Ascultă acest articol

Când tatăl ei moare în mod neaşteptat, tânăra Ella se trezeşte la mila mamei ei vitrege crude şi a fiicelor ei. Nefiind o persoană care-şi pierde uşor speranţa, norocul Ellei începe să se schimbe când întâlneşte un străin bizar în pădure.

RegizorKenneth Branagh

Scenariu : Chris Weitz

Gen: Aventură, Dramă, Familie

Lansare : 13 martie 2015

Durata : 112 min

Studio :  Walt Disney Pictures

Distribuitor : Forum Film

Clasificare : A.P 12

Actori :

Lily James  …    Cinderella
Hayley Atwell    …     Cinderella’s Mother
Richard Madden   …   Prince Charming
Cate Blanchett   …     Lady Tremaine
Helena Bonham Carter    …     Fairy Godmother

Sinopsis:  Povestea din „Cenuşăreasa” urmăreşte soarta tinerei Ella (Lily James), al cărei tată negustor se recăsătoreşte după moartea mamei ei. Dornică să-l sprijine pe tatăl său iubitor, Ella o întâmpină cu bucurie în casa familiei pe noua sa Mamă vitregă (Cate Blanchett), alături de fiicele sale Anastasia (Holliday Grainger) şi Drisella (Sophie McShera). Însă când tatăl Ellei moare pe neaşteptate, ea ajunge la mila noii familii geloase şi crude. Curând, Ella este forţată să devină servitoarea lor, fără a fi respectată, fiind acoperită cu funingine şi rebotezată, cu duşmănie, Cenuşăreasa. Cu toate acestea, în ciuda răutăţii abătute asupra ei, Ella nu disperă şi nici nu-i dispreţuieşte pe cei care se poartă urât cu ea, continuând să fie optimistă, fiind hotărâtă să onoreze cuvintele mamei sale aflate pe patul de moarte „de a fi curajoasă şi îngăduitoare”.

Un film inspirat de basmul clasic, „Cenuşăreasa” aduce la viaţă imagini nemuritoare din pelicula de animaţie a Disney din 1950, într-un spectacol vizual uimitor pentru o întreagă nouă generaţie.

RECENZIE:

Universul Disney nu dezamăgeşte niciodată. Ultimul lor proiect a fost „Into the Woods”, un musical care m-a impresionat şi a devenit imediat unul dintre filmele mele preferate. „Cenusăreasa” este o poveste folclorică europeană care a prins rădăcini pentru prima dată în anii 1634, în cartea „Pentamerone” scrisă de italianul Giambattista Basile. În 1697, francezul Charles Perrault a rescris povestea într-o altă abordare în „Histoires ou contes du temps passe”, iar în 1812, Fraţii Grimm au adus din nou povestea în atenţia publicului în cartea de poveşti folclorice „Grimms Fairy Tales”.

În 1950, Walt Disney a adus pe marile ecrane povestea Cenuşăresei. Un adevărat succes comercial, acest proiect a reuşit să restabilească colapsul financiar în care se afla compania. Este considerată a fi cea mai bună animaţie americană făcută vreodată, titlul fiind acordat de Institutul American de Film.

cinderella gif

Anul 2015 aduce pe marile ecrane povestea care a marcat copilăria multor persoane din întreaga lume. „Cenuşăreasa” din 2015 este perfect regizat şi jucat. Filmul împrumută multe elemente din vechea poveste din anul 1950, cu alte cuvinte, este o reuşită cinematografică incontestabilă! Lily James („Downtown Abbey”) joacă rolul frumoasei Cenuşărese / Ella, o fată naivă dar cu un suflet care te înduioşează. James joacă formidabil, intrând în pielea ţărăncuţei care ajută pe toată lumea, chiar dacă are de suferit. Bunătatea, frumuseţea, curajul şi dragostea sunt cuvintele care o caracterizează pe Cenuşăreasă. Cate Blanchett o joacă pe Lady Tremaine, mama vitregă a Ellei şi a două fete răzgâiate şi needucate interpretate de Holliday Grainger („The Borgias”) şi Sophie McShera. Blanchett portretizează personajul antagonist, malefic, materialist, autoritar, purtându-se inuman cu Ella, ori de câte ori are ocazia. Cu alte cuvinte, Blanchett radiază la fiecare scenă. Fiicele sale sunt nişte nătăfleţe, nu seamănă cu mama lor şi sunt amuzante în fiecare scenă.

Richard Madden, cunoscut ca Jon Snow din „Game of Thrones”, este Prinţul Fermecător. Şi-a jucat rolul de cavaler cum nu se putea mai bine, fiind stăpân pe sine şi pe replici. Chimia între Lily James şi Richar Madden este una de invidiat. Au comunicat doar prin priviri şi gesturi, transmiţând audienţei ideea de dragoste la prima vedere. Costumele pompoase şi platourile de filmare sunt impresionante.

cinderella 1

„Cenuşăreasa” (re)aduce din nou emoţie şi dragoste, printr-o poveste captivantă care a marcat generaţii întregi, ce încânta şi la 65 de ani de la prima ecranizare. Cu o distribuţie de excepţie, „Cenuşăreasa” este un succes ce va prinde tuturor categoriilor de vârstă. Un proiect executat perfect de către regizorul Kenneth Branagh şi scenaristul Chris Weitz. Înaintea filmului o să puteţi urmări o scurtă aventură a personajelor din Frozen, timp de 7 minute. Scurt-metrajul se numeşte „Frozen Fever” şi îi prezintă pe Olaf, Elsa, Kristoff şi Anna pregătind o mică petrecere surpriză, care ia o turnură amuzantă.

Ecranizarea modernă a basmului „Cenuşăreasa” nu vine cu nimic nou în contextul filmelor de poveste. Şi poate că tocmai acesta este atu-ul care va face filmul să funcţioneze: implicarea audienţei într-o poveste deja cunoscută. Şi mai apoi pentru că distribuţia, efectele vizuale şi muzica sunt la standarde înalte.

Postere:

cenusareasa

Trailere:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.