Orange domină industria internetului mobil din România

0
661
Ascultă acest articol


Potrivit unui studiu realizat de nPerf, Orange a oferit cele mai bune performanțe în ceea ce privește internetul mobil în România în ultimele două semestre. Studiul se bazează pe teste efectuate de utilizatorii aplicației mobile nPerf, disponibilă gratuit pe iOS și Android.

Viteză de descărcare de trei ori mai rapidă decât concurența

Diferența este semnificativă, în special în ceea ce privește viteza de descărcare, care este de 176 Mb/s, adică de trei ori mai rapidă decât a doua companie de pe piață.

Viteza de descărcare indică cantitatea de date pe care o poate primi conexiunea într-o secundă de la serverul nPerf. Navigarea pe internet, ascultarea muzicii sau descărcarea de fișiere mari necesită o viteză bună de descărcare.
Performanțe superioare în ceea ce privește viteza de încărcare și latența

Orange a dominat industria internetului mobil din România și în ceea ce privește viteza de încărcare și latența în ultimele două semestre.

Latența indică întârzierea pe care o are un pachet mic de date în a face o călătorie dus-întors de la dispozitivul dvs. la un server. Cu cât întârzierea este mai mică, cu atât conexiunea este mai receptivă. Latența se măsoară în milisecunde (ms).

Orange se distanțează prin utilizarea extensivă a rețelei sale 5G

Orange a creat un decalaj tehnologic prin utilizarea intensivă a rețelei sale 5G. Statisticile bazate pe 4.861 de teste efectuate pe terminale compatibile cu 5G au permis identificarea tehnologiei 5G (disponibilă doar pe Android).

Vodafone, principalul rival în cadrul studiului

Vodafone este principalul rival al Orange în cadrul acestui studiu. Cele mai bune performanțe sunt împărțite între cele două companii. Vodafone este câștigătorul în ceea ce privește navigarea pe web și experiența de streaming, dar se situează la aproximativ 14.000 de puncte nPerf sub Orange.
Telekom și DiGi în urma celorlalte companii

Telekom și DiGi înregistrează performanțe mai scăzute și se clasează, respectiv, pe locurile trei și patru în acest studiu. Telekom obține 83.902 de puncte, iar DiGi 69.178, ceea ce reprezintă o diferență semnificativă în comparație cu liderul pieței. Cu toate acestea, Telekom are cel mai mare procent de succes, cu 94,84%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.