American Ultra – Recenzie

1
2215
Ascultă acest articol


Într-o fracţiune de secundă, când trecutul său secret se întoarce să-l bântuie, Mike este aruncat în mijlocul unei operaţiuni guvernamentale mortale şi este forţat să-şi scoată la iveală eroul de acţiune interior, pentru a supravieţui.

Regizor : Nima Nourizadeh

Scenariu : Max Landis

Gen : Acțiune, Comedie

Lansare : 25 septembrie 2015

Durata : 96 min

Studio : PalmStar Media

Distribuitor : Forum Film România
Forum Film Româniacare : I.M.

Actori :

Jesse Eisenberg     …     Mike Howell
Kristen Stewart     …     Phoebe Larson

Sinopsis: Filmul „American Ultra: Agent descoperit” urmăreşte povestea lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, a cărui viaţă cu Phoebe (Kristen Stewart), iubita sa cu care locuieşte, este întoarsă pe dos pe neaşteptate. Fără să ştie acest lucru, Mike este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare. Într-o fracţiune de secundă, când trecutul său secret se întoarce să-l bântuie, Mike este aruncat în mijlocul unei operaţiuni guvernamentale mortale şi este forţat să-şi scoată la iveală eroul de acţiune interior, pentru a supravieţui.

Recenzie:

Recunosc că am fost puțin sceptic legat de film, iar trailerele, afișele și alte materiale media apărute nu-mi spuneau mai nimic. Știam doar că va fi un film cu un gen de spioni mai diferiți decât suntem obișnuiți, iar Kristen Stewart în distribuție m-a făcut să strâmb din nas și mai mult. Mi-a plăcut însă filmul anterior al lui Nima Nourizadeh, “Project X”, deci exista totuși o urmă de speranță.

Toate gândurile negre aveau să dispară odată cu vizionarea de presă a filmului, de la care am ieșit binedispus, lucru care nu pot spune și la adresa colegilor din presă participanți la vizionare.

american-ultra1Suntem introduși lejer în lumea unui cuplu oarecare care încearcă să-și ducă trailul într-un orășel retras. Lui Mike (Jesse Eisenberg) și Phoebe (Kristen Stewart) le place să se relaxeze cu “țigări medicinale”, sunt liniștiți, îndrăgostiți și duc o viață monotonă.

Totul are să se schimbe odată cu apariția la magazinul lui Mike, deloc vizitat, a unei dudui care vorbește în rime. Tipa este o agentă care-i va activa adevărata identitate de spion a lui Mike, cu scopul de a-i salva viața. “Acțiunea” se mută de partea legii, unde Adrian (Topher Grace), șeful unei misiuni importante al agenției de spionaj, decide că Mike, fiind inactiv de foarte mult timp, prezintă totuși un pericol și trebuie eliminat.

Odată activat, viața lui Mike se va schimba la 360 de grade. El devine un agent periculos care trebuie să descopere ce se întâmplă cu el și să facă față valurilor de agenți trimiși de Adrian să-l ucidă. Bineînțeles că în capcana spionajului va pica și Phoebe, iar împreună vor face orice să scape cu viață de maleficii agenți.

american-ultra2Conspirații vor schimba percepțiile celor doi îndrăgostiți, iar twist-urile și dinamica filmului (chiar dacă acțiunea se petrece în puține locații) m-au ținut cu sufletul la gură. Situații bizar-hilare se întâlnesc peste tot, iar absurdul situațiilor ivite dau într-un umor negru care sunt șanse mari să nu fie pe placul tuturor.

Filmul m-a dus cu gândul la “Natural Born Killers” și de ce nu, la “Bonnie & Clyde” și mi-au amintit puțin și de “Mr. & Mrs. Smith”, iar muzica s-a potrivit la fix cu nebunia de pe ecran.

american-ultra3

Un film diferit, cu multe scene care te fac să rostești încet “Ce…?” dar dacă pur și simplu îți vezi de floricele și te împaci cu ideea genului, ajugi să-ți placă. Dacă “reziști” până la final, montajul de la generic, cu tot cu muzica de pe fundal, va mai smulge probabil niște zâmbete.

“American Ultra” rulează din 25 septembrie în cinematografe și este distribuit în România de Forum Film.

Postere:

American Ultra

Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.