Renfield – Recenzie

"Într-un spațiu dominat de supereroi, cumva a fost revigorant să vezi un erou ca Renfield căsăpind cu forțe extraordinare mafioți - aproape că ai crede că e de fapt un ucenic de-al lui John Wick sau Ant-Man."

0
695
Ascultă acest articol


„Sunt convins că Nicholas Cage s-a distrat copios la filmări.

Regizor: Chris McKay

Scenariu: Ryan Ridley, Robert Kirkman

Gen: Fantastic, Comedie, Groază

Lansare: 21.04.2023

Durata: 1h 33min

Studio: Universal Pictures

Clasificare: A.P.15

Distribuitor: Ro Image

Actori:

Nicholas Hoult … Renfield
Nicolas Cage … Dracula
Awkwafina … Rebecca
Ben Schwartz … Tedward Lobo

Sinopsis

Renfield (Nicholas Hoult), asistentul lui Dracula (Nicolas Cage) și pacient internat în azilul de alienați de mai multe decenii, își dorește o viață departe de Conte, cerințele sale diverse și toată vărsarea de sânge care vine cu ele.

Recenzie

Asistentul vampirului s-a aflat adesea în umbră în mai toate poveștile cu Dracula, încât doar cei care s-au interesat mai mult de poveștile cu vampiri știu că asistentul Renfield mănâncă gângănii de la care preia puterea.

Umorul îmbină clișee cu niște situații și glume inedite. Pe de-o parte, râzi datorită dialogului isteț și adesea sec. Pe de altă parte s-ar putea să râzi mai cu poftă la sângeroasele lupte absurde, dar creative. Totuși, nimic nu se duce spre parodie de prost gust așa cum mă temeam că riscă s-o facă.

Din punct de vedere vizual este suficient de bine realizat cât să nu pară că s-a făcut rabat la efecte speciale. Sângele curge ca din cișmele fără să bată spre ridicol de fals. Un echilibru s-a găsit cât să te bucuri de experiență. Tehnic vorbind va arăta bine și când îl vei revedea pe ecranul unui smartphone când își va avea premiera pe una din platformele de streaming. În schimb clar merită experimentat în cinematograf datorită atmosferei de voie bună pe care o va crea pentru gașca ta sau persoana cu care mergi la film. Eu știu sigur că nu voi uita cum m-am simțit în sală la Renfield.

Deși numeroase lupte sunt coregrafiate cel puțin interesant și generează râsete sănătoase sau reacții de uimire, o parte considerabilă dintre ele sunt de asemenea cumva prea amețitoare, afișate în cadre care pentru câteva secunde se mișcă prea repede, haotic, într-un fel agitat care îți pierde puțin concentrarea. Nu se întâmplă cât să-ți strice plăcerea filmului însă de două sau trei ori pur și simplu nu am înțeles de ce nu s-a lăsat camera într-un singur loc.

Într-un spațiu dominat de supereroi, cumva a fost revigorant să vezi un erou ca Renfield căsăpind cu forțe extraordinare mafioți – aproape că ai crede că e de fapt un ucenic de-al lui John Wick sau Ant-Man.

Nicholas Hoult este bine ales pentru rol, fiind capabil să exprime o sumedenie de emoții credibile în pielea personajului. Aici este o plăcere să-l vezi pe actor dominând scena de data aceasta dintr-un rol principal. Abia ce l-am văzut în The Menu, unde a făcut de asemenea o treabă strălucită, însă în rolul de Renfield parcă i s-a permis ceva mai multă varietate în interpretare.

Awkwafina este ea însăși într-un rol-mănușă, de parcă producătorii (sau scenaristul) și-au imaginat-o direct pe ea jucând rolul polițistei ambițioase. Deocamdată actrița pare că s-a blocat în roluri prea similare încât va fi ușor să-i confunzi interpretarea de aici cu alte filme. Cel puțin, poate asta e doar impresia mea. Oricum, umorul ei inconfundabil este folosit din plin și, deși la început pare un personaj adăugat artificial, în a doua jumătate a filmului devine de nelipsit în ecuația poveștii.

Sunt convins că Nicholas Cage s-a distrat copios la filmări. Inclusiv cei care au interacționat cu el. Pur și simplu asta simt. Varianta sa de Dracula este într-adevăr un Dracula dacă era Nicholas Cage, într-un sens bun. Aveam impresia, din cauza pozelor din culise și chiar și afișelor că fața lui va arăta cumva mai albăstrui-fosforescentă. Chiar și așa, a fost un Dracula pe cinste. Filmul nu se ia suficient de în serios ca să poți număra interpretarea rolului printre cele mai bune interpretări ale lui Dracula. Dar în anumite sensuri ale comediei, da, Cage este un Dracula memorabil. Demn de pus în colecția de GIF-uri cu Nicholas Cage folosite pe toate rețelele sociale ca reacții.

Una peste alta, Renfield este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vizionat la acest început de an, m-am distrat copios alături de o porție savuroasă de nachos într-o sală comodă de la Cineplexx. Dacă gagurile vizuale sângeroase echilibrate cu replici istețe sunt pe gustul tău, acțiunea din Renfield îți va satisface apetitul de comedie de acțiune horror.

Renfield / “Asistentul Vampirului” este distribuit de Ro Image începând cu 21 aprilie în cinematografele din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.