Ascultă acest articol


Cel mai nou film semnat de Andrei Cohn, Săptămâna Mare | Holy Week, va avea premiera mondială în secțiunea Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Aflat la cea de-a 74-a ediție, festivalul se va desfășura anul acesta între 15-25 februarie.

Săptămâna Mare este produs de Mandragora și distribuit în România de Iadasarecasa. Lansarea în cinematografele din țară fiind programată pentru acest an. Prima proiecție de la Berlinale va avea loc pe 17 februarie.

Filmul este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului, cunoscut deja publicului pentru: Acasă la tata, lansat în 2015 și Arest în 2019.

Acțiunea filmului se petrece în săptămâna Mare, undeva pe la 1900, în România. Relația tensionată dintre cârciumarul evreu Leiba și Gheorghe, servitorul său, ajunge la un punct culminant care aduce despărțirea lor. Mândru și violent, Gheorghe îi promite lui Leiba răzbunare în noaptea de Paști. Amenințarea lui Gheorghe, în mediul antisemit al satului românesc de la începutul secolului al XX-lea, îl tulbură pe Leiba. Derapajul lui psihologic îl transformă din victimă în agresor.

Din distribuție fac parte actorii Doru Nicolae Bem, Nicoleta Lefter, Ciprian Chiricheș, Ana Ciontea, Dinu Gheorghe Mario, Iulian Postelnicu, Cristina Flutur.

Săptămâna Mare este o producție Mandragora (România) în coproducție cu BORD CADRE FILMS (Elveția). Filmul este distribuit în România de Iadasarecasa.

Scenariul filmului este semnat de Andrei Cohn, imaginea de Andrei Butică iar producătorii filmului sunt Anca Puiu, Dan Wechsler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.