Am tot văzut diferite topuri ale unor prieteni sau diferiţi bloggeri cinefili care şi-au făcut un top al celor mai bune filme din anul ce a trecut. MovieNews.ro a făcut şi el un top cu filmele din 2014 care nu s-au bucurat de succesul sperat. Iată ce a ieşit:
1. The Bag Man / Arme, crime şi … o geantă – NOTA: 5
Filmul este “rău” din aproape toate punctele de vedere și am să încerc să înșir cât mai multe:
Scenariu se vrea întortocheat, cu răstunări de situație, mistere și suspans dar este complet imprevizibil, muzica se rezumă la sunete orchestraționale repetitive doar în anumite momente tensionante, jocul actorilor este forțat să fie rău și nesemnificativ de scenariu, imaginea este extrem de statică și plictisitoare, iar restul actorilor din rolurile secundare sunt o adunătură pestriță complet inutilă în poveste. Și să nu uit… mai adaug și că subtitrarea în română a avut câteva “probleme”.
Într-un sfârșit, după un freamăt plictisitor, vine finalul poveștii, șansă eșuată de a pune un punct pe “i” și filmul se încheie fără absolut nici un element cheie, chiar și după ce eroul principal, geanta, este în sfârșit deschisă.
2. Blended / Din greşeală împreună – NOTA: 5
Adam Slandler continuă să facă filme cât poate el de bine dar nu reuşeşte absolut deloc. După eşecul filmului „Jack şi Jill” pentru care a luat celebra Zmeură de Aur (la categoriile Cel Mai Prost Film, Cel Mai Prost Actor şi Cea Mai Proastă Actriţă în 2012) şi „Thats My Boy” (Cel Mai Prost Actor în 2013) decide să se implice într-un nou proiect în care este producător – „Din greşeală împreună – Blended” care cred că şi anul acesta va fi premiat la Zmeura de Aur.
Scenariul filmului este unul bunicel dar unele scene sunt chiar seci şi lipsite de amuzament. Chimia dintre Adam şi Barrymore lipseşte cu desăvârşire şi este puţin forţată.
„Din nou împreună – Blended” este o comedie foarte slabă cu glume vechi la care uiţi să răzi. Cel mai prost film văzut anul acesta. Un nou eşec marca Adam Slander.
3. Into The Storm / În mijlocul furtunii – NOTA: 5
Filmul promite o acțiune dezastruoasă, dar nu livrează prea mult din această categorie. Avem parte de o comedie de prost gust, pe alocuri, dar și de o poveste plină de handicapuri. Calitativ, Into the Storm este un dezastru, dar pentru un popcorn gustos în sala de cinema, își merită banii.
4. The Captive / Captiv – NOTA: 5
Structura filmului face în aşa fel să ne treacă prin trecut-prezent de mai multe ori până ne ameţeşte. Acest mozaic de secvenţe sunt atât de prost regizate şi jucate încât iţi dai seama că ai pierdut două ore din viaţă degeaba.
Idea filmul este una bună dar scenariul este dezamăgitor. „Captiv” intră din greşeală în greşeală fiind un eşec total pentru mine. Urăsc filmele de tip puzzle deoarece bagă în ceaţă audienţa şi rezultă dureri de cap. Ryan Reynolds, cap de afiş, joacă ca un nepregătit, este un personaj neplăcut pentru film.
5. Two Night Stand / Aventură de două nopţi – NOTA: 5
În ziua de azi, comediile romantice sunt din ce în ce mai nereuşite. „Two Night Stand / Aventură de două nopţi” reprezintă debutul regizoral al lui Max Nichols. Pot să spun de acum că filmul este o comedie nereuşită, ci mai degrabă un dezastru. „Comedia” spune povestea unor doi tineri care se întâlnesc în mediul online.
Dacă producătorii au încercat să ne convingă că este într-adevăr o comedie romantică care merită urmărită, înseamnă că au greşit şi au realizat ceva antipatic. Filmul are momentele lui, dar actorii sunt nepotriviţi. „Aventură de două nopţi” are mare nevoie de talent actoricesc, nu de aventuri de nu ştiu câte nopţi.
