Ion Creangă.
Starea Marei se agravează, iar, la recomandarea medicului, aceasta merge la Hospice Casa Speranței, un loc destinat îngrijirii copiilor diagnosticați cu boli incurabile. Acolo, ea descoperă că, dacă îți pui o dorință, aceasta se poate îndeplini, dacă crezi cu adevărat, și că poveștile pot prinde viață.
Distribuția a fost aleasă foarte bine și fiecare actor reușește să își interpreteze personajul în așa fel încât să îl facă pe spectator să facă parte din poveste. Este de apreciat tânăra Maya Noelle Prediger, actrița principală, care a dus povara unui rol foarte greu. S-a descurcat excepțional, aducând iubirea, căldura și emoția personajului.
Un lucru important de precizat este că Copacul Dorințelor este primul film fantastic de familie produs în România în ultimii 30 de ani și, în același timp, primul film caritabil din România. Prin elementele genului fantastic, pelicula reușește să nu fie o dramă apăsătoare, ci un film emoționant, dar care aduce speranță. „Copiii nu mor niciodată. Ei devin prinți și prințese”, ne spune Copacul Dorințelor.
Distribuit pe marile ecrane de Vertical Entertainment, Copacul Dorințelor poate fi văzut în cinematografele din toată țara începând cu data de 25 martie 2022.
Sumele încasate din vânzarea biletelor vor fi donate 50% către refugiații din Ucraina adăpostiți la centrul HOSPICE din Adunații Copăceni și către pacienții HOSPICE Casa Speranței care necesită îngriji paliative.