„Jocurile Foamei: Sfidarea”/”Hunger Games: Catching Fire”, cea de-a doua parte a trilogiei inspirata de bestsellerul mondial scris de Suzanne Collins, publicat şi la noi de editura NEMIRA, va intra în arena cinematografelor din România începând cu data de 22 noiembrie.

hunger_games_catching_fire_xxlg

Lansarea europeana a avut loc la Londra pe data de 11 noiembrie și i-a reunit pe cei mai apreciați actori din film precum Josh Hutcherson, Liam Hemsworth și desigur, Jennifer Lawrence, care a declarat că îi place la nebunie să joace rolul lui Katniss, tânăra de foc războinică și ambițioasă.

Povestea filmului – dramă și spectacol

După ce în prima parte a filmului „Hunger Games”, Katniss şi Peeta reuşiseră să supravieţuiască celei de-a 74-a ediţii a Jocurilor Foamei, în cea de-a doua parte a trilogiei cei doi străbat cele 12 districte în cadrul Turneului Învingătorilor şi află că victoria lor aprinsese scânteia revoltei în multe dintre acestea. Forțați de împrejurări, cei doi fac tot posibilul să-i convingă pe locuitorii Panemului că gestul care le-a adus salvarea în arena Jocurilor Foamei a fost o dovadă de dragoste adevărată şi nu un simbol al răzvrătirii.

Dramatismul și intensitatea filmului ating cote maxime odată cu anunțarea ediției cu numărul 75 a Jocurilor Foamei, care le rezervă o surpriză de proporții celor doi parteneri: înainte să poată calma spiritele, cei doi ajung din nou în arena mortală a Jocurilor Foamei, de data aceasta cu şanse şi mai mici de a supravieţui luptei pe viaţă şi pe moarte transformată în reality-show.

Moda ca personaj principal al filmului

Vestimentația spectaculoasă este un element cheie al poveștii, dar și unul dintre cele mai puternice simboluri ale filmului. Dacă în primele câteva zeci de minute Cinna (interpretat de Lenny Kravitz), cunoscutul creator ingenios al costumelor lui Katniss și Peeta, se preocupă mai ales de hainele festive ale celor doi pentru aparițiile publice din Turneu Învingătorilor, pe măsură ce povestea se desfăşoară, vestimentația devine un spectacol în sine. Ținutele incendiare ale celor doi reprezintă un simbol al personalităților puternice, dar mai ales al scânteii de revoluție pe care victoria lor din prima parte a aprins-o în întregul ținut.

Distribuţia

Filmul are o distribuţie de excepţie, rolul principal este jucat de Jennifer Lawrence, actriţă distinsă cu Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 2012, pentru prestația sa din Silver Linings Playbook. Peeta este jucat cu blândețe, dar şi determinare de Josh Hutcherson, Liam Hemsworth conturează personajul luptător și curajos al lui Gale, iar Lenny Kravitz joacă din rolul creatorului de modă strălucit, care știe perfect cum să creeze un show în jurul ținutelor sale, dar și cum să o susțină moral pe Katniss. Woody Harrelson joacă magistral rolul mentorului alcoolic, dar extrem de priceput al celor doi,  iar Donald Sutherland interpretează rolul maleficului Preşedinte al Panemului, Snow.

Înainte de a trăi experiența filmului la cinematograf, fanii sunt invitați să intre în arena de joc deschisă pe pagina de Facebook CineForum, acolo unde pot experimenta atmosfera Jocurilor Foamei și pot găsi cele mai recente informații despre film.

Coloana sonoră

Melodia principală a albumului de soundtrack, “Jocurile Foamei: Sfidarea” este Atlas, prima melodie pe care Coldplay a scris-o şi a interpretat-o vreodată pentru o producţie cinematografică.  Piesa, compusă special pentru coloana sonoră a filmului, a câştigat Hollywood Song Award, în cadrul celei de-a 17 a ediţii a Hollywood Film Awards şi a ajuns la o lună de la lansare pe locul 1 în Topul Itunes din peste 43 de ţări. Albumul de soundtrack a fost lansat în întreaga lume pe data de 19 noiembrie.

„Jocurile Foamei: Sfidarea”/”Hunger Games: Catching Fire” va rula pe marile ecrane din întrega țară începând cu data de 22 noiembrie, în format IMAX, și 2D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.