6. Think Like a Man Too / Nebunie în Las Vegas – NOTA: 5,5
Dacă vă amintiţi bine, în 2012 a fost lansat „Think Like a Man” bazat pe cartea lui Steve Harvey –„Act Like A Lady, Think Like a Man”. A fost o ecranizare de excepţie care a dominat box-office-ul american timp de câteva săptămâni. Acest lucru a fost posibil datorită unei distribuţie care a arătat tot ce e mai bun din ei. În următorul film, sequel-ul „Think Like a Man Too” avem parte de aceiaşi distribuţie, talentată şi cam plictisitoare pe alocuri.
Avem parte şi de câteva apariţii surpriză care nu ajută deloc şi nu avem nici o scenă de râs: Drake, Kelsey Grammer, Dennis Haysbert şi campionul de box Floyd Mayweather. „Think Like a Man Too”este o comedie seacă, unde scenele de râs sunt neatractive. Noroc mare cu Kevin Hart care este miezul acestui film şi are scene foarte amuzante. Dacă nu era el probabil filmul ar fi fost un eşec total.
7. Mea Culpa – NOTA: 6
Regizorul Fred Cavaye (cunoscut în special pentru scenariul filmului “The Next Three Days”) vrea să spargă gura târgului cu un nou film de acţiune – “Mea Culpa”. Ei bine, Cavaye nu şi-a dat silinţa în realizarea acestui proiect aşa cum ar trebui să facă un regizor.
Scenariul, scris tot de Cavaye este fastidios şi neatractiv. “Mea Culpa” putea să dea lovitura în anii ‘90 nu în 2014. Foarte multe greşeli în ceea ce priveşte montarea scenelor şi a luptelor din care întotdeauna iese câte un mort.
8. As Above, So Below / Precum în iad, aşa şi pe pământ – NOTA: 6
Nu sunt prea multe de spus despre acest film. Dar mi-a plăcut într-o oarecare măsură. Nu este o capodoperă ce oferă suspans maxim şi frică dar acţiunea are loc într-un loc înfricoşător care te pune pe gânduri. Este o combinaţie între „Indiana Jones” şi „Codul lui Da Vinci”, un alt film horror found-footage epic fail.
9. Let’s Be Cops / Hai să fim poliţişti – NOTA: 6
Nu mi-a plăcut Jake Johnson, mi s-a părut mai tot timpul că citeşte replicile de pe un teleprompter. Mi-am pus dorinţa, pe care sper să se îndeplinească, aceea de a nu-l mai vedea niciodată într-o comedie. Wayans Jr. e miezul filmului, tipul care păstrează echilibrul într-o relaţie de prietenie pe când Dobrev este fata care umple acel gol care lipseşte dintre cei doi „poliţişti”.
Din fericire, „Hai să fim poliţişti!” este comedia în care actorii sunt implicaţi şi dedicaţi, care ţinteşte spre un public care s-a săturat de glumele din comediile obişnuite şi caută un alt gen de comedie. Aici râsul este aproape în fiecare scenă, nu lipseşte. Dar totuşi este o comedie slabă, păcat, putea să fie multe mai bună.
10. Brick Mansions / Zona de pericol – NOTA: 6
Printre puținele avantaje ale filmul este camera/regia care surprinde acțiunea din unghiuri diferite, chiar dacă uneori imaginile se suprapun prea repede și devine “plictisitoare” în scenele de luptă slab coregrafiate. În Brick Mansions glumițele sunt puține și seci, actorii nu dau nici pe departe ce pot, muzica este deloc sau nepotrivită, iar scenele de luptă încep să fie plictisitoare cu cât se înaintează în film.
Luat ca atare, fără să vezi remake-ul este un film relativ mediocru, iar dacă este comparat cu originalul, scade undeva spre “slab”.
Lucian