Sâmbătă, 10 ianuarie, ora 23.00, Paramount Channel România difuzează în premieră primul episod al unuia din cele mai de succes seriale americane, Vele negre/ Black Sails, care a fost distins cu două premii Emmy. Producătorul acestui serial este celebrul regizor Michael Bay, cunoscut mai ales pentru realizarea unor filme cu efecte speciale impresionante și bugete pe măsură: Armageddon, Transformers și Pearl Harbour.

Pirați, violență și scene de sex explicite în Vele negre/Black Sails

Serialul va fi difuzat săptămânal, sâmbăta, de la ora 23.00, ca urmare a ratingului 18+ primit pentru violență și scene de sex explicite (acestea din urmă fiind și motivele pentru care presa străină de specialitate a găsit similitudini binevenite între Vele negre și Urzeala tronurilor).

Acțiunea din serialul Vele negre se petrece înaintea întâmplărilor povestite în romanul “Insula comorilor” scris de Robert Louis Stevenson. Abordarea pe care o au cei doi creatori ai serialului (Jonathan E. Steinberg și Robert Levine) în ceea ce privește pirații este una inedită în peisajul cinematografic, dar mult mai apropiată de realitate.

1715. Epoca piraților din Caraibe a atins apogeul. Fosta colonie britanică New Providence este acum un teritoriu fără legi, controlat de câteva zeci dintre cei mai temuți căpitani ai piraților. Cel mai înfricoșător dintre aceștia este Căpitanul Flint. Odată cu reîntoarcerea Marinei Regale a Regatului Unit în zonă și amenințarea cu dispariția a piraților, iese la iveală o nouă față, mult mai umană, a Căpitanului Flint. În lupta pentru supraviețuire, violența și curajul sunt cele două arme ale piraților din New Providence.

„Este o abordare complet diferită a poveștilor cu pirați”,

spune Steinberg, iar actrița Hannah New, care o interpretează pe independenta și puternica Eleanor Guthrie, fiica unui contrabandist din New Providence, adaugă:

“Este o lume în care tabuurile, inclusiv cele legate de sexualitate, au fost rupte”.

Vele negre a fost filmat în Cape Town (Africa de Sud) și este, printre altele, un serial apreciat pentru scenografia sa și acuratețea decorurilor, în concordanță cu epoca evocată. La construirea butaforiei unei singure nave au lucrat 300 de muncitori.

Regizorul Michael Bay (Transformers și Armageddon), alături de Brad Fuller (producătorul The Texas Chainsaw Massacre), scenaristul Jonathan E. Steinberg și Andrew Form sunt producătorii executivi ai serialului.

Din distribuție fac parte Toby Stephens, Hannah New, Luke Arnold, Jessica Parker Kennedy, Tom Hopper, Zach McGowan, Toby Schmitz, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeen Kae-Kazim, Sean Cameron-Michael și Louise Barnes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.