Warner Brothers Pictures prezintă Argo, un thriller dramatic care prezintă o operațiune sub acoperire, pe viață și pe moarte, de salvare a șase americani din Iran. Cu Ben Affleck şi Bryan Cranston în rolurile principale, filmul va putea fi urmărit în cinematografele din România începând cu 9 noiembrie, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

 Bazat pe evenimente reale, acţiunea are loc în timpul atacului iranian soldat cu luare de ostatici, filmul concentrându-se pe rolul mai puțin cunoscut pe care l-au jucat CIA și Hollywood, informații declasificate la mulți ani după eveniment.

Ben Affleck (câștigător al premiului Oscar pentru filmele “Oraşul” și “Good Will Hunting”) regizează și joacă unul dintre rolurile principale din film. Affleck semnează și producția filmului Argo, alături de Grant Heslov (nominalizat la Oscar pentru “Good Night and Good Luck”) și George Clooney (câștigătorul Oscarului pentru “Syriana”).

Pe 4 noiembrie 1979, când revoluția iraniană atingea punctul său critic, militanții atacă ambasada americană din Teheran, luând 52 de americani ostatici. În mijlocul acestui haos, șase americani reușesc să scape și să se ascundă în casa ambasadorului canadian, Ken Taylor. Realizând că este doar e chestiune de timp până cei șase vor fi găsiți și cel mai probabil uciși, atât guvernul american, cât și cel canadian, roagă CIA să intervină. Agenţia apelează la specialistul de top în “recuperări”, Tony Mendez, cerându-i să vină cu un plan ca să îi scoată în siguranță pe cei şase din țară. Un plan cu adevărat incredibil, parcă rupt din filme.

Argo îi mai aduce în rolurile principale pe Bryan Cranston (Breaking Bad), Alan Arkin (câștigătorul premiului Oscar pentru Little Miss Sunshine) și John Goodman (Trouble with the curve). Distribuția îi mai cuprinde și pe Victor Garber, Tate Donovan, Clea Duvall, Scoot McNairy, Rory Cochrane, Christopher Denham, Kerry Bishe, Kyle Chandler și Chris Messina.

Scenariul este semnat de Chris Terrio, după o selecție din “The Master of Disguise”, de Antonio J. Mendez, și după articolul “Marea evadare”, din revista Wired, scris de Joshuah Bearman. Producători executivi sunt David Klawans, Nina Wolarsky, Chris Brigham, Chay Carter, Graham King și Tim Headington, iar scaunul co-producătorului a fost ocupat de Amy Herman.

Echipa din spatele camerelor de filmat îi include pe Rodgrigo Prieto, director de imagine (Brokeback Mountain), Sharon Seymour, designer (Oraşul), Willian Goldenberg, editor (Seabiscuit, The Insider), Jacqueline West, costumieră (The Social Network, The Curious Case of Benjamin Button). Muzica este compusă de Alexandre Desplat (The King’s Speech, The Queen), nominalizat de patru ori la Oscar. Filmările la Argo s-au realizat în Los Angeles, Washington și Istanbul.

Warner Bros. Pictures prezintă, în asociere cu GK Films, o producție Smokehouse Pictures, Argo. Filmul va fi distribuit la nivel mondial de Warner Bros. Pictures, o companie Warner Bros. Entertainment.

Argo este distribuit în România de MediaPro Distribution şi are premiera pe marile ecrane pe 9 noiembrie, în cinematografele: Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Odeon Cineplex (Cluj) și alte cinematografe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.