Wonka – Recenzie

"Îl recomandăm în orice variantă preferi, chiar dacă mergi ca simplu cinefil adult cu nostalgie sau alături de copii."

0
971
Ascultă acest articol


Sfârșitul de an aduce filme excepționale care nu te lasă nici o clipă să renunți la visurile tale, iar unul din ele este Wonka.

Timothée Chalamet îi dă viață personajului principal Willy Wonka, entuziasmul cu care joacă rolul este molipsitor chiar dacă nu ești un fan al ciocolatei. Willy este un tânar care a plecat în lume doar cu o valiză plină de visuri, care voia să împartă lumii bucurie prin talentul lui.

Deși îi stă bine și în roluri mai serioase, cum este ducele Paul Atreides, Willy Wonka i s-a potrivit ca o mănușă și se vede în fiecare cadru cât de mult i-a plăcut să interpreteze rolul ciocolatierului. Un lucru pe care l-a declarat deja și în interviuri.

Molipsitoare sunt și piesele filmului, pe care le-am ascultat atât în varianta originală cât și în varianta dublată. Ele conferă suflet scenariului și te încălzesc ca o ciocolată caldă într-o seară de decembrie lângă sobă privind ninsoarea pe fereastră. Până și personajele negative te binedispun cu stările lor jucăușe din timpul cântecelor.

Coregrafia este și ea încântătoare, cred că datorită expresiilor faciale ghidușe. Melodiile îți rămân în cap (cum era și de așteptat dacă apare și un Oompa-Loompa) și după ce ai ieșit de la film. Coloana sonoră este clar un playlist pe care îl vei căuta să-l asculți de sărbători.

De la o producție Warner Bros. cumva ne-am așteptat la ceva mai mult spectacol vizual. Efectele vizuale sunt ușor evidente, dar mult mai calitative decât în The Flash dacă ar fi să comparăm producții venite de la același producător. Orășelul în care se desfășoară acțiunea pare realist și totuși contribuie la o oarecare senzație ciudată de strâmtorare. Cadrele din care se filmează ar fi beneficiat de unghiuri mai largi în unele cazuri.

Povestea te face să râzi de la un cap la altul cu glume reușite, mai ales datorită interpretărilor unor actori specializați în comedii cum sunt Keegan-Michael Key, Rowan Atkinson sau Hugh Grant. Ceea ce te face să mai treci cu vederea din numeroasele clișee.

Căci scenariul nu are așa multe surprize sub mânecă cum are Willy Wonka pentru ciocolata sa magică. Cele trei acte ale filmului urmează niște pași deja bătătoriți (dar de succes) ca să te poarte într-o călătorie familiară dar dulce, de care s-ar putea să ai nevoie în această iarnă.

Wonka se adresează unui public larg, oferindu-ți posibilitatea să te bucuri de voioșia sa indiferent de vârstă. Iar în ciuda preconcepțiilor pe care ni le-am format de-a lungul anilor, dublajul este realizat foarte bine – glumele sunt adaptate cu cap, la fel și melodiile. Așa că îl recomandăm în orice variantă preferi, chiar dacă mergi ca simplu cinefil adult cu nostalgie sau alături de copii.

Recenzie de: Iustina Giurcanu, Sorin Mincă

Wonka este distribuit de Vertical Entertainment și disponibil în cinematografele din toată țara începând cu 15 decembrie.

Regizor: Paul King

Scenariu: Simon Farnaby, Paul King, Roald Dahl

Gen: Aventură, Comedie, Familie

Lansare: 15.12.2023

Durata: 1 oră 56 minute

Studio: Warner Bros.

Clasificare: AG

Distribuitor: Vertical Entertainmen

Actori:

Timothée Chalamet … Willy Wonka
Olivia Colman … Mrs. Scrubitt
Keegan-Michael Key … Chief of Police
Rowan Atkinson … Father Julius
Hugh Grant … Oompa-Loompa

Au dublat în limba română actorii: Lucian Ionescu, Sofia Maria Bănică, Silviu Biriș, Tomi Cristin, Magda Catone, Bogdan Uritescu ,Zoltan Butuc, Răzvan Georgescu, Ernest Fazekas, Valentin Tiron, Tomy Weissbuch, Florina Văleanu, Andrei Cristin, Coca Zibilianu, Florin Ganea Dante, Nicoleta Nucă, Maria Drenea, Sebastian Băniță, Ariadna Mihai și Radu Ștefan Bănică.

Sinopsis:

“Wonka îl are în prim-plan pe Timothee Chalamet în rolul tânărului ciocolatier Willy Wonka. Acțiunea este centrată asupra poveștii de viață a lui Willy și a întâmplărilor predecesoare faimoasei povești “Charlie și fabrica de ciocolată”. El este un tânăr visător, plin de idei, determinat să schimbe lumea demonstrând că cele mai bune lucruri din viață încep cu un vis, iar dacă ai norocul să încerci dulciurile lui, orice este posibil. Producția a pregătit un spectacol magic, cu muzică, emoții intense, dar și umor fantastic, perfect pentru întreaga familie. Acest spectacol irezistibil și inventiv de pe marile ecrane va dezvălui publicului cum Willy a devenit Wonka și provocările care au stat în calea îndeplinirii visului său.” – Vertical Entertainment

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.