Poltergeist – Recenzie

2
3463

O familie a cărei casă din suburbii este bântuită de forţe malefice se unesc pentru a o salva pe mezină după ce spiritele o capturează.

Regizor : Gil Kenan

Scenariu :  David Lindsay-Abaire, Steven Spielberg (poveste)

Gen: Horror, Thriller

Lansare : 22 mai 2015

Durata : 93 min

Studio :  Metro-Goldwyn-MayerGhost House PicturesVertigo Entertainment

Distribuitor : Forum Film

Clasificare :  N. 15

Actori :

Sam Rockwell   …    Eric Bowen
Rosemarie DeWitt     …     Amy Bowen
Jared Harris   …   Carrigan Burke
Saxon Sharbino     …     Kendra Bowen
Kennedi Clements     …     Madison Bowen

Sinopsis: O readaptare a clasicului horror din 1982, pelicula aduce în prim plan o familie din suburbia a cărei casă este invadată de spirite malefice. Când aceste apariții terifiante își intensifică atacurile și o răpesc pe fiica cea mică, familia trebuie să-și unească forțele pentru a salva fetița care altfel va dispărea pentru totdeauna.

RECENZIE:

Nu prea avem norocul să vedem filme horror la cinema, mai ales în format 3D. „Poltergeist” este un remake al filmului cu acelaşi nume din anul 1982. Originalul fusese atunci fost foarte bine primit de public şi apreciat de critică, în palmaresul său numărându-se trei nominalizări la Premiile Oscar. La scenariul remake-ului a contribuit şi Steven Spielberg, câştigător a trei Premii Oscar, care pentru versiunea originală a fost producător.

O familie liniştită şi numeroasă – Eric Bowen  (Sam Rockwell) împreună cu soţia Amy (Rosemarie DeWitt) şi cei trei copii, Madison (Kennedi Clements), Griffin (Kyle Catlett) şi adolescenta Kendra (Saxon Sharbino), decid să se mute într-o casă nouă şi să o ia de la început. Dar viaţa lor nu va fi fericită, forţele malefice fiind deja prezente în locuinţă. Unde se ascund? În dulap.

Poltergeist1Madison, fiica cea mică, este prima care intră în contact cu spiritele rele şi de atunci începe haosul. Un clovn care se mişcă de colo-colo, un copac care îşi întinde crengile să-l înşface pe Griffin, un izvor negru care iese dintr-o podea şi alte elemente specifice genului.  Dar aceste spirite nu sunt unele obişnuite, ci nişte strigoi care au o forţă puternică şi pot mişca lucruri. Familia apelează la un expert în lucruri paranormale, Carrigan Burke (Jared Harris) pentru a rezolva odată pentru totdeaună problema care le face zile negre. La propriu.

„Poltergeist” poate fi considerat mai degrabă o comedie decât un horror. Sam Rockwell are parte de replici haioase, nefiind speriat sau îngrozit în timpul potrivit. Tratează rolul cu neseriozitate ca şi cum ar fi un pamfletar. Rosemarie DeWitt („Kill the Messenger) este convingătoare în rol dar nu are scene în care să-şi demonstreze capabilităţile. Jared Harris este probabil cel mai bun lucru din film. Acesta are diferite semne din experienţele din trecut, pe care le povesteşte cu mândrie. Este neînfricat, cu capul pe umeri şi are un glas răsunător. Are puţine scene, el apărând după ce situaţia din casa bântuită se accentueză, fiind ultima soluţie pentru rezolvarea şi liniştirea strigoilor.Poltergeist

„Poltergeist”, versiunea din 1982 a fost un proiect tratat cu seriozitate, iar cel din 2015 este o nereuşită înceea ce priveşte scenele de speriat. E bine că nu avem exorcizări, aşa cum ne-am obişnuit în nenumărate rânduri în filmele recente de acest gen, cum a fost în „Deliver Us From Evil” sau de păpuşi posedate ca-n „Annabelle”.

„Poltergeist” te-ar putea dezamăgi dacă te duci cu aşteptări mari şi speranţa de a fi speriat. Este încă o dovadă că nu avem nevoie de remake-uri şi lucrurile trebuiesc lăsate intacte.

Postere:

poltergeist_ver2_xxlg

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.