Ascultă acest articol


Caștigătorul primei ediții a concursului de scenarii organizat de HBO, EPISODUL 1 este Laurențiu Gabriel Rusescu, cu scenariul Datoria. HBO ia în considerare în mod potențial proiectul caștigător pentru o fază ulterioară, de dezvoltare. Câștigătorul va primi un premiu în valoare de 2500 USD.

EPISODUL 1 a fost organizat de HBO cu scopul de a găsi scenarii autentice, îndrăznețe și originale, centrate pe realități românești, care spun o poveste puternică și aduc cel puțin un personaj memorabil în scenă, în vederea dezvoltării și producției unei/unor serii TV destinate și adecvate brandului HBO.

Am fost foarte incântați de toate scenariile finaliste și intenționăm să intrăm într-un dialog cu autorii acestora. În afara scenariilor finaliste, există și alte proiecte de avut în vedere, care excelează la nivel de scriitură.

Dintre cei cinci finaliști, scenariul lui Laurențiu Gabriel Rusescu e cel mai aproape de ceea ce întelegem noi printr-un proiect HBO. E un scenariu de atmosferă, autorul se joacă foarte frumos cu un gen consacrat pe care îl abordează într-o cheie diferită și personală. E o poveste bine structurată, cu personaje puterice, tensiune, mister și dialoguri savuroase.

Ceea ce il face și câștigător este faptul că reflectă foarte bine o profundă întelegere a seriilor TV . Scenariul chiar este 100% episodul pilot al unei foarte posibile serii și lansează o poveste pe care așteptăm cu interes să o urmărim în episoadele următoare, deschide cadrele și pune întrebările bune. Pilotul, foarte bine dozat, este o bază pentru ceea ce ar putea urma., a declarat Andra Radu, Original Production Research and Development Manager HBO România.

La prima ediție a concursului EPISODUL 1 au fost înscrise 308 scenarii. Multe dintre ele vor rămâne în atenția producătorilor HBO pentru eventuale proiecte viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.