Ascultă acest articol

Unicul festival dedicat exclusiv filmului românesc va avea o ediție specială la Open Camp Vaslui, în perioada 26-28 iulie 2022. Este a treia ediție a Caravanei Serile Filmului Românesc (SFR) la Vaslui, iar Asociația Artis aduce pentru publicul vasluian proiecții de film, un show de excepție și un invitat de seamă: actrița Maia Morgenstern.

Filmul Balanța, în regia lui Lucian Pintilie, unul dintre cele mai de succes filme românești din toate timpurile, va avea o proiecție specială odată cu aniversarea a 30 de ani de la lansare. Producția va putea fi vizionată în versiune restaurată digital 4K.

Programul evenimentelor continuă cu One-woman show… o biografie cu Maia Morgenstern, avanpremiera filmului Metronom, premiat anul acesta la Cannes, și proiecția filmului pentru toată familia Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie.

Evenimentele vor avea loc la Teatrul de Vară din Vaslui și în incinta Casei de  Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”.

„Ne bucurăm de inițiativa organizatorilor de a include în programul Open Camp și evenimente din domeniul cinematografiei. Publicul ar trebui să fie onorat, întrucât la începutul lunii august are loc la Iași a 13-a ediție a festivalului Serile Filmului Românesc, iar filmul Metronom, inclus în program, va putea fi vizionat aici, la Vaslui, în avanpremieră”, precizează Andrei Giurgia, în calitate de director al festivalului.

Open Camp Vaslui este un festival de muzică și performance, organizat la Vaslui din 2010. Muzica live și evenimentele desfășurate în natură descriu atmosfera festivalului în cadrul căruia se întâmplă și Caravana SFR.

Intrarea la evenimente este liberă, iar în caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile se mută la Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”.

Program:

Marți, 26 iulie 2022

ora 21.00 | Teatrul de vară Vaslui

Proiecția filmului Balanța (regia: Lucian Pintilie) – Proiecție aniversară în prezența actriței Maia Morgenstern – 30 de ani de la lansare

Miercuri, 27 iulie 2022

ora 14.00 | Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”

One-woman show… o biografie cu Maia Morgenstern

Ora 21.30 | Teatrul de vară Vaslui

Proiecția filmului Metronom (regia: Alexandru Belc) – Avanpremieră

Joi, 28 iulie 2022

ora 21.30 | Teatrul de vară Vaslui

Proiecția filmului Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie (regia: Andrei Huțuleac)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.