Un escroc veteran ia sub aripa sa o femeie tânără şi atrăgătoare, însă lucrurile se complică atunci când se îndrăgostesc.

RegizorGlenn Ficarra, John Requa

Scenariu :  Glenn Ficarra, John Requa

Gen:  Comedie, Crimă, Dramă

Lansare : 27 februarie 2015

Durata : 104 min

Studio : Zaftig Films, Di Novi Pictures, Kramer & Sigman Films, Overbrook Entertainment

Distribuitor Freeman Entertainment

Clasificare :  A.P 12

Actori :

Margot Robbie     …    Jess Barrett
Will Smith    …     Nicky
Rodrigo Santoro      …
BD Wong     …     Liyuan
Gerald McRaney     …    Ownes

Sinopsis:  Will Smith joacă rolul lui Nicky, un maestru al înşelăciunilor, care se îndrăgosteşte de o novice, Jess (Margot Robbie). În timp ce o învaţă trucurile meseriei,  ea se apropie un pic prea mult, iar el se rupe de ea. Trei ani mai târziu, fosta flamă, acum o adevărată femeie fatală, apare la Buenos Aires, în mijlocul unei curse cu miză mare. În mijlocul celei mai noi şi mai periculoase scheme a lui Nick, ea vine şi-i dă planurile peste cap şi-l scoate oarecum din joc pe maestrul escroc.

RECENZIE: focus

„Focus” îl readuce într-un mod neobişnuit pe marile ecrane pe Will Smith, actorul american care a făcut senzaţie alături de Tommy Lee Jones în celebra franciză „Men in Black”. Will Smith a fost nominalizat de două ori la Premiile Oscar şi are în palmares câteva discuri de platină. În anul 2013 l-am putut vedea jucând alături de fiul său, Jaden, în filmul post-apocaliptic „After Earth” – desfiinţat de către criticii de specialitate. În anul 2014 l-am văzut în „Winter’s Tale” şi într-un rol mic în „Anchorman 2: The Legend Continues”. Will Smith se află printre actorii mei preferaţi, printre cele mai bune filme ale sale fiind „Ali” (pentru care a primit prima sa nominalizare la Oscar) „Hancock” şi „I Am Legend”.

„Focus” este regizat şi scris  de către echipa formată din Glenn Ficarra şi John RequaI, cei care au fost la cârma proiectelor „I Love You Phillip Morris” şi „Crazy, Stupid, Love”. Ei au făcut din nou echipă pentru „Bad Santa” şi „Cats & Dogs”, pentru scenariu.

FOC-01022rFilmul îl prezintă pe Nicky Spurgeon (Will Smith) ca un escroc dornic să facă mulţi bani. Intră în scenă Jess Barrett (Margot Robbie), o tânără senzuală şi extrem de sexy, care vrea să înveţe să fie mult mai bună în arta furtului. Nicky nu trebuie scăpat din ochi, deoarece s-ar putea să te trezeşti că-ţi lipseşte un ceas sau un inel. Jess este atrăgătoare, are tot ce îi trebuie pentru a intra în această lume a înşelătoriei, dar cineva trebuie să o ghideze.

Filmările au avut în oraşele Buenos Aires, New Orleans şi New York. Will Smith joacă foarte bine, chiar nu mă aşteptam să dezamăgească. Se vede puţin seriozitatea care a avut-o în „I Am Legend” şi „After Earth”. Un tip şarmant, echilibrat dar cu o slăbiciune: jocurile de noroc. Margot Robbie este incredibil de captivantă, accentul ei fiind delicios! Robbie este o actriţă austaliană care a devenit faimoasă datorită rolului din filmul lui Martin Scorsese „The Wolf of The Wall Street”, în care joacă alături de excentricul Leonardo DiCaprio. O parte din senzualitatea pe care a avut-o în acel film o are şi în „Focus”. Probabil acea experienţă a ajutat-o să interpreteze rolul unei infractoare cuceritoare. Scenariul are câteva abateri care te ameţesc, dar este unul bun. Cu alte cuvinte, trebuie să vedeţi neapărat „Focus”!

FOC-15069Pe cei doi actori principali o să-i mai puteţi vedea în „Suicide Squad”, regizat de David Ayer, care se filmează chiar în aceste momente. Margot Robbie a terminat de curând filmările pentru „Tarzan”, regizat de către David Yates, în care joacă alături de Samuel L. Jackson şi Christoph Waltz. Filmul va avea premiera pe 1 iulie 2016.

Will Smith revine în forţă cu un film despre înşelătorii şi păcăliţi, ajutat de o actriţă promiţătoare – Maggie Robbie. „Focus” reia tema furtului şi face din asta un punct puternic de susţinere al acţiunii. Asemenea lui „Now You See Me”, filmul te ghidează încet în secretele furtului.

[pull_quote_center]„Este vorba despre ce-ţi distrage atenţia. Este vorba despre concentrare. Mintea este înceată şi nu se poate concentra pe mai multe lucruri. Îl atingi aici şi iei din partea asta”.[/pull_quote_center]

Postere:

FOCUS ROTrailere:

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.