Ascultă acest articol


Toată lumea știe să nu deschidă link-uri sau atașamente aleatorii, însă acest lucru nu mai garantează siguranța, deoarece infractorii cibernetici explorează în mod constant noi metode de atac. Acum, doar primirea unei imagini ar putea fi suficientă pentru a permite hackerilor să atace.

Exploatările cu zero clicuri sunt cel mai recent tip de atac cibernetic și pot avea loc oricând este primită o imagine. O singură imagine ar putea ascunde codul rău intenționat.

Deși nu a existat niciun semn al unor astfel de atacuri  asupra smartphone-urilor Samsung Galaxy, Samsung Electronics anticipează potențialele amenințări și dezvoltă măsuri de securitate preventive – cum ar fi Samsung Message Guard.

O nouă măsură de securitate pentru noi amenințări

Scenariu imaginar: Primești o imagine. Telefonul te notifică printr-o vibrație sau prin aprinderea ecranului, însă nu îl deschizi. Este posibil, însă, ca cineva să-ți citească deja mesajele, să vadă galeria și să-ți copieze detaliile bancare.

Exploatările cu zero clicuri sunt doar cea mai recentă amenințare într-o eră a criminalității informatice în creștere care vizează datele utilizatorilor. Unul din trei consumatori din întreaga lume a fost victima unei încălcări a securității datelor în care datele lor cu caracter personal au fost piratate. Încălcările securității datelor sunt din ce în ce mai frecvente, cu rate care aproape s-au triplat între 2013 și 2021.

Amenințările evoluează, dar la fel și securitatea mobilă a Samsung. Smartphone-urile Samsung Galaxy oferă garanții de securitate complete prin platforma Samsung Knox, iar utilizatorii sunt deja protejați de atacuri folosind formate video și audio. Samsung Message Guard duce această securitate cu un pas mai departe, protejându-vă preventiv dispozitivul, limitând expunerea la amenințări invizibile deghizate în atașamente de imagine.

Soluția de securitate  funcționează în prezent pe Samsung Messages și Messages by Google. În conformitate cu filozofia Samsung de colaborare deschisă, o actualizare software va fi lansată la o dată ulterioară pentru a permite Samsung Message Guard să vă protejeze și în aplicațiile de mesagerie terțe.

Un mediu sigur

Samsung Media Guard este un “sandbox” avansat sau un fel de carantină virtuală.  Când este trimisă o imagine, acesta este izolată de restul dispozitivului. Acest lucru împiedică codul rău intenționat să acceseze fișierele telefonului sau să interacționeze cu sistemul său de operare. Samsung Message Guard verifică fișierul puțin câte puțin și îl procesează într-un mediu controlat pentru a se asigura că nu poate infecta restul dispozitivului.

Samsung Message Guard neutralizează automat orice amenințare potențială care se ascunde în fișierele imagine înainte de a avea șansa de a face rău. De asemenea, rulează silențios și în mare măsură invizibil în fundal și nu trebuie să fie activat de utilizator. 

Samsung Message Guard este doar cea mai recentă soluție de securitate anticipativă de la Samsung.  Separat,  dispozitivele Samsung Galaxy oferă deja protecții de securitate și confidențialitate de top în alte domenii, datorită premiatului Samsung Knox. Acest lucru oferă protecție end-to-end pentru fiecare strat de hardware și software, precum și detectarea amenințărilor în timp real.

Disponibilitate

Samsung Message Guard este o soluție  pentru seria Samsung Galaxy S23. Acesta va fi lansat treptat pe alte smartphone-uri Galaxy  și tablete în cursul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.