Marcel Iureș și Mihaela Sîrbu într-o comedie dulce-amară

Marcel Iureș, „erou genial” (Empire) în primul său rol de comedie și Mihaela Sîrbu, „într-un debut formidabil” (Variety), sunt protagoniștii road-movie-ului inedit „Tatăl Fantomă”.

Alături de cei doi, în film mai joacă Valer Dellakeza, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu și Mirela Oprișor.

dvd_pack_4_panel + dvd work 15oct

Tatăl fantomă (2011)

Regia: Lucian Georgescu
Scenariul: Lucian Georgescu după o poveste de Barry Gifford
Distribuție: Marcel Iureș, Mihaela Sîrbu, Mihai Constantin, Valer Dellakeza, Mimi Brănescu, Barry Gifford, Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc,
Nicodim Ungureanu
An: 2011
Gen: dramă
Durată: 90 minute

Omagiu tandru și nostalgic adus unei epoci apuse, TATĂL FANTOMĂ este un pulp road movie care îmbină stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic. Filmul reprezintă debutul în regia de lungmetraj a lui Lucian Georgescu, și este scris de acesta împreună cu Barry Gifford, fiul unui gangster din Chicago, ”singurul prozator american în viață, posedat de geniu” (Norman Mailer). Filmul, construit neortodox și cu zone largi de improvizație și discontinuitate, povestește peripețiile „Străinului de paradis” Robert Traum. „Visătorul” se întâlnește la „Cinema Paradiso” cu proiecționistul Sami – bătrân prieten al familiei sale, demult plecată din Lumea veche pe noul continent – la capătul unei călătorii plină de aventuri, mister, peripeții comice, întâlniri dramatice și suprarealiste, pentru a găsi în final iubirea – de sine și de ceilalți.

Filmul poate fi urmărit integral via CinePub:

tatal-fantoma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.