Sony Electronics lansează noul obiectiv 24-70 F2.8 GM II, cel mai mic și mai ușor obiectiv zoom standard cu deschidere a diafragmei F2.8 din lume

Cel mai nou obiectiv Sony G Master™ din gama celor cu montură E dedicate camerelor mirrorless oferă un design optic de top, tehnologii unice ale actuatorului, autofocalizare avansată și multe altele

0
360
Ascultă acest articol


Sony Electronics Inc. anunță astăzi obiectivul cu numărul 67 din gama sa cu montură E dedicată camerelor mirrorless – mult așteptatul 24-70 mm F2.8 GM II (model – SEL2470GM2). Sony a dezvoltat cel mai ușor obiectiv zoom standard cu deschidere constantă a diafragmei F2.8 din lumei folosind tehnologiile sale de top în materie de realizare a obiectivelor, pentru a oferi rezoluție uimitoare și un efect bokeh frumos, specific seriei Sony „G Master”.  24-70 mm F2.8 GM II este unul dintre cele mai versatile obiective din gamă și a fost realizat pentru fotografi, videografi și pentru creatorii de conținut hibrid.

„Au trecut șase ani de la momentul în care Sony a lansat primul obiectiv 24-70 mm F2.8 din gama G Master și, în acest timp, nevoile utilizatorilor noștri s-au schimbat”, a declarat Yang Cheng, Vice Președinte, Imaging Solutions, Sony Electronics Inc. „Suntem întotdeauna atenți la părerea comunității noastre și am conceput noul 24-70 mm F2.8 GM II pe baza feedback-ului primit din partea creatorilor de conținut. Știind deja că focala 24-70 mm este una foarte populară, a fost strict necesar să continuăm să devenim mai buni și să aducem cele mai avansate tehnologii pe un obiectiv esențial în kit-ul clienților noștri. Astăzi suntem încântați să vă prezentăm cel mai mic și mai ușor obiectiv standard cu zoom F2.8”.

Calitate a imaginii superioară într-un obiectiv cu zoom ce rivalizează cu obiectivele fixe[i]

Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II este potrivit pentru un setup compact și versatil și le permite utilizatorilor să capteze imagini extrem de clare și detaliate, atât atunci când vine vorba despre imagini statice, cât și în cazul înregistrărilor video. Noul obiectiv oferă rezoluție înaltă pe toată suprafața imaginii – chiar și la deschiderea maximă a diafragmei. Sistemul optic complet reproiectat este format din cinci elemente asferice, inclusiv două elemente XA (cu asfericitate extremă) de înaltă precizie. 24-70 mm F2.8 GM II are și două elemente ED (dispersie foarte scăzută), dar și două elemente de sticlă Super ED. Împreună cu noul mecanism de focalizare „floating focus”, obiectivul controlează eficient aberațiile cromatice, astigmatismul, distorsiunile și efectul de coma, în așa fel încât să ofere o rezoluție impresionantă pe toată suprafața imaginii, la orice setări de zoom sau deschidere a diafragmei.

Chiar și la fotografierea în condiții de iluminare dificile, obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II atinge o claritate excelentă, prin suprimarea efectelor de „flare” și „ghosting”. Toate acestea datorită acoperirii unice originale Sony Nano AR Coating II, care învăluie suprafața obiectivului cu un strat uniform, ce respinge reflexiile. Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II oferă, de asemenea, și un efect bokeh uimitor, aproape circular, la orice nivel de zoom, datorită design-ului său optic avansat și noii diafragme cu 11 lame.

În acest nou design 24-70 mm obiectivul oferă o performanță remarcabilă la prim-plan, având o distanță de focalizare minimă de 0,21 metri la 24mm și 0,30 metri la 70mm, cu un efect maxim de augmentare de 0,32x.

Autofocalizare rapidă și precisă

Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II oferă focalizare precisă prin utilizarea celor patru motoare liniare originale Sony de tip XD (dinamică extremă), a unui mecanism de focalizare „floating focus” și a unui control avansat al obiectivului – chiar și la captarea subiecților aflați în mișcare rapidă. În plus, obiectivul oferă posibilitatea de fotografiere în rafală până la 30 cadre pe secundă[ii] pentru imagini statice și înregistrare video cu autofocalizare 4K 120p.

24-70 mm F2.8 GM II asigură o performanță de urmărire AF completă chiar și la fotografierea cu diafragma închisă, făcând posibilă utilizarea unei adâncimi de câmp și mai mari pentru a se asigura că subiecții aflați în mișcare sunt tot timpul focalizați precis, la fotografierea în rafală[iii]. Performanța de urmărire AF a obiectivului în timpul transfocării este de aproximativ două ori mai bună, raportată la modelul anterior[iv].

