Ascultă acest articol

Independența Film anunță ca în data de 22 ianuarie 2016 va avea loc premiera în cinematografele din România a filmului YOUTH, în regia lui Paolo Sorrentino (La grande bellezza).

Filmul se bucură de o distribuţie de excepţie: Michael Caine, câștigătorul premiului Oscar, Harvey Keitel, actrița câștigătoare a premiului Oscar, Rachel Weisz, Paul Dano și câștigătoarea Oscarului, Jane Fonda, sunt o parte din marile nume pe care le veți putea vedea din 22 ianuarie în cinematografe. Frumoasa româncă Mădălina Ghenea întregește această distribuție extraordinară.

Talentul și sensibilitatea acestor actori au consolidat și îmbogățit filmul datorită interpretărilor deosebite, care au fost foarte apreciate la Festivalul de Film de la Cannes, unde filmul a avut premiera mondială.

YOUTH este al șaptelea film al lui Paolo Sorrentino.

Și de acestă dată regizorul a lucrat cu Indigo Film, care a produs toate lucrările sale anterioare, inclusiv La grande bellezza/The Great Beauty, film câștigător al Oscarului din 2014 pentru cel mai bun film într-o limbă străină, al premiului Golden Globe și BAFTA, alături de alte numeroase distincții.

Încă de la început, Youth a fost un proiect ambițios, unde, pentru a doua oară, după This must be the place, Paolo Sorrentino face un film în limba engleză, cu o distribuţie internaţională.

După La grande bellezza/The Great Beauty, Sorrentino a ales să spună în YOUTH povestea unui om de optzeci de ani care încearcă să accepte faptul că timpul său se scurge cu rapiditate.

Dar filmul este, mai presus de toate, povestea prieteniei dintre doi bătrâni care încearcă să privească împreună spre viitor, și a relației lor cu copiii lor, care privesc viața dintr-o perspectivă diferită.

Alături de o narațiune lineară care urmărește intimitatea personajelor, Sorrentino aduce o structură vizuală plină de imaginație, investigând relațiile acestora și interconectând drama legăturilor care îi leagă.

Regizorul a ales ca set-up pentru cel mai recent film al său un hotel de la poalele Alpilor, un loc extrem de evocator, unde orizontul este definit de profilul maiestuos al munților. În acest sens, natura însăși, surprinsă în reînnoirea sa constantă, este un important element vizual al narațiunii. Producția a fost filmată în cea mai mare parte în Elveția, dar și la Veneția, Londra și Roma.

Muzica a fost întotdeauna o componentă foarte importantă în filmele lui Sorrentino, iar în YOUTH aceasta joacă un rol semnificativ, personajul principal fiind un renumit dirijor și compozitor, care acum s-a retras.

Deși susține că nu îi este dor de muzică, personajul îi simte prezența peste tot și o caută aproape inconștient.

În acest sens, este de remarcat colaborarea cu compozitorul american, căştigător al premiului Pulitzer pentru Muzică în 2008, David Lang, a cărui compoziție, I lie, este prezentă pe coloana sonoră a filmului La grande bellezza/The Great Beauty și care a compus muzica originală pentru YOUTH.

Şi aici Sorrentino însoțește aceste compoziții originale cu o gamă bogată de alte piese pentru a completa coloana sonoră, care îi aduce în prim plan pe cântăreţul-compozitor Mark Kozelek şi pe Paloma Faith (amândoi joacă în film). Soprana sud-coreană Sumi Jo apare de asemenea în film.

Paolo Sorrentino a fost din nou acompaniat de Luca Bigazzi ca director de imagine și de Cristiano Travaglioli ca editor. Ludovica Ferrario a fost responsabilă de proiectarea set-up-lui și Carlo Poggioli s-a ocupat de costume.

Filmul este o co-producție italiano-elvețiano-francezo-britanică: Indigo Film în colaborare cu Medusa Film pentru Italia; Barbary Films, Pathé și France 2 Cinéma pentru Franța; Number 9 Films pentru Marea Britanie; C-Films pentru Elveția.

Filmul este distribuit în cinematografele din România de Independența Film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.