8 lucruri pe care nu le știați despre “Southpaw”

1
1762
Ascultă acest articol
 1. Inițial, pentru rolul lui Billy Hope a fost vizat un interpret total diferit, cântărețul de hip-hop Eminem (Marshall Mathers). Similitudinele dintre viața lui Eminem și cea a lui Billy Hope, precum relația dintre el și fiica sa, Hailie Jade, sau moartea unuia dintre cei mai buni prieteni ai artistului, l-au plasat pe Eminem în topul preferințelor. Scenaristul Kurt Sutter să gândea să povestească viața lui Eminem prin analogie cu boxul, însă artistul a decis în ultimul moment să se concentreze pe noul său album muzical și să se implice în proiect doar prin prisma coloanei sonore, cu single-ul „Phenomenal”.
 2. Cu scopul de a contura o bază solidă și realistă acestui film de box, dar și pentru a prezenta secvențe de box cât mai autentice, Antoine Fuqua a apelat la serviciile unui antrenor și coregraf de lupte legendar, Terry Claybon. Fostul luptător profesionist, care a câștigat mai multe ediții „Golden Glove Championships” și și-a încheiat cariera sportivă fără înfrângeri, a lucrat cu nume sonore de la Hollywood: Denzel Washington, Kevin Spacey, Nicolas Cage, Matt Damon și Ben Affleck. Terry Claybon are și un mic rol în lungmetraj, cel al lui T., asistentul lui Tick Willis (Forest Whitaker).
 3. Regizorul filmului „Southpaw: Lovitură de stânga”, Antoine Fuqua, este el însuși pasionat de box și își alocă în fiecare zi timp pentru antrenamente. Antoine Fuqua și actorul Jake Gyllenhaal au ales să se antreneze împreună cu Teryy Claybon – care a călătorit peste tot cu ei – aproape în fiecare zi pe parcursul a șase luni. Acesta le-a insuflat atât tehnicile de box, cât și complexitatea gândirii unui boxer. În aceste luni, Jake Gyllenhaal a avut câte două antrenamente pe zi.
 4. Antrenamentul zilnic al lui Jake Gyllenhaal pentru filmul „Southpaw: Lovitură de stânga” a fost unul intens. Fiecare antrenament avea o durată de șase ore și includea: între 5 şi 21 km de alergare, sărituri cu coarda, lovituri la sac și exerciții pentru îmbunătățirea condiției fizice: sprinturi sau tracțiuni la bară. Actorul a fost lăudat de antrenorul său, Teryy Claybon, pentru că a fost foarte implicat și deschis să învețe cât se poate de mult și într-un timp relativ scurt. Mai mult, s-a dovedit că Jake a învățat chiar și mai repede decât anticipase Claybon.
 5. Pregătirea rolului lui Billy „The Great” Hope nu s-a rezumat strict la instruirea fizică. Pentru Jake Gyllenhaal și regizorul filmului a avut o mare însemnătate și înțelegerea mentalității unui boxer. Pe lângă orele petrecute în ring, Gyllenhaal a analizat îndeaproape meciurile de box.
 6. Nu numai Gyllenhaal și Fuqua au avut parte de antrenamente cu legendarul Terry Claybon. Luptătorul profesionist a lucrat și cu ceilalți actori din distribuție: Rachel McAdams, Victor Ortiz, Miguel Gomez și Forest Wh În timp ce Ortiz și Gomez joacă box la nivel profesionist și amator, pentru Mcadams și Whitaker a fost la fel de important să înțeleagă această lume prin expertiza lui Claybon.
 7. Alegerea actriței pentru rolul Leilei, fiica lui Billy, a fost decizie importantă în pre-producția filmului. Jake Gyllenhaal a participat la un casting din New York și sub îndrumarea regizorului s-a prezentat copiilor sub numele de… Billy. Cei doi și-au dat seama imediat că micuța Oona Laurence este Leila de care au nevoie.
 8. Regizorul Fuqua se afla în discuții de mai mult timp cu antreprenorul și cântărețul Curtis „50 Cent” Jackson pentru realizarea unui film, însă până atunci nu apăruse rolul potrivit. Când a aflat că 50 Cent a început să promoveze meciuri de box prin compania sa, Promotions SMS, și petrece mult timp cu boxeri precum Floyd Mayweather, și-a dat seama că el s-ar încadra perfect în distribuția filmului „Southpaw: Lovitură de stânga”, în rolul lui Jordan Mains, prietenul de-o viață și managerul lui Billy Hope.

Filmul „Southpaw: Lovitură de stânga” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 14 august 2015. Forum Film România

1 COMENTARIU

 1. De la primele informații aflate despre “Lovitură de stânga – Southpaw” am fost foarte interesat de film. Îmi place mult de Jake Gyllenhaal și de la “Donnie Darko” tot sunt cu ochii pe el. Primul trailer la “Southpaw” a fost un pic derutant dar am putut să-mi dau seama că va fi un film cu box (și ceva dramă) în care Jake arată complet schimbat fizic față de “Nightcrawler”, film tot cu el, lansat în 2014 unde era uscăţiv. Am aflat apoi și de implicarea în acest proiect și revenirea lui Eminem pe scena muzicală, lucru care, de asemenea, îl așteptam cu nerăbdare.

  http://www.portalultautv.ro/lovitura-de-stanga-southpaw-2015/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.