Acum în cinematografe: DIN MINTEA COPIILOR, un proiect inedit realizat în intregime de copii, în București, Cluj, Iași și Timișoara

0
473
Ascultă acest articol


 DIN MINTEA COPIILOR, un omnibus alcătuit din 7 filme de scurtmetraj realizate integral de copii, ruleză chiar acum în 7 cinematografe din București, Cluj, Iași și Timișoara, cu ocazia Zilei Copilului!

DIN MINTEA COPIILOR conține scurtmetraje imaginate, scrise, regizate și filmate integral de copii și adolescenți cu vârste între 8 și 18 ani și coordonate de profesioniștii în film și teatru de la Academia “Studiourile Buftea”.

Actori cunoscuți precum Daniel Nuța, Victoria Răileanu, Silviu Mircescu, Liviu Cheloiu sau Ana-Maria Moldovan au jucat cot la cot cu copiii, însă de dată această au avut roluri secundare, lăsându-și proprii cursanți să se bucure de experiența rolurilor principale.

DIN MINTEA COPIILOR nu este un film creat pe șabloanele clasice. El reprezintă promisiunea Academiei că fiecare cursant este încurajat să gândească liber pe parcursul celor 3 ani de studiu, fără bariere, iar această gândire neîngrădită are șansa reală de a fi transpusă pe marile ecrane și oferită lumii. Este o lecție a copilăriei și adolescenței, a curajului tinereții de a înfățișa viața așa cum o văd ei, fără floricele și brizbrizuri adulte.” – Vlad Ionescu, producător.

Proiectul este cu atât mai special cu cât expune realitățile cu care un copil se confruntă zilnic, așa cum le simte un copil, dar și preocupările care apar dintr-o imaginație prea bogată, uneori greu de ținut în frâu. Vorbim despre 7 povești despre dragoste, dezamăgire, răzbunare, frică sau prietenie, pline de momente comice sau, după caz, presărate cu multe lacrimi, cu schimbări majore de la un moment la altul, lucru foarte comun pentru orice copil sau adolescent. Toate apar pentru a-i împinge pe eroi pe buza prăpastiei, spre incontestabilă schimbare și evoluție.

Filmările realizate de cursanții Academiei “Studiourile Buftea” au avut loc în primăvară lui 2021, iar fiecare scurtmetraj a fost filmat cu echipament profesionist: camere Arri Alexa, obiective Zeiss Standard, carmount, trav, Dana Dolly, lumini profesioniste și echipament profesionist de sunet, un cadru excelent pentru o inițiere în lumea magică a filmului!

Aceste filme au apărut în urmă a 39 zile de filmare, 583 de ore pe set, peste 1000 de ore de pregătire și peste 200 de ore de scris la scenarii.

DIN MINTEA COPIILOR este un omnibus în care s-a dorit cât mai puțînă intervenție din partea adulților și care se dorește un cadou pentru toți copiii și adolescenții care visează să facă film, arătând prin simplă existența că orice este posibil, chiar și atunci când ai doar 8 ani. Trebuie doar să ai curaj și să muncești pentru visul tău!

Cele 7 scurtmetraje au fost realizate de Academia “Studiourile Buftea” și Studioul Cinematografic Sahia Film, în coproducție cu Avanpost Media. Parteneri oficiali au fost Mobexpert, ICHB Colentina, Medlife, Pheonicia Hotels și Xiaomi România.

Omnibusul poate fi vizionat în București în rețeaua Cinema City, la AFI Cotroceni și Park Lake, în rețeaua Cinemplexx la Cineplexx Băneasa și Cineplexx Titan, în Cluj la Cinema City Cluj Iulius, la Cinema City Iași Iulius, și la Cinema  City Timișoara Shopping City.

 DIN MINTEA COPIILOR – date despre proiect

 • Durata totală: 123 minute

Numele scurtmetrajelor și durata fiecăruia:

 • Dormind cu ochii deschiși – 14′
 • Datoria – 16′                          
 • Umbră – 19′                            
 • La răscruce de drumuri – 17′   
 • Gloria – 24′                     
 • Lovitură magică – 13′                     
 • -34 Grade – 21′

 

 • Gen: Coming-of-age, Drama, Dark-Comedy, Thriller.
 • Producător: Studioul Cinematografic Sahia Film și Avanpost Media.
 • Distribuitor: Studioul Cinematografic Sahia Film

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.