Ascultă acest articol


Universitatea din Oradea și Binance România promovează educația financiară gratuită, prin proiectul național Crypto School.

Proiectul educațional în limba română Crypto School a fost lansat în decembrie 2023 de către Binance, în parteneriat cu InfoCons și @Romania ONG. Crypto School oferă o serie de module online accesibile, concepute pentru a explica în detaliu, pe înțelesul fiecărui utilizator, elementele fundamentale ale sistemului financiar, mecanismele blockchain și piața cripto.

Prima serie de cursuri din Crypto School include:

  • Bazele Blockchain
  • Bazele Cripto
  • Descentralizarea
  • Web3 și Metaversul
  • Noțiuni de trading
  • Strategii de trading și investiții

Finalizarea fiecărui curs oferă utilizatorilor din România nu doar un pachet de cunoștințe utile, ci și certificate și recompense interesante în ecosistemul Binance. Cursurile de pe platformă sunt structurate pe niveluri pentru Începători, Intermediari și Avansați.

Cursurile online sunt disponibile integral la: https://www.binance.com/ro/events/scoalacrypto 

În context, Universitatea din Oradea s-a alăturat și programului Global University Outreach, care urmează pilotului de succes din Kazahstan, anunțat inițial în decembrie 2022, ce a integrat un curriculum fundamental de blockchain în programele academice a 22 de universități. Prin această inițiativă, peste 300 de cadre didactice universitare au fost instruite în domeniul ingineriei și conformității blockchain.

Programul pilot a fost executat printr-o abordare colaborativă, în mai multe etape, între Blockchain Center și Binance Academy. Inițial, accentul a fost pus pe elaborarea de programe specializate și sesiuni de instruire pentru cadrele didactice universitare. Bazându-se pe expertiza nou dobândită a educatorilor, Blockchain Center a colaborat cu conducerea universității pentru a finaliza programele academice și a implementa curricula dezvoltată studenților din universitățile participante.

Succesul proiectului pilot din Kazahstan a condus la decizia de a iniția programul Global University Outreach, ducând ambiția Binance Academy și Blockchain Center de a avansa educația blockchain la nivel internațional, incluzând și Universitatea din Oradea.

La nivel global, Binance Academy, sub egida căreia funcționează Crypto School, ajunge la 3,7 milioane de utilizatori noi. Până în prezent, 510.000 de participanți au finalizat cursuri, iar 98.000 de certificate NFT au fost distribuite.

Versiunea în limba română a fost lansată în august și cuprinde deja peste 300 de articole informative în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.