Capabilități rafinate pentru realizarea de filme creative

Cu deschiderea sa constantă maximă a diafragmei, de F2.8, performanța uimitoare de autofocalizare, controlul versatil și fiabilitatea sporită, obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II este realizat pentru toate tipurile de utilizare în materie de videografie. 24-70 mm F2.8 GM II asigură o operare foarte silențioasă în procesul de autofocalizare, datorită motoarelor liniare XD și nou-dezvoltatei unități de control al diafragmei. Folosind cea mai recentă tehnologie în materie de obiective, 24-70 mm F2.8 GM II reduce efectele de focus breathing, dar și schimbările axiale sau ale punctului de focalizare care pot apărea în procesul de realizare a zoom-ului, pentru înregistrări video foarte fluide. Acest obiectiv suportă și funcția de breathing compensation[v] prezentă pe camerele compatibile din seria Alpha.

Ca un beneficiu în plus dedicat creatorilor avansați de conținut video, cel mai nou obiectiv Sony integrează și Linear Response MF (răspuns liniar la focalizarea manuală), care asigură un răspuns predictibil și repetitiv la focalizarea manuală, pentru că inelul de focalizare reacționează precis și repetabil la un control subtil. Obiectivul integrează și un inel pentru gestionarea deschiderii diafragmei care face ca operarea manuală să fie rapidă, directă și ușoară. Inelul dedicat irisului permite și control fără zgomot și fără click-uri, pentru tranziții line la schimbarea adâncimii de câmp.

Mobilitate fără rival

Realizat pentru a se potrivi perfect camerelor Sony Alpha™ compacte cu montură E, obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II este cel mai mic și mai ușori obiectiv cu zoom 24-70 mm F2.8 din clasa sa și oferă o flexibilitate fără precedent și libertate creativă într-o gamă largă de scenarii de utilizare. Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II cântărește doar 695 de grame, cu aproximativ 20% mai puțin decât originalul 24-70 mm F2.8 G Master. Lungimea a fost, de asemenea, redusă cu 16mm, iar volumul – per ansamblu – a fost redus cu aproximativ 18%.

Fiabilitate și control îmbunătățit

Noul obiectiv 24-70 mm F2.8 GM II a fost dezvoltat pe baza feedback-ului primit din partea profesioniștilor, pentru a oferi control și mai bun și fiabilitate sporită, comparativ cu modelele anterioare. Acest model integrează:

  • Un buton de zoom pentru ajustarea inelului de zoom – pe profil „Tight” sau „Smooth”
  • Un nou inel pentru gestionarea deschiderii diafragmei cu un comutator „click ON/OFF” și pentru blocarea irisului
  • Două butoane personalizabile focus hold
  • Inelul de focalizare ce răspunde direct și liniar, pentru control subtil la focalizarea manuală
  • Un nou design al parasolarului cu deschidere pentru controlul filtrelor de polarizare circulară (dia. 82mm)
  • Centrul de greutate deplasat către partea din spate, în zona monturii, pentru manevrare și operabilitate îmbunătățite

Un design îmbunătățit care asigură rezistența la praf și umiditate[vi] oferă o fiabilitate și mai mare pentru utilizarea în exterior, în condiții de mediu dificile. Butoanele și comutatoarele sunt fixate prin garnituri de cauciuc, iar sistemul de montură este și el sigilat prin inele de cauciuc. Elementul frontal este acoperit de un strat de fluorină ce respinge apa, uleiurile și alte substanțe contaminante, făcând mai ușoară ștergerea și curățarea suprafeței de amprente.

Preț și disponibilitate

Noul obiectiv 24-70 mm F2.8 GM II va fi disponibil începând din luna iunie, la un preț aproximativ de 12.000 de lei și va putea fi cumpărat din magazinele dealerilor autorizați Sony.

[i] Comparație grafic MTF

[ii] Atunci când este folosit împreună cu Alpha 1. Mod de fotografiere în rafală „Hi+”. Eficient la 1/125 secunde sau la o viteză mai mare a obturatorului. În modul AF-C la o viteză a obturatorului de 1/250 secunde sau mai mare. Numărul maxim de cadre pe secundă la fotografierea în rafală va depinde de modul de fotografiere

[iii] Cu o cameră compatibilă și cu parametrul [Aperture Drive in AF] setat pe [Focus Priority]. Vizitați pagina de suport Sony  pentru mai multe informații referitoare la compatibilitate.

[iv] Conform testelor Sony. Comparativ cu SEL2470GM.

[v] Informațiile despre compatibilitate sunt disponibile la: https://www.sony.net/dics/breathing/ Disponibil doar în mod de filmare. Unghiul de vizualizare și calitatea imaginii pot varia ușor atunci când este utilizată această funcție. Efectul de compensare ar putea să nu se aplice în toate situațiile.

[vi] Nu este garantată rezistența 100% la praf și umiditate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.