The Three Musketeers – Un român a fost dublura lui Athos

0
1011
Ascultă acest articol

Alături de nume consacrate ale cinematografiei internaționale, Orlando Bloom, Milla Jovovich, Christoph Waltz sau Matthew Macfadyen, la realizarea filmului Cei trei mușchetari 3D a participat și cascadorul român Valentin Vasilescu, unul dintre cei mai căutați specialiști din acest domeniu. Maestru al exploziilor, mașinilor în flăcări și al dresajului ecvestru, cele mai recente cascadorii ale lui Valentin pot fi admirate pe marile ecrane din Romania, din 14 octombrie, în filmul Cei trei muschetari 3D.

 În cea mai recentă ecranizare a romanului lui Alexandre Dumas, Valentin a fost dublura actorului principal Matthew Macfadyen și referitor la cât de dificilă este meseria de cascador și experiența acestui film, el a declarat:

,,Cel mai mult simt provocarea cascadoriilor atunci când sunt pe punctul de a le face, iar amintirile plăcute și satisfactia reușitelor sunt de neprețuit. Îmi iubesc meseria, tocmai pentru că mi-a oferit ocazia de a lucra cu nenumarate staruri ale cinematografiei internaționale: Milla Jovovich, Renee Zellweger, Nicole Kidman, Jude Law, Steven Seagal și mulți alții. În afară de Orlando Bloom, pe care nu l-am întâlnit, am stat de vorbă cu toți actori principali din Cei trei mușchetari 3D și toti au fost super. Milla este o persoană excepțională din toate punctele de vedere, extrem de glumeață și relaxată. “

De asemenea, echipa de producție a filmului Cei trei mușchetari 3D a apelat la forțe românești și pentru a realiza costumele specifice acelei epoci. Datorită imaginii stilizate pe care și-o doreau, designerul Pierre-Yves Gayraud și echipa sa au fost nevoiți să creeze peste 400 de costume lucrate manual. Pierre-Yves  explică:

,,Am creat costumele în trei țări diferite.  Am început într-un atelier din Paris, unde am realizat prototipurile și am lucrat la imaginile pe care vroiam să le creăm atât pentru bărbați cât și pentru femei. Odată ce am stabilit acest aspect, ne-am mutat în România pentru a începe producția efectivă a costumelor. De-abia în prima săptămână a lunii august am ajuns în Munchen, pentru a face probe cu actorii care urmau să le poarte. A fost o provocare imensă din punct de vedere al sincronizării și al volumului de muncă.”

Având ca pasiune principală echitația, Valentin Vasilescu a încheiat multiple colaborări internaționale de succes în calitate de cascador sau de horse master, cele mai importante titluri din  palmaresul său fiind: Dracula the Impaler, Highlander – End Game, Dark Prince, Cold Mountain, 7 Seconds, Pumpkinhead III, Mammouth, William & Catherine: A Royal Romance, Born to Raise Hell, Youth Without Youth, Seed of Chucky, Jacquou le croquant, Funny Money și multe altele.

Valentin Vasilescu

Și cum orice legendă poate avea un nou început, filmul Cei trei mușchetari 3D readuce aventura pe marile ecrane, din 14 octombrie în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti si Oradea), CinemaPRO, Movieplex și multe altele.

Un film distribuit de MediaPro Distribution.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.