Canon anunţă astăzi noua serie Arizona 2300 cu tehnologie FLXflo

0
279
Ascultă acest articol


Canon anunţă astăzi noua serie Arizona 2300 cu tehnologie FLXflow, care oferă noi funcţii de productivitate pentru seria de imprimante pentru suporturi rigide. Pornind de la tehnologia existentă, noua FLXflow oferă atât funcţia originală „Hold“, care ajută la fixarea suporturilor cu formă atipică pe suportul pentru materiale rigide, cât şi noile opţiuni „Float“ şi „Instant Switch“ pentru îmbunătăţirea manevrării suporturilor. Toate acestea, alături de alte funcţii, precum moduri suplimentare de selectare a calităţii, comenzi pentru aşezarea imaginii şi integrarea îmbunătăţită în fluxul de lucru, împreună cu interfaţa care conectează sistemele de automatizare pentru încărcarea şi descărcarea continuă a suporturilor, oferă un flux de lucru mai eficient şi mai multă productivitate. 

Tot astăzi, Canon lansează PRISMAelevate XL 2.1, care dublează la 4 mm înălţimea de imprimare a imprimantelor Arizona pentru suporturi rigide, oferind utilizatorilor posibilitatea de a crea lucrări de artă tactile remarcabile, cu aplicaţii imprimate în relief.

Mod de utilizare optimizat

Adresându-se pieţei de volume mijlocii şi mari pentru imprimare de materiale în format mare, Arizona 2300 FLXflow poate fi utilizată pentru o gamă foarte variată de suporturi şi aplicaţii. Aceasta le permite atât departamentelor interne de imprimare, cât şi furnizorilor de servicii de imprimare comercială (PSP) să se adapteze întotdeauna la cererile mereu în schimbare ale clienţilor, precum cererea tot mai mare de aplicaţii personalizate sau la comandă, asigurându-se totodată că aceste procese personalizate pot fi realizate la costuri avantajoase, chiar şi în cazul mostrelor şi al comenzilor într-un singur exemplar.

Cu funcţii unice, patentate, care facilitează nu doar fixarea, ci şi mişcarea controlată a suportului pe suprafaţa rigidă, FLXflow oferă trei opţiuni – Hold, Float şi Instant Switch – care permit utilizatorilor să manevreze mai repede şi mai uşor suporturile mai grele sau cu dimensiuni neregulate. Funcţia Hold, disponibilă pe varianta originală a tehnologiei FLOW, ajută la imobilizarea suportului cu ajutorul unei tehnici cu flux de aer patentate. Folosind măsurarea şi reglarea automată a nivelurilor de flux de aer pentru imobilizarea fermă şi precisă a diverselor tipuri de suporturi, această funcţie oferă un mod de poziţionare flexibil fără a mai fi nevoie de masking şi taping, permiţând operatorilor să realizeze lucrările mai repede.

Noua setare Float este o funcţie opţională care împinge aerul din suportul rigid în sus pentru a forma o pernă de aer, facilitând astfel poziţionarea suporturilor de imprimare grele sau atipice, precum sticla, panouri mari de placaj sau aluminiu Dibond şi reducând riscul de deteriorare, dar şi cantitatea de deşeuri. De asemenea, registraţia este îmbunătăţită pentru toate tipurile de suport, deoarece această funcţie permite poziţionarea exactă şi simultană a mai multor plăci de suporturi. Funcţia Instant Switch îi permite utilizatorului să treacă uşor de la Hold la Float folosind pedalele de picior pentru operarea simplă a imprimantei, astfel încât îndepărtarea suportului de imprimare de pe suportul rigid să se facă foarte uşor, cu risc de deteriorare minim.

Imprimare texturată şi în relief pentru creativitate fără limite

Tot astăzi, Canon lansează PRISMAelevate XL 2.1 care dublează la 4 mm înălţimea de imprimare, oferind utilizatorilor posibilitatea de a crea lucrări de artă tactile remarcabile, cu aplicaţii imprimate în relief. Aceasta le permite utilizatorilor să lucreze cu aplicaţii noi cu valoare mare, precum panouri de semnalizare permanente texturate, decoraţiuni de produse, premii, materiale de decor şi prototipuri de ambalaje, precum şi aplicaţii pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Materialele imprimate sunt rezistente fără a mai fi nevoie de paşii de finisare suplimentară, precum laminare, acoperire cu strat protector sau pulverizarea cu lac de protecţie, astfel încât se produc mai puţine deşeuri şi se obţine o productivitate mai mare.

