The Loft – Recenzie

0
4538
Ascultă acest articol


Cinci bărbați însurați închiriază împreună un loft în centrul orașului pe care îl transformă într-un loc al plăcerilor interzise și al fanteziilor dincolo de orice limită.

RegizorErik Van Looy

Scenariu : Bart De PauwWesley Strick

Gen: Thriller

Lansare : 6 martie 2015

Durata : 108 min

Studio :  Anonymous ContentWoestijnvis

Distribuitor RoImage 2000

Clasificare :  N. 15

Actori :

Karl Urban    …    Vincent Stevens
James Marsden   …     Chris Vanowen
Wentworth Miller    …    Luke Seacord
Eric Stonestreet   …     Marty Landry
Matthias Schoenaerts   …     Philip Trauner

Sinopsis: Cinci bărbați însurați închiriază împreună un loft în centrul orașului pe care îl transformă într-un loc al plăcerilor interzise și al fanteziilor dincolo de orice limită. Dar fanteziile se transformă în coșmar când descoperă cadavrul unei femei în apartament, și își dau seama că unul dintre ei e sigur implicat în acea crimă.

RECENZIE:

În anul 2008 s-a făcut filmul belgian „Loft” în regia lui Erik Van Looy pe un scenariu scris de Bart De Pauw, iar în anul 2010 s-a făcut un remake olandez al acestuia, intitulat tot „Loft” în regia lui Antoinette Beumer pe un scenariu scris din nou, de Bart de Pauw. Anul trecut s-a lansat un alt remake, filmat în vara lui 2011, în mare parte cu actori de la Hollywood. Regizat tot de Erik Van Looy dupa un scenariu de Bart de Pauw şi Wesley Strick.

the loft 1

Noul remake începe cu o scenă care te pune pe gânduri, şi anume: ce se va întâmpla în film? Mă va ţine în suspans până la sfârşit? Descoperim că există un apartament pe care cinci prieteni îl împart pentru a-şi satisface plăcerile intime. Vincent (Karl Urban – a jucat în „Stark Trek: Into Darkness (2013), „Stark Trek” (2009)) este cel care a proiectat clădirea în care se află apartamentul şi cel care a venit cu ideea de a-şi face de cap acolo. Phillip (Matthias Scoenaerts), este individul cu probleme de comportament, a jucat şi în „Loft (2008)”. Chris (James Marsden – cunoscut pentru rolurile din „X-Men (2000)”, „X2” (2003) şi „Superman Returns” (2006)) joacă rolul unui psiholog, Marty (Eric Sonestreet) şi Luke (Wentworth Miller) sunt puşi într-un con de umbră, scenariul nu le acordă o mare atenţie. Prieteniile sunt puse sub semnul întrebării, în timp ce încercarea de a fi discreți eșuează în mod lamentabil. Cei cinci prieteni se bucură de o viaţă liniştită, plină de aventuri şi de nici o posibilă suspiciune din partea nevestelor deoarece nu vor găsi chitanţe sau plăţi cu cardul. Dar viaţa asta paşnică se va termina în momentul când vor găsi o femeie ucisă în apartament.

the loft 2Ideea scenariului este una bună, dar actorii nu sunt bine distribuiţi. Wentworth Miller, cel care a  impresionat în „Prison Beak” este mai mereu bosumflat, fâcând gesturi mimice. Personajul său nu primeşte atenţia pe care o merită. Karl Urban este un snob care are un caracter ce cucereşte inima femeilor, în special datorită aspectului fizic. Matthias Scoenaerts a intrat, din nou, în pielea personajului recalcitrant şi obsesiv, jucând foarte bine. Acţiunea din scenariu are loc în trecut şi în prezent. Suntem plimbaţi dintr-o cameră de interogatoriu unde sunt cei cinci indivizi, până în momentul în care a început haosul şi iar în prezent unde se acuză unul pe altul că ar fi omorât acea femeie.  Această plimbare este haotică, îţi bagă mintea în ceaţă şi nu te poţi concentra pe misterul pe care vor să-l elucideze. Personajele din film puteau fi mult mai bine dezvoltate dacă scenariul le acorda atenţia pe care o meritau şi nu ne ameţea cu flashback-uri şi alte chestii.

În „The Loft” atât regizorul, cât şi scenariştii par că nu stiu ce vor să facă. Dialogurile sunt banale, personajele neconturate, iar intriga nu te incită şi nu îţi oferă suspans pentru a te face să vrei să afli mai mult din complexitatea aparentă. „The Loft” este un exemplu nou din seria filmelor care nu cinstesc sursa originală.

Postere:

The LoftTrailere:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.