Alb-Negru – Jumper

0
1895
Ascultă acest articol


Jumper este un film care vrea să iasă în evidență, dar scenariul nu îl lasă să se afirme.

jumper

Deci să o luăm încet cu începutul… Distribuția este una bună, dacă ne luăm după numele care se regăsesc, dar degeaba îl pui pe Samuel L. Jackson să joace rol de antagonist și pe Hayden Christensen în rolul băiatului bun și o mai ai și pe Kristen Steward pe acolo, îi clar… Samuel L. Jackson trebuie să își aleagă mai bine rolurile pe viitor.

Deci de la distribuție mergem la scenariu vionovat de uciderea a multe filme. Exact asta a fost și marea problemă a acestui film dar din fericire nu Steward a fost buba, ci după cum spuneam, scenariul foarte prost gândit.

Ideea de la care a pornit este una bună, dar se pare că nu s-a știut cum să fie dezvoltată mai departe. Ai un concept bun, ai actorii OK și nu reușești să scoți un film decent măcar? Atunci e foarte trist.

Ideea constă în:  Un om normal (până acum) își dă seama că are puteri cu ajutorul cărora se poate teleporta unde vrea el doar imaginându-și acel loc. Primul lucru care îmi vine în minte este Nightcrawler (un mutant din X-Men). Deși ideea nu este chiar așa de originală pentru că Nightcrawler nu a beneficiat de un film de sine stătător deci nu am cum să arunc cu noroi de data asta.

Revenim, David Rice își dă seama că are puteri nemaivăzute. Ca oricare altul, el s-a gândit să profite cât poate de aceste puteri, dar cum toate lucrurile bune durează puțin David își dă seama că totul nu e roz după cum credea el. Îl întâlnește pe Griffin, un alt tânăr cu puterii asemănătoare și începe să își dea seama că se află în mijlocul unui război. El își dă seama că nu este unic și mai presus este vorba de un șir de anomalii, iar posesorii acestor puteri sunt denumiți Jumper care au pe urmele sale o agenție care a jurat să îi omoare pe toți. Deloc original după mine… dar având în vedere că și restul scenariului este jale nu mai are rost să mă iau și de acest aspect.

Pe total a fost un film care nu îl recomand. Adică în afară de Samuel L. Jackson și ideea de bază, acest film nu a venit cu nimic nou.

Îi ofer nota 3 doar pentru că a reușit să vină cu o idee OK, care din păcate s-a pierdut de-alungul filmului.

[rating:3/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.