Durată de funcţionare îmbunătăţită

Utilizatorii imprimantelor Arizona 2300 cu FLXflow vor putea folosi şi noile Advanced Image Layout Controls, care permit realizarea de schimbări în ultimul moment şi oferă mai multă flexibilitate la poziţionarea suporturilor pe masă, reducând pierderile de materiale scumpe. Productivitatea este îmbunătăţită şi mai mult de uneltele de suport de service, precum PRISMAservice, care asigură o mentenanţă predictibilă şi facilitează asistarea autorizată de la distanţă pentru tehnicienii de service autorizaţi, pentru o durată de funcţionare îmbunătăţită.

Actualizare la sediul clientului

Clienţii care folosesc în prezent echipamentele Arizona 2300 cu tehnologie FLOW pot actualiza echipamentele la cea mai nouă versiune cu funcţii FLXflow, care includ funcţiile opţionale Float şi Instant Switch. Actualizările includ şi funcţii noi precum Advanced Image Layout Controls. Se poate adăuga şi software-ul PRISMA XL Suite pentru fluxurile de lucru, pentru a oferi o funcţie de previzualizare care permite utilizatorilor să vadă cum va arăta produsul final înainte de a fi imprimat şi să facă toate ajustările necesare. Acest software ajută utilizatorii să economisească timp, să vadă în avans cum vor arăta lucrările complexe, în mai multe straturi sau texturate şi să obţină un cost estimativ înainte de imprimare.

Mathew Faulkner, directorul departamentului Marketing & Innovation, Wide Format Printing Group, Canon EMEA a declarat: „Canon se concentrează pe dezvoltarea continuă a tehnologiei de imprimare pe materiale rigide, în strânsă colaborare cu clienţii noştri, pentru a crea produse tot mai avansate atât pentru gamele noastre de imprimante, cât şi pentru software-ul compatibil cu acestea. Ţinând cont de aceste lucruri, am creat Arizona 2300 FLXflow pentru mai multă versatilitate şi pentru aplicaţii de calitate înaltă, într-un flux de lucru mai eficient şi mai productiv, iar uneltele noastre de suport de service, precum PRISMAservice, ajută la menţinerea unui timp de funcţionare mai mare pentru productivitate maximă. De asemenea, noile funcţii ale tehnologiei FLXflow, care includ opţiunea „Float“, fac munca operatorilor mai uşoară la manevrarea suporturilor neregulate sau grele, oferind posibilitatea de a produce o gamă mai extinsă de aplicaţii cu valoare mare.

Utilizarea acesteia împreună cu cea mai nouă versiune de PRISMAelevate XL, pentru imprimare în relief până la 4 mm, va extinde şi mai mult posibilităţile creative. Clienţii ne surprind mereu cu aplicaţiile creative pe care le realizează şi suntem nerăbdători să vedem ce vor crea cu ajutorul noilor funcţii.“

Proiectare ţinând cont de mediu

Arizona 2300 FLXflow reduce cantitatea de deşeuri şi consumul de energie mai mult decât versiunile anterioare, fiind proiectată pentru mai multă sustenabilitate. Tehnologia FLXflow necesită mai puţin masking şi imobilizează mai bine suporturile de imprimare, producând astfel mai puţine deşeuri. De asemenea, această serie consumă cu 15% mai puţină energie decât modelele anterioare cu lampă UV şi oferă funcţii de economisire a energiei, precum imprimare corectă din prima încercare şi pornire instant. Cernelurile folosite au certificare GREENGUARD Gold şi pot fi folosite fără probleme în medii sensibile, precum spitale, şcoli şi alte locuri publice.

Arizona 2300 cu tehnologie FLXflow este un echipament modular şi poate fi actualizat la sediul clientului cu opţiunea de alimentare din rolă şi tehnologia FLXflow. Constucţia modulară este compatibilă cu alte inovaţii recente aduse de Canon echipamentelor de imprimare pentru suporturi rigide şi cu alimentare din rolă, precum seria Colorado M, crescând durata de viaţă a acestora şi asigurând un mod mai inteligent şi mai sustenabil de a investi în tehnologie pe măsură ce companiile se dezvoltă, fără a fi necesare investiţii în echipamente noi.

De asemenea, clienţii pot profita de programul Canon de recondiţionare, unde pot returna imprimantele Arizona uzate atunci când cumpără echipamente Canon noi pentru a le înlocui. Vechile echipamente sunt verificate, reparate şi pregătite pentru vânzare ca echipamente recondiţionate, pentru a extinde şi mai mult durata de viaţă a produselor Arizona.

Arizona 2300 FLXflow va fi disponibilă începând cu iunie 2024 şi va fi prezentată la evenimentul ISA, organizat în Orlando (FL), SUA, în perioada 10-12 aprilie 2024. Arizona 2300 FLXflow va fi prezentată publicului european în cadrul evenimentului drupa 2024, la standul Canon din Pavilionul 8a, standurile B41-1 – B41-8. PRISMAelevate XL 2.1 va fi disponibilă începând cu 10 aprilie prin intermediul distribuitorilor şi partenerilor acreditaţi Canon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.