The Mandalorian s-a întors – Premiera Sezonului 3

Un episod care nu dezamăgește dar nici nu surprinde, realizat urmărind pas cu pas rețeta mandaloriană deja consacrată.

0
635
Ascultă acest articol


În The Last of Us și The Mandalorian, Pedro Pascal este de 2x tătic printr-o amuzantă coincidență. Îmi place când un actor se află pe un asemenea val: să te afli în rolul principal în două seriale ce rulează concomitent pe două platforme concurente.

Disney Plus România a dat o petrecere pe cinste pentru întoarcerea Mandalorianului, difuzând primul episod al noului sezon în cadrul unui eveniment privat la Cinema City VIP. Fanii dedicați ai lumii Star Wars n-au lipsit și am văzut astfel cosplay ca la carte.

Sezonul 3 începe cu solemnitatea inițierii unui puști printre mandalorieni, o scenă ce face trimitere probabil atât la inițierea lui Djarin în copilăria sa, cât și la nevoia sa de a se împăca cu acest cult, adică misiunea pe care și-o propune pentru acest sezon. Ceremonia este întreruptă de un monstru și de intrarea spectaculoasă a Mandalorianului în noua sa navă.

Cei care, din întâmplare, nu au văzut deloc serialul The Book of Boba Fett dar au urmărit cu drag primele două sezoane cu Mandalorianul, nu vor înțelege mai nimic din ce se întâmplă: ce-i cu noua navă și de ce e iar Grogu în brațe la Din Djarin, parcă avea lecții de Jedi de luat. Noroc că pe Disney+, atunci când urmărești The Mandalorian, episoadele cu el sunt puse cronologic, astfel încât înaintea episodului 1 din sezonul 3 sunt plasate ultimele trei episoade în care își face el apariția în Boba Fett. Însă asta se întâmplă când intri pe secțiunea Star Wars a aplicației și te uiți la colecția Mandalorian, nu direct când accesezi serialul. Confuz.

Acest capitol 17 este un episod care nu dezamăgește dar nici nu surprinde, realizat urmărind pas cu pas rețeta mandaloriană deja consacrată. Structura întâmplărilor lui Din îmi amintesc din nou de firul narativ al unui joc video. Urmărirea unui quest care îți permite să termini alt quest pe care îl începusei ca să progresezi în quest-ul principal.

Mi-au plăcut secvențele în care navele și fețele diferitelor rase de extratereștri aveau un aspect cumva învechit intenționat în cadru, la modul plăcut, care se simte mai ales pe ecranul sălii de cinema.

Gândidu-mă la episod după vizionare, îl simt ca un trailer extins pentru sezonul 3. Sunt prezentate premisele firului narativ principal și ni se sugerează o parte din antagoniștii cu care se va confrunta Din. Sper că ne vom mai întâlni într-adevăr cu pirații peste care dă Mando în călătoria sa de astăzi. Și să vedem dacă un vechi prieten chiar se întoarce și dacă da, în ce formă. Însă cel mai important, pare că ne întoarcem la niște origini mandaloriene și vom înțelege mai multe despre cultura de pe Mandalore. Iar Grogu, dacă a ales să rămână cu Din, va trebui să învețe cum să se descurce prin galaxie.

Numeroase povești Star Wars încă ne așteaptă. Până de May the Fourth suntem deja răsfățați de Disney: terminăm de văzut Bad Batch și The Mandalorian și începem să jucăm Jedi Survivor.

The Mandalorian sezonul 3 rulează din 1 martie pe Disney Plus, cu un nou episod în fiecare miercuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.