AMC va transmite în premieră exclusivă, pe 8 februarie la ora 23:00, sezonul doi al serialului FARGO.

Noul caz de “crimă adevărată” din noul capitol Fargo ne duce înapoi în anul 1979 în Sioux Falls, Dakota de Sud şi Louverne, Minnesota. Lou Solverson (Patrick Wilson), un tânăr soldat proaspăt întors din Vietnam, investighează un caz de crimă care se învârte în jurul unei găşti criminale locale, a unui clan mafiot mare a unei cosmeticiane dintr-un orăşel, Peggy Blumquist (Kirsten Dunst) şi a soţului ei, Ed (Jesse Plemons), ajutorul măcelarului local. Socrul lui Lou, Şeriful Hank Larsson (Ted Danson) îl ajută să pună lucrurile cap la cap. Ancheta îi va conduce pe cei doi la nişte personaje foarte colorate, printre care Karl Weathers (Nick Offerman), avocatul oraşului Luverne, Minnesota. Un veteran al Războiului din Coreea, Karl, este un beţiv cu darul de a fi prea guraliv şi elocvenţa unui escroc. Câştigătorul a trei premii Emmy, Brad Garrett va juca rolul lui Joe Bulo, omul din faţa expansiunii la nord a unei organizaţii criminale din Kansas City. Omul din faţă al mafiei, Joe, aduce o mentalitate de Walmart în micul orăşel din America. Adjunctul lui este Mike Milligan (Bokeem Woodbine). Jumătate detectiv, jumătate mafiot, Mike este mereu zâmbitor, însă de obicei tu eşti cel păcălit. Bulo şi gaşca sa au pus ochii pe familia mafiotă Gerhardt în Fargo, condusă în prezent de Floyd Gerhardt (Jean Smart). Bătându-i moartea la uşă soţului ei, Floyd preia frâiele afacerii familiei, frustrându-l astfel pe fiul cel mare, Dodd Gerhardt (Jeffrey Donovan). Furios şi nerăbdător, cu un caracter crud pe măsura ambiţiei sale, Dodd abia aşteaptă să moară ambii părinţi ai săi pentru ca el să preia controlul şi să extindă afacerea de la nivelul de imperiu la regat. Bear Gerhardt (Angus Sampson) este fiul mijlociu, un om masiv şi intimidant, care deşi nu vorbeşte mult, este cel mai decent din clan. Rye Gerhardt (Kieran Culkin) cel mai tânăr din familia Gerhardt, se vede mare şi puternic, dar în realitate este ca un căţel care latră mult.

Producătorii executivi câştigători a premii Emmy, Noah Hawley (showrunner/scenarist/regizor), Joel şi Ethan Coen, Warren Littlefield şi John Cameron se întorc pentru al doilea sezon. Fargo este produs de MGM Television şi FX Productions, iar MGM Television este studioul principal.

Descrierea personajelor

PEGGY BLUMQUIST (Kirsten Dunst) – Peggy este o cosmeticiană în micul orăşel Louverne, MN, care însă ştie că poate ţinti mult mai sus. Este într-o căutare de a deveni cea mai bună versiune a ei însăşi, ceea ce înseamnă nu doar să fie o soţie şi cândva o mama. Soţul ei, Ed, este un tradiţionalist cu idealuri învechite (să cumpere magazinul, să-şi întemeieze o familie), însă Peggy nu se poate abţine de la a se gândi că viaţa îţi poate oferi mult mai mult decât în Louverne, Minnesota.

LOU SOLVERSON (Patrick Wilson) – fost locotenent pe Swift Boat care a fost de trei ori în Vietnam, Lou acum lucrează ca ofiţer de poliţie în Minnesota. El locuieşte în Luverne, MN cu soţia sa, Betsy şi fiica sa, Molly. Lou este un om simplu, un patriot ce crede în visul şi spiritul American, dar începe să se îngrijoreze că el şi ceilalţi soldaţi au adus acasă războiul.

ED BLUMQUIST (Jesse Plemons) – Ajutorul unui măcelar de la Bud’s Meat, Ed este un uriaş blând. Tot ce şi-a dorit de la viaţă a fost să devină ca părinţii lui, aşa că s-a căsătorit cu Peggy şi s-au mutat în vechea casă a părinţilor săi. Acum Ed strânge bani să cumpere măcelăria şi încearcă să o convingă pe Peggy să îşi întemeieze o familie. Ed nu a luptat în Vietman din cauză că are un singur rinichi, aşadar nu i-a fost pusă la încercare determinarea. Dar acest lucru e pe cale să se schimbe.

FLOYD GERHARDT (Jean Smart) – Floyd este capul clanului criminal Gerhardt. Ea a fost stânca din spatele soţului său timp de patruzeci de ani, a crescut patru copii şi are cinci nepoţi. Însă când soţul ei suferă un accident vascular cerebral, Floyd decide că este timpul ca ea să preia conducerea afacerii familiale. Singura problemă este că fiul ei cel mare, Dodd, vrea să deţină el conducerea.

HANK LARSSON (Ted Danson) – Hank este şeriful din Rock County şi socrul lui Lou. Este un veteran al Celui de-al Doilea Război Mondial, un om calm care nu e niciodată prea ocupat să petreacă timp cu nepoata sa, Molly. După mulţi ani destul de liniştiţi, Hank vede că acum ţara sa (şi ţinutul său) a luat o întorsătură violentă, ceea ce-l forţează să se întrebe dacă este capabil să menţină pacea acum că războiul a ajuns acasă?

BETSY SOLVERSON (Cristin Milioti) – Betsy a fost îndrăgostită de Lou încă din liceu, chiar dacă sora sa era cea care spunea că se va mărita cu el. Acum ea este o mamă casnică, cea care ţine familia unită. Dar această slujbă a devenit din ce în ce mai grea de când a fost diagnosticată cu cancer. Şi deşi nu o va recunoaşte niciodată, o doare acum şi se îngrijorează, mai ales de când soţul şi tatăl său sunt implicaţi într-un caz foarte tulburător.

DODD GERHARDT (Jeffrey Donovan) – Fiul cel mare al clanului criminal , Dodd este un personaj machiavelic care a pus ochii pe tronul tatălui său. Când Otto suferă un accident vascular cerebral, Dodd începe să se lupte cu propria mamă pentru locul de vârf. E puţin spus că are o atitudine negativă faţă de emanciparea femeilor. Cu toate acestea, este tatăl a patru fete.

KARL WEATHERS (Nick Offerman) – Un veteran al Războiului din Coreea , Karl este avocatul guraliv şi (mai ales) în stare de ebrietate din Louverne, Minnesota. El îşi petrece majoritatea timpului bând la Galeria Veteranilor.

RYE GERHARDT (Kieran Culkin) – Cel mai mic fiu al clanului Gerhardt, Rye se vede ca fiind foarte tare, însă este, de fapt, doar un ratat. Fără speranţa de a moşteni vreodată afacerea familiei, Rye porneşte să-şi clădească propriul imperiu.

MIKE MILLIGAN (Bokeem Woodbine) – Un membru al mafiei din Kansas City, Milligan vine în Fargo împreună cu şeful său Joe Bulo pentru a pune stăpânire pe teritoriul clanului Gerhardt. Milligan este un fel de iconoclast, un om ce are curiozităţi filozofice şi care se îmbracă în stil western. Nu se încadrează nici în rasa caucaziană nici în cea afro-americană. Pe parcursul poveştii noastre, Milligan se luptă atât pentru a-şi îndeplini sarcinile, cât şi pentru a câştiga un loc la masa şefilor.

FRAŢII KITCHEN (Todd Mann, Brad Mann) – Gemenii Wayne şi Gale Kitchen fac parte din clanul infractorilor din Kansas City, nu sunt foarte vorbăreţi şi nu acceptă să-şi piardă timpul. E o lume în care ucizi sau eşti ucis, iar ei ştiu de care parte să fie.

CHARLIE GERHARDT (Allan Dobrescu) – Are doar şaptesprezece ani şi este unicul fiu al lui Bear. Născut cu paralizie cerebrală, Charlie s-a întors de la şcoală pentru a fi alături de familia sa într-o perioadă grea. Deşi tatăl său vrea să stea departe de afacerea familiei şi să devină un profesionist, Charlie este atras de fala moştenirii criminale electrizante.

CONSTANCE HECK (Elizabeth Marvel) – Patroana salonului de înfrumuseţare din localitate, Constance este o femeie independentă, emancipată, care ştie ce vrea în viaţă şi îşi încurajează angajatele şi clientele să fie “cea mai bună versiune a lor posibilă”.

HANZEE DENT (Zahn McClarnon) – “Hanzee” este mâna dreaptă a familiei Gerhardt. Un bărbat Amerindian, Hanzee a fost luat de Otto Gerhardt pe când era doar un copil. Crescut de familie (dar niciodată parte din ea), Hanzee a devenit mâna dreaptă a lui Dodd.

JOE BULO (Brad Garrett) – Unul dintre oamenii de bază ai mafiei din Kansas City, Joe Bulo călătoreşte în Fargo, ND, pentru a pune stăpânire pe afacerea Gerhardt prin orice mijloace posibile. El este un executant pentru un nou tip de mafie, cea în care se crede că epoca afacerilor de familie a luat sfârşit.

BEAR GERHARDT (Angus Sampson) – Fiul mijlociu al lui Floyd şi Otto Gerhardt, Bear este un introvertit. L-a crescut pe fiul său, Charlie, care suferă de paralizie cerebrală, fără ajutor din partea mamei copilului. Deşi fratele lui mai mare, Dodd, crede ca este “bîiatul mamei”, nimeni nu trebuie să se îndoiască de ferocitatea cu care va lupta să protejeze ce este al lui.

SIMONE GERHARDT (Rachel Keller) – la nouăsprezece ani, Simone este cea mai mare fiică a lui Dodd şi victimă a urii lui faţă de femei. Nu o ajută că se “elibereaze” şi îi place să se drogheze. Simone este dură şi pătimaşă ( la fel ca tatăl ei ), iar dacă el ar sprijini-o în loc să o submineze, ea ar putea prelua afacerea familiei într-o zi.

OTTO GERHARDT (Michael Hogan) – Făcând parte din prima generaţie de imigranţi din Germania, Otto Gerhardt a preluat conducerea clanului mafiot al tatălui său şi printr-un amestec de cruzime şi voinţă, l-a transformat într-un imperiu criminal care se întinde pe întreaga zonă superioară central-vestică. Un conducător îndărătnic de mai bine de 30 de ani, cunoscut pentru distrugerea tuturor celor care i se împotriveau, Otto se confruntă acum cu o provocare cu totul nouă, după ce a suferit un accident vascular cerebral care l-a lăsat imobilizat. Dar nu pleacă nicăieri – Leul Alb e prea rău să moară.

RONAL REAGAN (Bruce Campbell) – Un fost actor de Hollywood cu mult farmec şi carismă şi două mandate de Guvernator al Californiei, Ronal Reagan este pregătit pentru următoarea provocare politică. A pus ochii pe funcţia de Preşedinte al Statelor Unite, a pornit în campanie pentru a convinge poporul american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.